Majdnem rendőrt hívtak a belváros önkormányzat épületébe, a korábbi polgármester, Rogán Antal ingatlanügyeit sorra kiteregető Juhász Péter képviselőt ugyanis meg akarták akadályozni, hogy dokumentumokat vigyen magával, jóllehet ez a képviselők alapvető joga.

Juhász elmondása szerint azért jött, hogy a vonatkozó bizottság kérésére másodszor is módosítsa a vagyonbevallását, megnézte ugyanis, hogy a Szabad Média Nonprofit Kft.-ben, amit elsőre kihagyott a bevallásából, nem a megjelölt 30, hanem 32 százalék a részesedése.

Ha már ott volt, kikérte az összes érintett személy vagyonbevallását. A papírokra várakozva látta, hogy éppen kezdődik a tulajdonosi bizottság ülése, ahová, élve képviselői jogával, beült, és elkérte a napirendhez tartozó dokumentumcsomagot. Amit meg is kapott, de amikor pár perc múlva távozott volna a papírokkal, az aljegyző azt nem akarta megengedni, csak a dokumentumok anonimizálása után.

Juhász ragaszkodott a törvényben biztosított jogaihoz, amit egy jegyzői vagy polgármesteri utasítás nem írhat fölül. Azt mondta, nem adja ki a kezéből a nála lévő - tévedésből csupa eredeti dokmentumból álló - csomagot, csak ha megkapta ugyanazt fénymásolva, a neveket benne hagyva. Juhász azt is meglengette, hogy rendőrt hív a helyszínre, ha nem kapja meg a papírokat, illetve azt is, hogy fogja a paksamétát és elviszi, a bizottság meg, ha akar, hívjon rá rendőrt.

Advertisement

Jellemző a kerületi képviselők hozzáállására, hogy amikor a patthelyzet idején Juhász megkérdezte, hogy ki adná oda a nála lévő fénymásolatokat cserébe a nála lévő eredetikért, az összes bizotssági tag lapított és nem segítettek neki.

Nagyszerű közjáték volt, hogy amikor a huzakodás közben Juhász - a táskájában az eredeti dokumentumokkal - ki akart menni cigizni az épület elé, a portás nem engedte ki, így ki kellett kerülnie a kaput.

Advertisement

A képviselő a végén, rengeteg huzakodás után elvihette az időközben lefénymásolt papírokat, de az ügynek valószínűleg még lesz folytatása.

Ja és Juhász mindeközben kiposztolta az fb-re, hogy a következő tesületi ülésen dönt arról a kerület, hogy lemond-e a Deák Ferenc utca 15-ös számú ház elővételi jogáról, az ingatlan ugyanis épp most cserél gazdát piaci alapon. A négyzetméterár pedig 2,6 millió forint, vagyis tízszer annyi, amennyiért Rogánék egy közeli üzlethelyiséget eladtak Portik Tamás élettársának. Ez a kasza, nem az ismert aratóeszköz!