Katar kilóra vette meg a 2022-es focivébé rendezési jogát

Egyértelmű bizonyítékok kerültek a Sunday Timeshoz arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam súlyos csúszópénzeket fizetett, hogy megvásárolja hazájának a 2022-es labdarugó-világbajnokság rendezési jogát.

A lap rengeteg olyan dokumentumnak- e-mailnek, bankszámlakivonatnak, átutalási bizonylatnak- van birtokában, melyek a csalást egyértelműen bizonyítják. Eddig rejtély volt, hogy egy kis ország, ami semmiféle futballinfrastruktúrával nem rendelkezik, hogyan nyerhetett a pályázaton.

Advertisement

A Sunday Times riportja szerint Hammam, a FIFA egykori alelnöke titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett főleg afrikai futballszövetségek vezetőinek, hogy támogassák a katari pályázatot. A lap által megszerzett terhelő dokumentumok szerint a futballvilágban máris sokan szorgalmazzák a teljes eljárás újraindítását.

A katari pályázati bizottság illetékesei azt állítják, nincs kapcsolatuk bin Hamammal, nem tudnak semmilyen kifizetésről és nem követtek el semmiféle kihágást.

MTI

Share This Story

Get our newsletter