​Jövő pénteken tüntetnek a londoniak a sajtószabadságért

A talán második legnagyobb magyar városban sem hagyják szó nélkül, hogy Lázár János kirúgatta a Telekommal az Origo főszerkesztőjét.

Advertisement

Jövő pénteken délután négytől a magyar nagykövetségnél fognak demonstrálni azok, akiknek nem tetszik az objektív tudósításokat sem tűrő magyar kormány és az állami pénzekre ácsingózó, immorális német befektető mutyija. A Clash együttes ismert slágerével kívánunk nekik hangulatos tüntetést. Most küldték a felhívásuk szövegét, friss meleg még, íme:

London, 2014. június 6., péntek — Londonban élő magyar magánszemélyek tüntetést szerveznek a magyar követség elé jövő hét péntekre, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a sajtó- és a szólásszabadságot érő támadások ellen.

A demonstrálók szolidaritásukat fejezik ki az Origo leváltott ("kölcsönös megegyezéssel távozó") főszerkesztőjével, Sáling Gergővel és a lap vele együtt felmondó munkatársaival, egyúttal megdöbbenti és felháborítja őket az ügy, mely újabb emblematikus példája a magyar kormány korlátlan hatalomra törekvésének. A tüntetők egyúttal tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen, mely ellehetetleníti a független médiavállalkozásokat, és eltorzítja az egész médiapiacot, ezzel ismét csak a központi cenzúra intézményét építve.

A Londonban élő magyarok követelik, hogy a magyar kormány és a Magyarországon működő vállalatok tegyenek meg mindent a szólás- és a sajtószabadság biztosítása érdekében. A demonstrálók remélik, hogy minél több Nagy-Britanniában élő magyar tudomást szerez a tüntetésről, és csatlakozik hozzá.

A békés demonstráció helyszíne és időpontja:

Június 13. péntek, délután 4-6 óráig a londoni Magyar Nagykövetség belvárosi épülete előtt (35 Eaton Place, SW1X 8BY, London).

Share This Story

Get our newsletter