This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Júliusban Pet Shop Boys-koncert lesz Budapesten

Illustration for article titled Júliusban Pet Shop Boys-koncert lesz Budapesten

Tíz év után megint nálunk koncertezik Neil Tennant és Chris Lowe. Július 7., Budapest Park, 7500 forintnál indulnak a jegyek.

Advertisement

Annak ellenére, hogy a 2002 óta kiadott zenéjükből egy büdös hangot sem hallottam és hogy négy évvel ezelőtt láttam őket a barcelonai Primavera fesztiválon és halálosan untam, én azért örülök, hogy idén nyáron Magyarországra látogat a szintetizátorok Smiths-sze, az angol nagyvárosi elidegenedés elsőszámú együttese, a Pet Shop Boys.

A Budapest Parkban még lesz a nyáron Tankcsapda, Tátrai Band meg TNT konci is, de azokkal inkább nem foglalkoznék.

Advertisement

Most be akartam rakni a kedvenc PSB-számomat, de nem tudom eldönteni, hogy az a West End Girls, a Rent, a Being Boring vagy az It's A Sin, úgyhogy legyen itt a What Have I Done To Deserve This, Dusty Springfielddel:

Itt van a koncert FB-oldala, a hamar vett jegyek 7500 forintba kerülnek, ha azok elfogynak, onnantól 8900 forint lesz a belépő.

Advertisement

Ez meg a Budapest Park hivatalos sajtóanyaga:

Több mint harminc év bőven elegendő volt arra, hogy bebizonyosodjon: ha az elektronikus popzenéről van szó, kevés nagyszerűbb előadó van a Pet Shop Boys-nál. Tizenkét nagylemez, számtalan kritikai és közönségdíj, valamint fergeteges hangulatú koncertek végeláthatatlan sora övezi a londoni duó kiváló zenében lubickoló életművét, amelyet hamarosan ismét testközelből elemezhet a magyar közönség: a legendaszámba menő formáció ugyanis július 7-én Budapesten lép fel, méghozzá a Budapest Park színpadán.

West End Girls, It's A Sin, Go West – ezek csupán néhányak azon nagyszabású popremekek közül, melyeket a Pet Shop Boys hagyott örökül a világnak. Neil Tennant és Chris Lowe párosa ugyanis az idő és a trendek múlása ellenére is mindig rendületlenül tört előre a nemzetközi színtéren: akár a 80-as évekbeli pályakezdést és befutást, akár a 90-es esztendők folytatódó sikerhadjáratát, akár az új évezred friss kreatív virágzását vizsgáljuk, kétségtelen, hogy a PSB ott szerepel korunk legszínvonalasabb produkciói között. Több tízmillió eladott hanghordozó, számos Grammy-jelölés, valamint három BRIT Awards kitüntetés is öregbíti az angol formáció hírnevét, amely a Guiness Rekordok Könyve szerint is a brit könnyűzene történetének legsikeresebb párosa.

Ráadásul, az öregedő elektronika-közeli együttesekkel ellentétben, szerencsére a Tennant-Lowe koprodukció még tíz-húsz évvel csúcsperiódusa után is képes maradandó dolgokat alkotni. A zenekar legutóbbi, 2013-as Electric című stúdióalbuma ugyanis a klubpápa Stuart Price irányításával lett egy rendkívül korhű, ám csöppet sem erőltetett munka, ami úgy képes revitalizálni a kettős karrierét, hogy az a tősgyökeres rajongókat se ejtse kétségbe. Soha jobb alkalom tehát élőben elcsípni a még mindig irigylésre méltóan fiatalos lendülettel bíró csapatot: hiszen egy rendkívül hatásos friss lemezzel a tarsolyában a Pet Shop Boys még ma is elementáris erővel képes hatni, ha a minőségi, igényes elektropopról van szó.

Advertisement

A Pet Shop Boys legutóbb 2004-ben lépett fel Budapesten, de már voltak itt 1991-ben is.

Share This Story

Get our newsletter