Egy√©rtelmŇĪ bizony√≠t√©kok ker√ľltek a Sunday Timeshoz arr√≥l, hogy Katar egykori legmagasabb rang√ļ sportvezetŇĎje, Mohamed bin Hammam s√ļlyos cs√ļsz√≥p√©nzeket fizetett, hogy megv√°s√°rolja haz√°j√°nak a 2022-es labdarug√≥-vil√°gbajnoks√°g rendez√©si jog√°t.

A lap rengeteg olyan dokumentumnak- e-mailnek, banksz√°mlakivonatnak, √°tutal√°si bizonylatnak- van birtok√°ban, melyek a csal√°st egy√©rtelmŇĪen bizony√≠tj√°k. Eddig rejt√©ly volt, hogy egy kis orsz√°g, ami semmif√©le futballinfrastrukt√ļr√°val nem rendelkezik, hogyan nyerhetett a p√°ly√°zaton.

A Sunday Times riportja szerint Hammam, a FIFA egykori aleln√∂ke titkos p√©nzalapokb√≥l t√∂bb mint √∂tmilli√≥ doll√°rt fizetett fŇĎleg afrikai futballsz√∂vets√©gek vezetŇĎinek, hogy t√°mogass√°k a katari p√°ly√°zatot. A lap √°ltal megszerzett terhelŇĎ dokumentumok szerint a futballvil√°gban m√°ris sokan szorgalmazz√°k a teljes elj√°r√°s √ļjraind√≠t√°s√°t.

A katari p√°ly√°zati bizotts√°g illet√©kesei azt √°ll√≠tj√°k, nincs kapcsolatuk bin Hamammal, nem tudnak semmilyen kifizet√©srŇĎl √©s nem k√∂vettek el semmif√©le kih√°g√°st.

MTI