Mert ha valamit értékelnek egy kelet-európai filmfesztiválon, az a Nicsak, ki beszél 1-2-3.

Az amerikai sz√≠n√©sz Krist√°lygl√≥buszt fog kapni ami√©rt kiemelkedŇĎen hozz√°j√°rult a vil√°g filmmŇĪv√©szet√©hez, √≠rja a Variety. Itt fogj√°k tartani leg√ļjabb filmj√©nek, a Killing Season-nak a premierj√©t is, amiben Travolta egy boszniai exkaton√°t j√°tszik, aki megpr√≥b√°lja levad√°szni az ugyancsak visszavonult, de amerikai katon√°t, akit meg Robert De Niro j√°tszik.

Az √©letmŇĪd√≠jak ezeken a fesztiv√°lokon mindig is arr√≥l sz√≥ltak, hogy szt√°rokat tudjanak megh√≠vni az isten h√°ta m√∂g√©, de az√©rt egy pillanatra elgondolkodtam, hogy mi√©rt kaphatna pont Travolta pont √©letmŇĪd√≠jat. Producerk√©nt k√©t filmn√©l szerepel, az egyik ebbŇĎl a rettenetes szcientol√≥gia-propaganda, a H√°bor√ļ a f√∂ld√∂n. Sz√≠n√©szk√©nt ok√©, szerepelt a Ponyvareg√©nyben √©s a Szombat esti l√°zban, de a kettŇĎ k√∂z√∂tt a karrierje (p√°r kiv√©teltŇĎl eltekintve) egy m√©ly kanyon volt, amibŇĎl alig siker√ľlt kikecmeregnie. √Čs a Ponyvareg√©ny ut√°n sem volt k√©pes mag√°t teljesen megr√°zni √©s csak j√≥ szerepeket keresni. Az ut√≥bbi √©vekben pedig csak azzal tudott beker√ľlni b√°rmilyen h√≠rbe, hogy lesm√°rolta egy j√≥bar√°tj√°t vagy hogy a vall√°sa okozhatta √©rtelmi fogyat√©kos fi√°nak a hal√°l√°t.

A Karlovy Vary-i filmfesztiv√°lt j√ļnius 26. √©s j√ļlius 8. k√∂z√∂tt tartj√°k, a versenyprogramban ott lesz a magyar A nagy f√ľzet is.

Advertisement

Kép: Collider