Illustration for article titled ​Kedves Rogán Antal!

Ebben a nyíltlevél-szerű posztban elmagyarázom, miért bunkózott le nyilvánosan az ismert frakcióvezető. Jó nagyot nevettem, amikor rájöttem.

Advertisement

Drága Antal,

azt írod rólam/nekem a Facebookon:

Tegnap egy blog főszerkesztője elképesztően alpári stílusban írt a feleségemről. Azt gondolom, ha egy férfi így ír egy nőről, az egész egyszerűen bunkó. Szeretném Önök előtt is megvédeni a feleségemet és azt üzenem a tisztelt főblogger úrnak: ha a drogos cimborájának akar kampányolni a Belvárosban, akkor inkább támadjon engem minden nap. De hagyja békén a feleségemet!

Advertisement

Bevallom, először egyáltalán nem értettem a dolgot, bár a főbloggerezés jólesett. A feleségedről szóló tegnapi posztom, amiről beszélsz, itt olvasható: bárki maga ellenőrizheti, nemhogy nem "elképesztően alpári stílusú", de egész konkrétan nincsenek benne jelzők sem. A poszt arról szól – amit szintén csekkolhat bárki, aki hajlandó pénzt kiadni a Story magazin friss számáért –, hogy megjelent egy cikk arról, hogy Rogánné Cecília asszony saját elmondása szerint annyira fiatalos, hogy egy néni Antal lányának nézte.

Advertisement

A posztomban egyetlen helyen minősítek: a lídjében "bizarr" jelzővel illetem a jelenséget, hogy egy bulvármagazin abból csinál cikket, hogy valaki saját maga szerint jól néz ki. A bizarr szó nem alpári. Rogán Cecíliáról egyébként nem írok sehol semmi alpárit, őt semmilyen szempontból nem minősítem. A posztban nem "egy férfi ír egy nőről", hanem egy blogger ír egy bulvármagazinról.

Az engem lebunkózó Facebook-bejegyzésed "inkább támadjon engem" és "hagyja békén a feleségemet" kitételei azonban azokban, akik az én írásomat nem olvasták , csak a tiédet, akár azt a képet is kelthetik, mintha itt egy ismert politikus házatársának az intim szféráját sértette volna meg valami köcsög, intimpistáskodó újságíró. Miközben egy olyan magazincikket ismertettem, amit a ti aktív közreműködésetekkel közölt a Story.

Advertisement

Nekem vicces, hogy pont te – a felnőtt élete felét és családi élete teljes egészét a bulvársajtóban élő politikus – próbálkozol ilyen hangulatkeltéssel. Te, aki a Blikkben kérted meg a nőd kezét, ott és a Storyban randevúztál vele, és kis híja volt, hogy nem a karácsonyi dupla lapszámban születtek meg a gyerekeid, hanem a szülőszobán. Honnan tudnánk mi, kívülállók, hogy a fellobbanó szerelem hogyan alakult át boldog családi életté, ami közben a "szökések", az ügyesen megszervezett közös vacsorák tartják izzásban a híres parazsat, ha nem ez áradna ránk a Cityből meg az összes bulvár napi- és hetilapból, illetve tévés magazinműsorból? Honnan tudnám, hogy Krumpli a kutyád neve, ha nem szerepelt volna többet szórakoztató tévéműsorokban Antal Imrénél is?

Talán én kerestem meg a Storyt azzal, hogy fiatalabbnak néztek a Tóninál, akivel nyolc év után is megvan a kémia?

Advertisement

Ezekkel a Nyilvánvaló Kapitányhoz illő evidenciákkal te nálam ezerszer jobban tisztában vagy, úgyhogy először őszintén nem értettem, mi ez a totál igazságtalan kirohanásod.

Aztán szemet szúrt valami, ami az engem lebunkózó Facebook-bejegyzésed figyelmes olvasójának is egyből feltűnhetett. Hogy kerül egyáltalán a képbe Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt, akiről szó sincs egyik inkrinimált cikkben sem? Merthogy nyilván őrá vonatkozik a "ha a drogos cimborájának akar kampányolni a Belvárosban" kitétel. Elkezdtem körbenézni, és Juhász Péter Facebook-falán megtaláltam a megoldást.

Advertisement

A rejtély kulcsa nyilvánvalóan Juhász csütörtökről péntekre virradóra kiposztolt fb-bejegyzése, amin az ellenzéki politikus és felesége közös fotója alatt ez olvasható:

Bibibi!

Laszlo Szily, az én szerelmem sokkal szebb!

És 3 gyerek után is sokkal jobban tartja magát, és heti négyszer edz, és egy hete lefutotta a maratont, és az oviban azt mondta a lányomnak egy csoporttársa, amikor bement érte az anyukája, hogy "Irén, megjött a barátnőd"!

Bibibi!

Tessék, itt van screenshoton is:

Illustration for article titled ​Kedves Rogán Antal!
Advertisement

Szóval Rogán Antal nem is rám dühös igazából – erre racionálisan nézve nem is sok oka lenne –, hanem Juhászra, aki velem ellentétben, ha úgy tetszik, tényleg személyeskedett Rogánnéval, amikor azt mondta, hogy bibibi, az ő felesége szebb nála. A csajunkat más csajánál szebbnek mondani nagy nyilvánosság előtt szerintem is meredek dolog. Ha én lennék a helyedben, lehet, hogy én is azt gondolnám, Juhász bunkó volt. Vagy ovis.

Mi a tanulság? Érdemes gondosabban elolvasni a minket felbosszantó Facebook-bejegyzéseket. Juhász fb-posztjában benne volt a nevem és a posztom linkje, ez a jelek szerint neked elég volt ahhoz, hogy sokak előtt lebunkózz. Engem ez nem bánt, mert nekem az a munkám, hogy néha másokat piszkáljak, így engem is nyugodtan piszkálhat bárki. De jobban örülnék, ha a saját érdemeim miattt bunkóznál, nem akarok Juhász tollaival ékeskesni, mert úgy érzem, saját kútfőből is tudok paraszt lenni, ha kell.

Advertisement

Disclaimer az olvasóknak: a levélben azért tegeztem az engem magázó Rogán Antalt, mert igazából tegeződünk, és képmutatónak éreztem volna komolykodva visszamagázni.

Update: Az előbb vettem észre, hogy közben maga Cecília asszony is beszállt a buliba, itt a friss poszt róla.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter