Izgalmak a köbön: az eredetire hasonlító külsővel és Metroplay címmel konkurens ingyenes lapot osztogattak a Széll Kálmán téren. A Metropol a Cink tudomása szerint ellentámadásba lendült.

Eltűnt a Metropol egy életre? Vagy hogyhogy Metroplayt osztogatnak a Moszkván????

Ezzel az izgatott felütéssel keresett meg János, a Cink-olvasó. Azonnal írtam a Metropol-szerkesztőségnek, bár naivul azt gondoltam, ez valami olyan reklámakció, ahol a hirdető a Metropol címének megváltoztatását is kifizette. De kiderült, hogy nem ez a helyzet, Erdei Tamás főszerkesztőtől ugyanis a következő, egészen izgalmas választ kaptam:

Köszi az érdeklődést, egyelőre mi is nyomozunk, az ügyvédünk bevonásával. Nem a mi akciónkról van szó, valaki jogtalanul lemásolta a layoutunkat, és vélhetően reklámcéllal terjeszti a kiadványt. A szükséges jogi lépéseket megtesszük.

Azta! Ritka dolog az ilyesmi a langyos magyar sajtópiacon, úgyhogy izgatottan várjuk a fejleményeket. Addig is próbálok szerezni egy Metroplayt. Ha nekem van példányod, olvass már bele alaposabban, hogy kiderül-e, mire megy ki a játék!

Advertisement

update: Nem szándékos volt a végén a szóvicc, de erősen úgy tűnik, egy számítógépes játék, a címlapon is szereplő Watch Dogs bevezető kampányáról van szó.

A Watch Dogs egy elég régóta várt játék az Ubisofttól. A közeljövő Chicagójában játszódik és nagyjából olyan, mint a GTA-sorozat, annyi csavarral, hogy közben meg lehet hekkelni az egész várost, átváltoztathatod a lámpákat, felrobbanthatod a vezetékeket, stb. Itt az a furcsa jel, ami feltűnt Európa több nagyvárosában is:

Advertisement

És ez a fura jel a Watch Dogs logója. (Klág)