This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kegyetlen turbulencia a Wizz Air Budapest–Frankfurt járatán

Illustration for article titled Kegyetlen turbulencia a Wizz Air Budapest–Frankfurt járatán

A több sérülttel járó eset még két hete történt, de csak ma írta meg az Air Portal. Azután, hogy a balesetben sokkolódott utazó-olvasó értetlen és felháborodott levelet írt, hiszen azóta is csodálkozik, hogy nem tájékoztatta a kíváncsi közvéleményt a légitársaság a történtekről.

Advertisement

Nem lehetett túl jó móka a gépen lenni:

En es a csaladom is utasai voltunk ennek a jaratnak, ami korulbelul 45 percel felszallas utan (felhotlen napsutetses idoben repultunk) hirtelen balra vagodott es zuhanni kezdtunk. Feltetelezesunk szerint vagy egy un. Clear Air Turbulence volt a zuhanas oka vagy egy elottunk repulo gep alltal generalt legcsavarba kerultunk, ez utobbit valoszinubbnek tartjuk, utolagosan, pilotak velemenyet kikerve. Sajnos a repulo szemelyzetetol semmilyen eziranyu felvilagositast nem kaptunk, csak az incidens utan kozoltek, hogy folytatjuk utunkat a tervek szerint. (Itt zarojelben jegyeznem meg, hogy rendszeresen repulunk es tobb interkontinentalis ut is mogottunk van, tehat nem ez volt az elso turbulencia, amit ateltunk.) Mar ha valoban turbulenciarol van szo.

Figyelembe veve hogy a gep eloszor elesen balra (szarnyakkal vertikalisan lefele, majd par masodpercre ra jobbra kezdett zuhanni (targyak es italok a gep menyezetere tapadtak), harman megserultek, kozuluk ketto a kiszolgalo szemelyzet tagja es egy utas, akiket a feldezeten utazo egyik orvos latott el, majd a leszallas utan az ott varakozo mentoautoban reszesultek elsosegelyben, a tobbi utas viszont valos traumat elt meg, ami az arcokra is kiult.

Advertisement

A Wizz csak szabványlevelet küldött az utasnak, most pedig az Air Portalnak ezt:

A Wizz Air július 19-i Budapest–Frankfurt Hahn járata erős turbulenciába került, ami miatt két légiutas-kísérő és egy utas könnyebben megsérült. Az utas távozhatott, miután a repülőtéri mentőszolgálat ellátta. A két légiutas-kísérő további ellátásra szorult, ezért a Budapestre visszatérő járaton kevesebb légiutas-kísérő teljesített szolgálatot, így – a kötelező biztonsági előírásoknak megfelelően – 11 utas nem utazhatott. A 11 utas önként vállalta a későbbi utazást, cserébe a légitársaság kompenziációt ajánlott fel számukra. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az erős turbulencia által okozott kellemetlenségért.

Advertisement

Ha a további részletekre is kíváncsiak vagytok, kattintsatok át.

Share This Story

Get our newsletter