This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kerényi Imre nekimegy a buzilobbinak

Kerényi Imre egyszerűen képtelen abbahagyni a buzizást, egy nyilvános előadásában érzékletesen kifejti, hogy ő legszívesebben elvenne minden pénzt a Színház-, és Filmművészeti Egyetemtől, mert meg kell harcolni a buzilobbival. Az SZFE rektora hivatalos állásfoglalást kért Orbán Viktortól.

Advertisement

Kerényi például olyanokat mond a Keresztény Színházi Fesztivál egyik kapcsolódó beszélgetésében, hogy egy olyan izmus kerítette hatalmába a dramaturg, és rendezőképzést, ami csak rombolni akar minden szépet, ami a keresztény értékrendnek megfelel. Hogy a dramaturgok egyik lábán kék, a másikon meg zöld harisnya van, szóval egy kicsit szívárványszínűek.

Kerényi azt is hozzáteszi, hogy ő elvenne minden pénzt az egyetemtől és létrehozna egy ellenegyetemet, akár a Ludovikában, hiszen ott van „az a szép épület”. A beszédét meg tudjátok hallgatni a fenti videóban, érdemes, főleg az egy részen felhangzó dörgedelmes taps miatt.

Advertisement

M. Tóth Géza, az SZFE idén kinevezett rektora ma délután küldött egy levelet Orbán Viktornak, amiben arra kéri a miniszterelnököt, hogy ugyan mondja meg, ez most az ő hivatalos álláspontja is, vagy sem. M. Tóth ugyanígy hivatalos állásfoglalást kért Balog Zoltán minisztertől is.

Tudomásomra jutott, hogy Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri megbízott úr az Új Színház által szervezett Keresztény Színházi Fesztivál keretében tartott előadásában a Színház-, és Filmművészeti Egyetem finanszírozásával kapcsolatban az egyetem képzési rendszerét illetően véleményt nyilvánított.

Kérem, tájékoztasson arról, hogy a miniszterelnöki megbízott úr véleménye mennyire tekinthető a miniszterelnök úr hivatalos álláspontjának.

Azonos tartalommal állásfoglalást kérő levelet küldtem az egyetem fenntartó minisztériuma, az EMMI vezetője, Balog Zoltán miniszter úr részére.

Advertisement

Izgatottan várom a választ!

[444]

Share This Story

Get our newsletter