Illustration for article titled Kakuk György 2. legnagyobb dobása 2015. augusztus 14-én

Az El Camino de Balkan hőse visszatért Magyarországra, és kiadott egy közleményt arról, hogy nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás hazánk legnagyobb kihívása.

Advertisement

Íme:

Már a pékek, hentesek, pincérek is elhagyják az országot

Az iparági tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak a pékek, hanem a cukrászok, hentesek, pénztárosok és pincérek is az elvándorlást választják, hogy a “hanyatló Nyugat” országaiban a hazai fizetések többszöröséért dolgozzanak.

Az elvándorlás ráadásul nem csak a jelen problémája. Minden ország jövője az ifjúságán múlik, azokon a fiatalokon, akik ma a gimnáziumok, főiskolák, egyetemek, szakiskolák padjaiban ülnek. A Tárki legfrissebb felmérése szerint a magyar fiatalok 45%-a, tehát majdnem fele akar külföldre költözni a tanulmányai befejezése után. Ez drámai adat, ez azt jelenti, hogy évtizedeken belül fele annyian fognak Magyarországon termelni és adót fizetni, mint ma. Kevesebb pénz marad több nyugdíjasra, az elvándorlás pedig nem csak a nyugdíjrendszert, hanem a teljes magyar gazdaságot fenyegeti.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány gazdasági kudarcai több embert üldöztek el az országból, mint a szovjet tankok 1956-ban. A DK szerint nem lehet tovább halogatni a minimálbérek fokozatos emelésének megkezdését. A kormányzati plakátok ma annak örvendeznek, hogy ma egy magyar cégnek még drágább valakit foglalkoztatni, mint 5 évvel ezelőtt volt, a Fidesznél ugyanis még a minimálbér emelés is adóemelést jelent.

A DK szerint ideje lenne a valós problémával foglalkozni, nem a bevándorlás, hanem a drámai kivándorlás hazánk legnagyobb kihívása.

Kakuk György, a DK elnökségi tagja

Kinek higgyünk, ha már a balkáni vándornak sem, aki pontosan tudja, hogy ezt az egészet nem lehet az íróasztal mögül megérteni? Viszont akkor most már adná magát az is, hogy a kolléga péknek vagy hentesnek álljon. A “hanyatló Nyugaton”, és legalább egy hétre.

Advertisement

[a kép innen van]

Share This Story

Get our newsletter