Azt írta a kormánylap, hogy a Norvég Alap pénzéból vettek cigit, papírt és sört. De nem, az önköltség terhére ment a tekerés.

Jót szórakoztam azon délelőtt, hogy miért kispapír szerepel a Liberális Fiatalok Egyesületének a Nemzetben bemutatott számláján, amikor minden normális ember nagypapírból sodor. A számla a lap szerint azt bizonyította, hogy a civileknek szánt támogatásból a saját fogyasztásukat is fedezték a fiatalok.

Advertisement

Sajnos közben kiderült, hogy a Norvég Alapra kilövési utasítást kapó kormánysajtó egyszerűen képtelen akárcsak kétezer forint erejéig is, de valódi leleplezésre. Az LFE ugyanis a facebookján írta meg, hogy a kérdéses számla, ha ez lehetséges, éppen az ellenkezőjét jelenti, mint amit a kormánylap sugallt róla:

A Magyar Nemzet a mai számában a tényektől elrugaszkodva azt állította, hogy a szervezetünk a Norvég Civil Alaptól kapott támogatási pénzből költött cigarettára, hamburgerre és sörre a szegedi utazása során.

A valóság ettől eltérően az, hogy a cigarettáról, hamburgerről és egy doboz sörről bemutatott számlák is mind az önköltség kategóriájába tartoznak, vagyis ezeket a tételeket nem a norvég adófizetők, hanem mi magunk, a szervezet tagjai a saját zsebünkből finanszíroztuk, és mint az önerő részét, a róluk szóló számlákat bemutattuk a pályázatot felügyelő alapítványoknak. (…) Az, hogy az általunk az átláthatóság nevében publikált dokumentumaink átnézése után a sajtó ezt a néhány ezer forintról szóló, saját költséges számlát találta csupán kifogásolhatónak, megerősített minket abban, hogy helyes úton járunk, mikor az elveinkhez és erkölcseinkhez ragaszkodva végezzük a civil munkánkat.

Share This Story

Get our newsletter