This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Kálmán László: Tragikus következményei lehetnek a homeopátiának

Illustration for article titled ​Kálmán László: Tragikus következményei lehetnek a homeopátiának

Villáminterjút adott a Cinknek a tökös nyelvész, aki szenvedélyes baloldalisága ellenzékisége ellenére otthagyta a Klubrádiót, amiért az a kuruzslást propagálta.

Advertisement

Cink: Miért tartja ennyire károsnak a homeopátia propagálását?

Kálmán László: Minden áltudományos nézet propagálását károsnak tartom, de különösen azokat, amik az emberek személyes sorsát is érintik. Például tragikus következményei lehetnek annak, ha valaki megbízik egy olyan gyógymódban, aminek a hatásosságáról semmilyen adat nincs, és legfeljebb placebo-hatása igazolt.

Advertisement

Cink: Ha ennyire érzékeny a témára, az azt jelenti, kifejezetten veszélyesnek is tartja? Miért?

Kálmán László: A válaszom benne van az első válaszban: a gyógyászati csalás közvetlenül emberéletet érint, ezért sokkal veszélyesebb, mint mondjuk a "nyelvművelés", a szoba átrendezése a "földsugárzásnak" megfelelően, és így tovább.

Advertisement

Én azért is csodálom annyira Kálmán Lászlót, mert sokkal gyávább vagyok nála. Tapasztalataim szerint az egyébként tök értelmes budapesti értelmiségi nők körében kábé 80 százalékos a homeopátiás fertőzöttség, ezért csecsemőként és kisgyerekként mindkét gyerekem egy rakás ilyen rohadt drága csalóbogyót kapott a csajomtól. Pedig pont azt gondolom az egészről, mint Kálmán. Tényleg borzasztóan furdalt a lekiismeret, és csak Fortuna Istenasszonynak és az elefántfejű Ganésának köszönhetem, hogy mindig csak apró megfázásokról és hascsikarásokról volt szó, amik az aranyárban mért egérkaki szedése ellenére is elmúltak, és nem valami igazán durva betegséget "kezeltünk" homeopátiás szerekkel.

Ez itt a korábbi posztom Kálmán szakításáról a Klubrádióval.

Share This Story

Get our newsletter