A t√∂bb s√©r√ľlttel j√°r√≥ eset m√©g k√©t hete t√∂rt√©nt, de csak ma √≠rta meg az Air Portal. Azut√°n, hogy a balesetben sokkol√≥dott utaz√≥-olvas√≥ √©rtetlen √©s felh√°borodott levelet √≠rt, hiszen az√≥ta is csod√°lkozik, hogy nem t√°j√©koztatta a k√≠v√°ncsi k√∂zv√©lem√©nyt a l√©git√°rsas√°g a t√∂rt√©ntekrŇĎl.

Nem lehetett t√ļl j√≥ m√≥ka a g√©pen lenni:

En es a csaladom is utasai voltunk ennek a jaratnak, ami korulbelul 45 percel felszallas utan (felhotlen napsutetses idoben repultunk) hirtelen balra vagodott es zuhanni kezdtunk. Feltetelezesunk szerint vagy egy un. Clear Air Turbulence volt a zuhanas oka vagy egy elottunk repulo gep alltal generalt legcsavarba kerultunk, ez utobbit valoszinubbnek tartjuk, utolagosan, pilotak velemenyet kikerve. Sajnos a repulo szemelyzetetol semmilyen eziranyu felvilagositast nem kaptunk, csak az incidens utan kozoltek, hogy folytatjuk utunkat a tervek szerint. (Itt zarojelben jegyeznem meg, hogy rendszeresen repulunk es tobb interkontinentalis ut is mogottunk van, tehat nem ez volt az elso turbulencia, amit ateltunk.) Mar ha valoban turbulenciarol van szo.

Figyelembe veve hogy a gep eloszor elesen balra (szarnyakkal vertikalisan lefele, majd par masodpercre ra jobbra kezdett zuhanni (targyak es italok a gep menyezetere tapadtak), harman megserultek, kozuluk ketto a kiszolgalo szemelyzet tagja es egy utas, akiket a feldezeten utazo egyik orvos latott el, majd a leszallas utan az ott varakozo mentoautoban reszesultek elsosegelyben, a tobbi utas viszont valos traumat elt meg, ami az arcokra is kiult.

A Wizz csak szabv√°nylevelet k√ľld√∂tt az utasnak, most pedig az Air Portalnak ezt:

A Wizz Air j√ļlius 19-i Budapest‚ÄďFrankfurt Hahn j√°rata erŇĎs turbulenci√°ba ker√ľlt, ami miatt k√©t l√©giutas-k√≠s√©rŇĎ √©s egy utas k√∂nnyebben megs√©r√ľlt. Az utas t√°vozhatott, miut√°n a rep√ľlŇĎt√©ri mentŇĎszolg√°lat ell√°tta. A k√©t l√©giutas-k√≠s√©rŇĎ tov√°bbi ell√°t√°sra szorult, ez√©rt a Budapestre visszat√©rŇĎ j√°raton kevesebb l√©giutas-k√≠s√©rŇĎ teljes√≠tett szolg√°latot, √≠gy ‚Äď a k√∂telezŇĎ biztons√°gi elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen ‚Äď 11 utas nem utazhatott. A 11 utas √∂nk√©nt v√°llalta a k√©sŇĎbbi utaz√°st, cser√©be a l√©git√°rsas√°g kompenzi√°ci√≥t aj√°nlott fel sz√°mukra. A Wizz Air ŇĎszinte sajn√°lat√°t fejezte ki az erŇĎs turbulencia √°ltal okozott kellemetlens√©g√©rt.

Advertisement

Ha a további részletekre is kíváncsiak vagytok, kattintsatok át.