Illustration for article titled Johnny Depp is benne lett volna a Birdman eredeti befejezésében

Legalábbis a Alexander Dinelaris, a film egyik Oscar-díjra jelölt írója erről beszélt. Depp szerepe minimális lett volna, de annál érdekesebb.

Advertisement

Megpróbálom spoilerek nélkül megfogalmazni a dolgot, de azért óvatosan olvassátok, nyilván ez az egész azok számára igazán érdekes, akik látták is a Birdmant.

Az alternatív befejezés szerint a film végén Michael Keatonék lenyomják a Miről beszélünk, ha a szerelemről beszélünk c. előadás premierjét, és a legutolsó jelenetben visszatér a kamera a főszereplő öltözőjébe. Itt már Johnny Depp igazgatja magán Riggan parókáját, a háttérben A Karib-tenger kalózai egyik posztere lóg a falon. Aztán megszólal Jack Sparrow kapitány hangja, és megkérdezi, hogy mi a fenét csinálnak is itt – hasonlóan ahhoz, amit Birdman kérdez Keatontől a film elején. Ezzel bezárul a végtelenszer ismétlődő kör, amelyben mindig más és más színész alakítja Riggant.

Advertisement
Advertisement

A dologba végül nem egyezett bele sem Depp, sem a Disney, ami nem meglepő, a Birdman pont az övéikhez hasonló filmeket és színészeket kritizálja elég keményen, Keaton szerepvállalása ezért is különösen örömteli. Ennek ellenére szerintem remek ötlet volt ez a befejezés, bár lehet, hogy kicsit szájbarágós, és szétzilálta volna a filmet.

Mindenesetre itt el tudjátok olvasni angolul a spoileresebb részleteket.

Share This Story

Get our newsletter