Kedves ünneplő olvasók!

Eszméletlen jó év lesz ez a 2014. Onnan tudom, hogy amikor 2013 legutolsó óráiban, a 11-es busz végállomása táján elmentünk kutyát sétáltatni, két Dolog is történt:

1.) egy lány kimondta azt a szót, hogy LABRASZKÁR

2.) egy fiú meg, aki nem egy, hanem 2 (sic!) tacskó tulajdonosa, tereplongboardozni kezdett a sárban.

Advertisement

fotó: Joya naplója

A labraszkár az a labrador és az óriásuszkár keveréke, és pont olyan cuki, amilyen a neve. A tereplongboard egy jó hosszú deszka, a két végén egy-egy pár elég nagy kerékkel, és sosem hittem volna, hogy élő ember tényleg használja olyankor, amikor nem stílusmagazin-fotózás van, és éppen senki se látja.

Ahogy elsuhant mellettem a trendtudatos tacskótulajdonos, rövid révületfélébe estem, és elképzeltem, milyen vicces lenne, ha Orbán Viktor feje beszorulna a felcsúti Viktor Aréna játékoskijárójába, ahonnan az istennek nem tudnák kiszabadítani, az új fideszes miniszterelnök pedig mindenféle frakcióharcok után Deutsch Tamás lenne. Az lenne a kormányzati kommunikáció aranykora!

"Ki a fasz az a rezsi?"-plakátok országszerte.

A stadionépítési hullám után jönne az államilag dotált kuplerájépítés.

A kormányülések oldott hangulatát az ELTE cheerleader-csapata biztosítaná.

Megalakulna a Nemzeti Mikrobloghatóság.

És a politikai élet általában is sokkal, de sokkal vidámabb lenne.

Advertisement

Ezek után kijózanodtam, de csak azért, mert még 2013 volt. 2014-ben ilyen már nem fordulhat elő!

Őrült év lesz a szó legjobb értelmében. Lesznek például választások, ahol eldől, hogy évtizedekre ez a kommunizmusból, szocializmusból, ufológiából és a Néphadsereg őrmestereinek szófordulataiból összegyúrt Fidesz-rendszer marad-e, vagy az ipari méretű tolvajlást még meg is ideologizálók helyett jönnek-e vissza azok, akik az ostobaságukkal lehetővé tették ennek az abszurd rendszernek a hatalomra jutását.

Advertisement

És lesz még foci vb is, ahol egy ország fog megdöbbeni azon, hogy Messi nem a spanyol válogatottban játszik.

Szóval bőven lesz szórakozási lehetőség, amire nincs jobb felkészülés a totális eszméletvesztésnél.

Advertisement

Minden kedves olvasónnak azt kívánom, hogy legkésőbb elsején napnyugtáig valahogy jusson haza. Tél tábornok jóvoltából legalább nem fog lefagyni az orrotok, ha elalszotok útközben.

Share This Story