This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

Illustration for article titled Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

10 órakor ültem le a tévé elé megnézni, hogyan kampányol Bajnai Gordon. Az ATV élőben közvetítette az Együtt-PM egyéves szülinapi ünnepségét. Én ilyen szomorú születésnapot még nem láttam.

Advertisement

Ami elsőre feltűnt az a furcsa kék fény volt, amivel megvilágították a közönséget a beszédek alatt. Enervált, fásult műhangulatot kölcsönzött az ünnepségnek (nagygyűlésnek?), akár a holnapi Vidám Vasárnapot is nézhettem volna. Valahogy az egész tér kicsinek tűnt, nem tudom hányan ültek a közönségben, de abszolút nem keltették nagyobb tömeg látszatát. Nagyon furcsán vette ki magát a képernyőn keresztül nézve.

Először Szelényi Zsuzsa, aztán Szabó Rebeka és Szalóczi Géza beszéltek. Mindhárman a kormányváltás fontosságát hangsúlyozták. Mindhárman viszonylag visszafogottan fogalmaztak, Szelényi tegeződőhangnemet ütött meg. Éppen kezdett volna tragikus unalomba fulladni az egész szülinap, amikor a színpadra lépett Pápa Levente, akinek a hangszíne a megtévesztésig hasonlít Havas Henrikéhez.

Advertisement
Illustration for article titled Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

Az ő szájából hangzott el az első konkrét javaslat. Az ötlet az, hogy egy olyan 4 törvényjavaslatból álló csomagot fogadhatna el az Összefogás, amit kormányra kerülésük után garantáltan és azonnal megszavaznának. A csomag tartalmazna egy új antikorrupciós törvényt, új pártfinanszírozást, egy ügynöktörvényt és egy új médiatörvényt is. Egy ígéret, ami túlmutat Mesterházy ingyen sörén? Erre már felkaptam a fejem!

Advertisement

Bajnai utolsóként beszélt. Kiemelt az Együtt-PM programjából néhány lényeges pontot, mint a munkahelyteremtést (250 000 új munkahely) és a KLIK megszüntetésével az iskolák önkormányzatoknak való visszaadását. Volt még szó kétkulcsos adórendszerről, olcsó orosz gázból államilag manipulált rezsicsökkentésről, Paks II-ről, mint a rezsinövelés szinonimájáról. ENNYI.

Advertisement

A 4 törvényjavaslattal kapcsolatos ötleten kívül semmi újat vagy érdekeset nem tudott mutatni a pártszövetség. Mesterházy hetekig bujkált, és lehet hogy a Zuschlag-ügy miatt még mindig nem fog előtérbe kerülni a kampányban. Ami biztos, hogy az űrt ami most a baloldalon emiatt uralkodik Bajnai nem tudja betölteni. Gyurcsány Ferenc viszont interjút ad, kampányfilmet gyárt, főz, védekezik, vádol. Most tényleg egyedül ő van talpon ezen a térfélen.

[Képek: Együtt FB]

Share This Story

Get our newsletter