This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kamu lehet-e az elképesztően gyanús, dominózó cigányos film?

Illustration for article titled Kamu lehet-e az elképesztően gyanús, dominózó cigányos film?

Tegyük akkor tisztába, mit lehet tudni, és mit lehet sejteni a bajai, Emir Kusturica-féle, dominózó cigányos filmről!

Advertisement

A hvg.hu által megdönthetetlen csalási bizonyítékként tálalt, de közben elképesztően, kulisszahasogatóan gyanús filmen már első blikkre szemet szúr egy rakás dolog. Ezek körtül pár tényleg marha gyanús, pár viszont nem feltétlenül.

Advertisement

- A Pénzhozó Fickó bejön, és átmenet nélkül belevág a csalási ügy legközepébe. Nincs felvezetés, nincs semmi, csak durrbele.

Ez csak annak különös, aki állandóan értelmiségiekkel kommunikál.

- A házigazda cigány család pepszikólázgatva Tesco-dominózik.

Mert csak akkor lenne hiteles, ha hulla részegen késeket vagdosnának egymásba? Pont az ilyen irreális, vagy a népszerű előítéleteknek nem megfelelő körülmények lehetnek simán igazak a való életben. Az én cuki orvhorgász barátom lányát például a kikapcsolt tévén keresztül kezdték látogatni az ufók, így amikor egyszer beugrottam hozzájuk, azzal az albummal fogadtak, amibe a nagylány lerajzolta, hogy miket látott, amikor elvitték a bolygójukra az Idegenek. Mi lett volna, ha valaki leveszi mobillal, ahogy ülünk a nagyszobában a díványon, az egész család meg én, és az ufóalbumot lapozgatjuk, én meg olyanokat kérdezgetek, hogy "nahát, akkor ezek az épületeik"? Mennyire látná ezt hitelesnek egy budapesti újságíró? Vagy egy magyar kommentelő? Ja, és sosem ittak alkoholt és simán lehetett volna bármikor kóla meg ásványvíz az asztalon.

Advertisement

- A Pénzhozó Fickó nem reagál a telefonnal kamerázó emberre.

Ez nem azért furcsa, mert nem köszön neki, ha ugyanis nő, mondjuk valaki más felesége, akár ez is megeshetne. Hanem mert közben egyszer sem szúrtam ki, hogy futva rápillantana. Amit viszont szinte lehetetlen megállni, ha tényleg az a helyzet, hogy az érkező egy igazi vendég egy másik családnál, ahol egy asszony folyamatosan videózza.

Advertisement

- A Pénzhozó Ember pontról-pontra felmondja a csalási ügyet, mint valami leckét, mintha a videó kedvéért csinálná

Hát az a helyzet, hogy az emberek jelentős része így szokott beszélgetni, elvileg minden résztvevő által ismert dolgokat ismételgetve, újra meg újra. Próbád ki, hogy a kisboltban vagy bárhol kihallgatsz egy beszélgetést! Pont olyan lesz, mint egy jelenet az Éjjel-nappal Budapestből.

Advertisement

- Pont a rövid látogatás közben hívja a fideszes jelölt, hogy sikerült-e az akció.

Messze ez a leggyanúsabb dolog, a pixelek szinte kihasadnak. Gondolom mindenki kamutelefonált már életében vagy jelen volt, amikor más próbálkozott ilyennel. Hát az pont így hangzik, ahogy ez a pali beszél. Plusz tényleg elég életszerűtlen, hogy a jelölt egyenként telefonálgasson minden egyes megvásárolt család ügyében. De csak elég életszerűtlen, teljesen nem kizárható. Itt nem egy több tízezer választós körzetben induló finnyás parlamenti képviselőről van szó, hanem egy 60 szavazattal fölényesen eldönthető mikroválasztáson induló biztonsági őrről, aki szoros állásnál elvileg miért nem hivogatná a megbizottját. De mondom, a főszereplő itt tényleg nagyon gyanúsan beszél.

Advertisement

- Hiába tudja, hogy kamerázzák, a pénzhozó mindent elmond

Ez kemény falat, ugyanis eléggé úgy néz ki, hogy a kamerát csak egy, a szobában álló ember kezelheti, nagyon nem néz ez ki valamilyen szilárd tapazaton álló kémeszköznek. Ez alapján gondolom, hogy bármi legyen a valódi sztori, a Pénzhozó tutira benne van. A Magyar Hírlap egy Facebook-fiók fotói alapján tudni véli, hogy a filmen G. Róbert a Pénzhozó, viszont nem vendégségbe megy, hanem a saját lakásában forgattak. A cikk és a képek alapján ebben lehet valami.

Advertisement

Mindezek alapján most úgy képzelem, hogy a filmet valószínűleg nem a két vetélkedő politikai oldal valamelyike csináltatta, hanem maguk a szereplők, akik azt képzelték, hogy ezzel ki tudják zsarolni az őket korábban tényleg csalásra rávevő, de azért nem fizető szervezőből az elmaradt pénzüket. Mivel nem az Ocean's Eleven szereplői, hanem egyszerűbb elmék, ez lett a nagy agyalás végeredménye.

Az már viszont a politikai erők hibája és ostobasága, ha, mint ez most történt, az érdekeiknek megfelően egyből csalási bizonyítékként kezelik a filmet, mint most a baloldal.

Advertisement

[A témában a legjobb elemzést/latolgatást eddig a 444.hu írta.]

Share This Story

Get our newsletter