A Politikat√∂rt√©neti Alap√≠tv√°ny √©s Int√©zet √ļgy pakolja fel a rendszerv√°lt√°s ut√°ni v√°laszt√°si rekl√°manyagokat, mintha nem lenne holnap. Markos Gy√∂rgy, szt√°r√ļjs√°g√≠r√≥k, Z√°mb√≥ Jimmy, pof√°tlanul fiatal Deutsch Tam√°s √©s goatse, mielŇĎtt m√©g goatse egy√°ltal√°n l√©tezett volna. K√©pv√°logat√°s!

A Politikat√∂rt√©neti Int√©zetnek egyr√©szt m√°r l√©tezett egy arch√≠vuma, ahol meg lehetett n√©zni a magyarorsz√°gi orsz√°ggyŇĪl√©si, √∂nkorm√°nyzati, n√©pszavaz√°si √©s eur√≥pai parlamenti v√°laszt√°si sz√≥r√≥anyagait, de az idei kamp√°ny indul√°s√°val elkezdtek a Facebookjukra is egyre t√∂bb √©s t√∂bb olyan relikvi√°t felt√∂lteni, ami mondjuk nekem, aki 2002 elŇĎtt m√©g azt sem igaz√°n tudtam, hogy milyen p√°rtok vannak egy√°ltal√°n Magyarorsz√°gon, baromi vicces.

J√≥, ez annyira nem vicces, maximum abban, hogy rekl√°mos szemmel mennyire ny√∂gvenyelŇĎsen pr√≥b√°lja elmondani az √ľzenetet, hogy igen, szavazni kell, mert most √©rdemes.

Advertisement

El nem tudom k√©pzelni, hogy van olyan ember, aki ennek a sz√≥r√≥lapnak az √∂sszes lehets√©ges programj√°t √©lvezn√©, de arra vagyok a legjobban k√≠v√°ncsi, hogy kik lehettek azok a ‚Äěszt√°r √ļjs√°g√≠r√≥k‚ÄĚ, akik a Charlie-koncert elŇĎtt sz√≥rakoztatt√°k a k√∂z√∂ns√©get.

Nem igaz√°n √©rtem ezt az 1990-es sz√≥r√≥lapot, mert a figura rajta Groucho Marx, akirŇĎl nem tudom eld√∂nteni, hogy mennyire volt jelentŇĎs kult√ļrfigura Magyarorsz√°gon. Ňź volt a harmincas √©vekben Amerik√°ban a testv√©reivel egy√ľtt az olyan baromi n√©pszerŇĪ v√≠gj√°t√©kok fŇĎszereplŇĎje, mint a Duck Soup vagy a Night At The Opera. Sz√≥val most akkor ŇĎ t√©nyleg a szocikra szavazott? Mert h√°t szerintem hamarabb mondana k√©t√©rtelmŇĪ diszn√≥vicceket, mint hogy az MSZP-re szavazzon 1990-ben. Nagyon sok√°ig azt is hittem, hogy Groucho Marx valami duplafenekŇĪ tr√©fa, pedig dehogy.

Advertisement

√Črtem, hogy Lakos Imr√©t nem lehetett otthon, a konyhaasztaln√°l lefot√≥zni, hanem olyan k√©p kellett, ami megmutatja, hogy igenis t√∂rŇĎdik a ker√ľlettel, de hogy a XI. ker√ľletet a legjobban egy p√°r vonats√≠n, egy adag susny√°s √©s egy messzi panelh√°z hat√°rozza meg, azt nem gondoltam volna. B√°r ha most √≠gy jobban belegondolok, m√°st hirtelen √©n sem tudok mondani abb√≥l a ker√ľletbŇĎl.

Advertisement

Sebes G√°bor lehet, hogy az √©n p√°rtomon √°llt 1994-ben, de itt kicsit √ļgy n√©z ki, mintha √∂sszebilincselt csukl√≥val szeretne bakot tartani egy kisl√°nynak, aki szeretn√© let√©pni azt a plak√°tot, amin szerepel. T√ļl meta.

Eredetileg ez a címlapképnek használt szórólap másik oldala. Ez sem kevésbé szórakoztató.

Advertisement

Ilyen is volt.

Advertisement

Strutting Leo? Ne viccelj√ľnk m√°r, Leonardo DiCaprio vil√°gh√≠rŇĪ m√©mj√©t √∂t √©vvel megelŇĎzte Kov√°cs Pisti √©s az ŇĎ liber√°lis eredm√©nyei.

B√°rcsak igazi lenne egy olyan szavaz√≥lap, amiben yoloyolo, illetve bocs√°nat Jojojojo J√≥zsefre, a N√©met Impal√°k √©s Lovas Sv√°bok k√©pviselŇĎj√©re lehetett volna szavazni.

Advertisement

Nagyon rem√©lem, hogy ha m√°r valaki id√°ig eljutott, annak nem kell elmagyar√°zni az egyetemes internet legnagyobb an√°lhorrorj√°t, a goatse borzalm√°t. Nem is fogom elmagyar√°zni. Ha valaki ismeri, annak √ļgyis egybŇĎl ez jutott esz√©be errŇĎl a sz√≥r√≥lapr√≥l, amiben k√©t n√©gyujj√ļ k√©z a reped√©sn√©l szeretn√© sz√©tszaggatni a Budapest-√°nuszt.

Advertisement

Selmeczi Gabriella, prom queen.

Deutsch Tam√°s, prom king.

Advertisement

Ti szavaznátok ezekre a Férfiakra?

‚ÄěEz egy cs√°v√≥‚ÄĚ - Orosz P√©ter.

Advertisement

Telik az a rohadt idŇĎ, az a nagy b√ľd√∂s igazs√°g.

Tisztelt Honfit√°rsam, dr. Semj√©n Zsolt vagyok Kereszt√©nydemokrata N√©pp√°rtt√≥l, √©s szeretek k√©nyelmetlen√ľl k√∂zel √°llni m√°s f√©rfiakhoz.

Advertisement

Erre most így hirtelen nem is tudok mit mondani.

Advertisement

Ne haragudjon, kedves Kir√°ly Zolt√°n, de fingom sincs, hogy maga kicsoda.

Tal√°lt√°l valami sokkal viccesebbet? Valami sokkal durv√°bbat? Valami sokkal torgy√°nabbat? Kommenteld a poszt al√°!

Forrás: Politikatörténeti Alapítvány és Intézet