This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Jól végezte a munkáját a rendőrség által már lehallgatott Kiss Szilárd

Illustration for article titled Jól végezte a munkáját a rendőrség által már lehallgatott Kiss Szilárd

Legalábbis Fazekas Sándor ennyit bírt mondani arra a kérdésre, hogy miért hallgat az agrártárca az ügyben.

Advertisement

Mint megírtuk mi is, a korábbi moszkvai agrárattasét, Kisst 2013 őszén azután nevezték ki a Földművelésügyi Minisztériumban a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosnak, hogy a rendőrség már nyáron lehallgatta a telefonbeszélgetéseit, amiből az is kiderült, hogy több száz millió forint ellopásában segédkezett az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezettől.

Most a miniszter a Magyar Hírlap kérdésére az alábbit válaszolta:

Kiss Szilárd mint agrárattasé, jól végezte a munkáját. Például 2012-2013-ban huszonöt százalékkal nőtt a mezőgazdasági kivitel Oroszországba. Az ezen túlmenő tevékenységéről nincs tudomásom. Hogy magánemberként milyen tevékenységet folytatott, arra nincs rálátásom. Természetesen, aki törvényt sért, annak számolnia kell a következményekkel.

Advertisement

Kiss Szilárdot csak idén januárban tartóztatták le, noha már másfél éve nyilvánvaló lehetett a rendőrség számára, hogy milyen bűncselekményt követett el, és a nemzetbiztonsági átvilágítások is kockázatokat tártak fel vele kapcsolatban, ez sokáig mégsem ingatta meg a pozícióját.

(via Index)

Share This Story

Get our newsletter