This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kelemen Annának is számla- vagy nyugtaadási kötelezettsége van!

Illustration for article titled Kelemen Annának is számla- vagy nyugtaadási kötelezettsége van!

Rendkívül szórakoztató újságcikkekkel promózzák az ország leghíresebb szexmunkásának októberben megjelenő könyvét, melynek már a címe is csodálatos: A nép szolgálatában – Így szexel a magyar elit. Kis híján tegnap is posztoltam erről, de jól tettem, hogy vártam kicsit.

Advertisement

Hétfőn főként arról volt szó, hogy bundás futballistákat szórakoztatott a 100 ezer forintos Annácska rendszeresen, de ez semmi ahhoz képest, amit ma ír a Blikk. Azt írja, hogy alaposan megütheti a bokáját a nő, amennyiben nem ad számlát a kuncsaftoknak. Az ugyan nem derül ki – a cikk címében foglalt állítás ellenére sem –, hogy ad vagy nem, de a NAV világosan kifejti, hogyan kellene cselekednie:

Advertisement

Üzletszerű tevékenysége megkezdése előtt be kell jelentkeznie az adóhivatalhoz, és adószámot kell igényelnie. A szexuális szolgáltatást nyújtó magánszemélynek – amennyiben egyéb tevékenységet nem folytat – a „960901 Máshova nem sorolt egyéb személyi szolgáltatás" tevékenységet kell megjelölnie a bejelentéskor.

Advertisement

Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetője tovább árnyalja a képet. Szerinte először is sok előnye van annak, hogy az örömszerzés ezen fajtája a máshová nem sorolt egyéb személyi szolgáltatások közé tartozik:

Azért jó, mert ebből nem derül ki, ha szexmunkás az illető. Azt pedig nem kell jelezni, ki milyen vállalkozó – magyarázta Földi, aki kérésünkre azt is elárulta, milyen kötelezettségeik vannak a prostiknak a légyottok után. – Számla vagy nyugtaadási kötelezettségük van. Azaz nem kell senkinek pénztárgéppel a fenekében várnia a kuncsaftokat. Általában nem szoktak számlát kérni a kuncsaftok, mert azon fel kell tüntetni a vásárló nevét és címét. Ezért inkább nyugtát szoktak adnia a szexmunkások, itt ugyanis már nem kell feltüntetni a vásárló nevét. Akinek nem éri el a hatmillió forintot az éves bevétele, annak azt szoktuk javasolni, hogy lépjen be a KATÁ-ba. Ebben az esetben ugyanis, ha kifizeti a havi 55 ezer forintot, akkor azon felül semmilyen kötelezettsége nincs. Ezt azért tudom ilyen jól, mert még kampányt is folytattunk azért, hogy a lányok lépjenek át.

Advertisement

Csak hogy tudjátok. Remélem, holnap azt is megtudjuk, végső soron adózik-e Kelemen Anna, vagy sem. Azt is remélem, hogy igen. Izgatott vagyok.

Share This Story

Get our newsletter