This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kakukk lett a Sirályból

Nem talált hirtelen új helyet magának, így fix bázis nélküli életre kénytelen berendezkedni a Sirály, és a megszűnt helyet működtető Marom egyesület. "Ne felejtsétek: ahogy a rock 'n' roll sem egy tánc, a Sirály sem egy hely - minket nem lehet bezáratni!" - fejeződik be a sirályosok friss közleménye, de a valóság az, hogy a közlemény pont arról szólt, hogy miután a második helyükről is kidobták őket, a zsidó kulturális egyesület kénytelen berendezkedni a cigányéletre.

"Városi nomád akciókkal készülünk" - válaszolta a sajtósuk a kérdésemre, hogy mi várható tőlük a közeljövőben. És kiköltöznek a Bánkitó Fesztiválra is. De ez egész más, mint fix helyet birtokolni kocsmarésszel és előadótermekkel.

Advertisement

Miután az önkormányzat kipiszkálta őket eredeti, Király utcai helyükről, úgy tűnt, hogy a Sirály a közelben található Roham Bárral fuzionálva fix helyszínre talált, de a költözés után négy nappal a Vas utcai épület magántulajdonosa kidobta őket, mivel a Roham korábban nagy bérletidíj-tartozást halmozott fel. Azt is megkérdeztem a sirályosoktól, hogy a közleményük címében miért nevezik jogszerűtlennek, hogy egy magántulajdonos díjtartozás miatt kitette a bérlőjét, de egyelőre nem válaszoltak erre. Amint igen, akkorát updatelek, mint Tarlós István a Római parton.

update: Schönberger Ádám, a Marom vezetője elmagyarázta, miért tartják jogszerűtlennek a Rohan ajtajának hirtelen lelakatolását. A Rohamnak még 3,5 évig tartó szerződése volt a tulajdonossal, tartozott, de a Sirály-fúzió révén törleszeteni tudták volna az összeget. Ezt többször jelezték is a tulajdonosnak. Aki, ha ennek ellenére is fel akarta bontani a szerződést, Schönberger szerint köteles lett volna előbb felszólítani a Roham üzemeltetőjét a távozásra, a megfelelő indoklással fel kellett volna mondani a szerződést, ésszerű időt kellett volna adnia a kiköltözésre, és nem foglalhatta volna le önkényesen a cég értéktárgyait.

Share This Story

Get our newsletter