A tegnapi volt az elmúlt hetek legidegesebb – és legvitatottabb megítélésű – tüntetése, a beszédek után sokan a Parlament lépcsőjén egyre nagyobb számban és egyre komolyabb felszerelésben felsorakozó rendőröknek nyomultak. A feszültség órákig tartott a téren.

Advertisement

Cukiságfaktor.

A világítás miatt minden narancsszínben tündöklik, de ez a transzparens különösen.

Advertisement

Elöl nagyon hangosan sípoltak, kürtöltek, skandáltak a tüntetők.

Advertisement

Ez a kisgömböc egyik kevésbé ismert feldolgozása lehet.

Advertisement

Advertisement

Horváth Andrásnak annyira tetszettek a transzparensek, hogy néhányat felolvasott, hogy a hátul állók is tudják, miről van szó. Kár hogy hátul rossz volt a kihangosítás.

Advertisement

Advertisement

Először a színpadnak lezárt terület északi oldalán törtek át a kordonon, aztán mindenhol.

Advertisement

A piros ruhás embert elvitték a rendőrök.

Advertisement

Szarvas Koppány Bendegúz nekifeszül a rendőröknek. Először ülősztrájkot hirdetett egy ismerősével, de mivel az újságírók között ült le, akik épp a lökdösődő tömegre figyeltek, senki nem csatlakozott hozzá. Egy perc múlva felálltak.

Advertisement

Azt skandálták, hogy "Sün". Végül a Parlament lépcsőjét beterítették a készenlétisek, pár tucat ember tíz percenként nekik vágta magát, a körben álló néhány száz távolabbról üvöltött, hogy nyomjátok, de a rendőrök tartották magukat. Ahogy telt az este, egyre ritkábban jöttek a lökések, és egyre kevesebb ember skandálta a szokásos rigmusokat.

Advertisement

Advertisement

Panorámaképek

Advertisement

A beszédek előtt. [Nagyobb kép]

Advertisement

A beszédek után. [Nagyobb kép]

Advertisement

A kordon áttörése után. [Nagyobb kép]

Videó

Ilyen volt a hangulat legelöl, ahol a tömeg a rendőröknek feszült. Az este folyamán egyébként egy fiatalember a levegőbe lángszórózott egy dezodorral vagy hajlakkal, majd a flakont a készenlétisek feje fölött az Országházhoz vágta, később egy rendőr emelt a magasba egy paprikaspary-t, amitől egy csomóan megijedtek és elszaladtak. Szaladgálás még akkor volt, amikor a rendőrök levonultak a lépcsőről, és az emberek azt hitték, kezdődik az oszlatás. De aztán nem tötént semmi.