Azt írta a kormánylap, hogy a Norvég Alap pénzéból vettek cigit, papírt és sört. De nem, az önköltség terhére ment a tekerés.

J√≥t sz√≥rakoztam azon d√©lelŇĎtt, hogy mi√©rt kispap√≠r szerepel a Liber√°lis Fiatalok Egyes√ľlet√©nek a Nemzetben bemutatott sz√°ml√°j√°n, amikor minden norm√°lis ember nagypap√≠rb√≥l sodor. A sz√°mla a lap szerint azt bizony√≠totta, hogy a civileknek sz√°nt t√°mogat√°sb√≥l a saj√°t fogyaszt√°sukat is fedezt√©k a fiatalok.

Sajnos k√∂zben kider√ľlt, hogy a Norv√©g Alapra kil√∂v√©si utas√≠t√°st kap√≥ korm√°nysajt√≥ egyszerŇĪen k√©ptelen ak√°rcsak k√©tezer forint erej√©ig is, de val√≥di leleplez√©sre. Az LFE ugyanis a facebookj√°n √≠rta meg, hogy a k√©rd√©ses sz√°mla, ha ez lehets√©ges, √©ppen az ellenkezŇĎj√©t jelenti, mint amit a korm√°nylap sugallt r√≥la:

A Magyar Nemzet a mai sz√°m√°ban a t√©nyektŇĎl elrugaszkodva azt √°ll√≠totta, hogy a szervezet√ľnk a Norv√©g Civil Alapt√≥l kapott t√°mogat√°si p√©nzbŇĎl k√∂lt√∂tt cigarett√°ra, hamburgerre √©s s√∂rre a szegedi utaz√°sa sor√°n.

A val√≥s√°g ettŇĎl elt√©rŇĎen az, hogy a cigarett√°r√≥l, hamburgerrŇĎl √©s egy doboz s√∂rrŇĎl bemutatott sz√°ml√°k is mind az √∂nk√∂lts√©g kateg√≥ri√°j√°ba tartoznak, vagyis ezeket a t√©teleket nem a norv√©g ad√≥fizetŇĎk, hanem mi magunk, a szervezet tagjai a saj√°t zseb√ľnkbŇĎl finansz√≠roztuk, √©s mint az √∂nerŇĎ r√©sz√©t, a r√≥luk sz√≥l√≥ sz√°ml√°kat bemutattuk a p√°ly√°zatot fel√ľgyelŇĎ alap√≠tv√°nyoknak. (‚Ķ) Az, hogy az √°ltalunk az √°tl√°that√≥s√°g nev√©ben publik√°lt dokumentumaink √°tn√©z√©se ut√°n a sajt√≥ ezt a n√©h√°ny ezer forintr√≥l sz√≥l√≥, saj√°t k√∂lts√©ges sz√°ml√°t tal√°lta csup√°n kifog√°solhat√≥nak, megerŇĎs√≠tett minket abban, hogy helyes √ļton j√°runk, mikor az elveinkhez √©s erk√∂lcseinkhez ragaszkodva v√©gezz√ľk a civil munk√°nkat.