Legal√°bbis Fazekas S√°ndor ennyit b√≠rt mondani arra a k√©rd√©sre, hogy mi√©rt hallgat az agr√°rt√°rca az √ľgyben.

Mint meg√≠rtuk mi is, a kor√°bbi moszkvai agr√°rattas√©t, Kisst 2013 ŇĎsz√©n azut√°n nevezt√©k ki a F√∂ldmŇĪvel√©s√ľgyi Miniszt√©riumban a keleti gazdas√°gi kapcsolatok√©rt felelŇĎs miniszteri biztosnak, hogy a rendŇĎrs√©g m√°r ny√°ron lehallgatta a telefonbesz√©lget√©seit, amibŇĎl az is kider√ľlt, hogy t√∂bb sz√°z milli√≥ forint ellop√°s√°ban seg√©dkezett az Orgov√°ny √©s Vid√©ke Takar√©ksz√∂vetkezettŇĎl.

Most a miniszter a Magyar Hírlap kérdésére az alábbit válaszolta:

Kiss Szil√°rd mint agr√°rattas√©, j√≥l v√©gezte a munk√°j√°t. P√©ld√°ul 2012-2013-ban huszon√∂t sz√°zal√©kkal nŇĎtt a mezŇĎgazdas√°gi kivitel Oroszorsz√°gba. Az ezen t√ļlmenŇĎ tev√©kenys√©g√©rŇĎl nincs tudom√°som. Hogy mag√°nemberk√©nt milyen tev√©kenys√©get folytatott, arra nincs r√°l√°t√°som. Term√©szetesen, aki t√∂rv√©nyt s√©rt, annak sz√°molnia kell a k√∂vetkezm√©nyekkel.

Kiss Szil√°rdot csak id√©n janu√°rban tart√≥ztatt√°k le, noha m√°r m√°sf√©l √©ve nyilv√°nval√≥ lehetett a rendŇĎrs√©g sz√°m√°ra, hogy milyen bŇĪncselekm√©nyt k√∂vetett el, √©s a nemzetbiztons√°gi √°tvil√°g√≠t√°sok is kock√°zatokat t√°rtak fel vele kapcsolatban, ez sok√°ig m√©gsem ingatta meg a poz√≠ci√≥j√°t.

Advertisement

(via Index)