H√°t nem lakn√©k sz√≠vesen a budapesti 8. sz. v√°laszt√≥ker√ľlet ter√ľlet√©n. Eddig is ideges k√∂rny√©k volt az politikailag, most pl√°ne az lett. A mai h√≠r: a v√°laszt√°si bizotts√°g √ļgy d√∂nt√∂tt, nem enged√©lyezi a vizsg√°latot, amit √°tjelentkezŇĎ szavaz√≥k miatt kezdem√©nyezett egy honpolg√°r.

Az atv.hu √≠rja: Kemecs√©rŇĎl, a Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megyei, kevesebb mint √∂tezer fŇĎs kisv√°rosb√≥l h√©tsz√°z embert jelentkeztettek √°t Zugl√≥ba az elm√ļlt k√©t h√≥napban. Az Egyenes besz√©dben elŇĎzŇĎleg B√°r√°ndy Gergely szocialista k√©pviselŇĎ azt √°ll√≠totta, Kemecs√©n h√©tsz√°zzal kevesebben vannak a v√°laszt√≥i n√©vjegyz√©kben, mint k√©t h√≥nappal ezelŇĎtt, Zugl√≥ban meg pont annyival t√∂bben. A kisv√°ros polg√°rmestere Papcs√°k Ferenc korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎjel√∂lt-polg√°rmester kamp√°nyfŇĎn√∂ke, √°ll√≠totta az ellenz√©ki ember. B√°r√°ndy arra utalt, a billegŇĎ v√°laszt√≥ker√ľleteket a korm√°nyp√°rtok √≠gy k√≠v√°nj√°k a saj√°t javukra billenteni.

Arr√≥l egyelŇĎre nincs info (az ATV-n √©s m√°sutt sem tal√°ltam magyar√°zatot), hogy mi√©rt szavazott a honpolg√°ri kezdem√©nyez√©s ellen a JESZ, a Jobbik √©s az LMP is, nemcsak az √∂nkorm√°nyzat deleg√°ltjai, a fideszes pedig mi√©rt bliccelte el eleve a d√∂nt√©shozatalt.

A h√©tsz√°zas egybees√©s az√©rt k√ľl√∂n√∂s, √©s igaz az is, hogy a v√°laszt√≥ker√ľletet ink√°bb a billegŇĎk k√∂z√∂tt szok√°s sz√°mon tartani. FŇĎk√©nt Papcs√°k miatt, aki polg√°rmesterk√©nt √©s parlamenti k√©pviselŇĎk√©nt sem ny√ļjtott maradand√≥ teljes√≠tm√©nyt. Mindazon√°ltal legnagyobb kih√≠v√≥i is igazi gig√°szok. A korm√°nyv√°lt√≥ √∂sszefog√≥k sz√≠neiben az a T√≥th Csaba ront neki, aki m√©g Vas megyei MSZP-eln√∂kk√©nt keveredett bele bizonyos fikt√≠v ifj√ļs√°gi szervezetek k√∂r√ľli √ľgyekbe (h√°t most kicsit k√∂rm√∂nfontan fogalmaztam), egy korabeli Index-cikk szerint az ŇĎ level√©nek h√°la √©rtes√ľlt a nagyk√∂z√∂ns√©g Szab√≥ B√°lint Fibisz-eln√∂k megerŇĎszakol√°s√°r√≥l. Van itt m√©g egy kanyar: Szab√≥ B√°lint az ŇĎsz√∂di besz√©d kisziv√°rg√°s√°nak koronatan√ļjak√©nt expon√°lta mag√°t mostan√°ban. Mellesleg a 444 figyelte meg, hogy a 2010 √≥ta parlamenti k√©pviselŇĎ T√≥th a vagyonnyilatkozat√°ban szereplŇĎ 165 milli√≥s megtakar√≠t√°s√°val rekorder, √©s van egy Jagu√°r S-Type-ja meg sz√°mos ingatlana is.

A m√°sik nagymenŇĎ ugyanott a jobbikos Kov√°cs B√©la, aki a h√≠res MIMO-n, a moszkvai nemzetk√∂zi kapcsolatok int√©zet√©ben diplom√°zott 1986-ban (nem kis dolog √°m ez), legut√≥bb pedig a kr√≠mi n√©pszavaz√°s helysz√≠ni megfigyelŇĎjek√©nt arr√≥l h√≠res√ľlt el, hogy legitimnek minŇĎs√≠tette a t√∂rt√©nteket, majd gyakorlatilag kiebrudalt√°k a k√°rp√°taljai Beregsz√°szr√≥l, ahol irod√°t mŇĪk√∂dtetett.

Advertisement

Bónusz: itt indul Horváth Robin Hood András is, aki leleplezte, hogyan segít áfát lopni az adóhatóság a nagyhalaknak.

H√°t, kemecseiek, nem lesz k√∂nnyŇĪ dolgotok, egyszerŇĪbb lett volna, ha otthon maradtok. Hopp√°, egy pillanatra elfelejtettem, hogy a kemecseieknek megmondj√°k elŇĎre, hova kell ikszelni. Na mindegy, akkor a zugl√≥iaknak lesz nem k√∂nnyŇĪ.