This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

John Cleese szerint nem érdemes viccelni a muszlimokkal, mert megölnek

A Monty Python csoport legviccesebb tagja a politikai korrektségnek és a fundamentalizmusnak is nekiment egy tévéinterjúban.

Advertisement

A 75 éves komikus az HBO Real Time című műsorában beszélt ezekről a kényes témákról. Szerinte "atyáskodó" hozzáállás az, hogy egyes csoportok kárára lehet viccelődni, másokéra viszont nem: "Eredetileg jó ötletnek tűnt, de aztán elromlott az egész. Ha a svédek, a németek, a franciák, az angolok, a kanadaiak, az amerikaiak kárára lehet viccelődni, akkor a mexikóiakéra miért nem? Annyira gyengék, hogy nem bírják megvédeni magukat?" – kérdezte Cleese.

A muszlimok úgy kerültek szóba, hogy megkérdezte a riportert, Bill Mahert, hogy szerinte kikkel nem lehet viccelni, mire ő egyből rávágta őket. "Viccelni viccelhetsz velük, csak éppen megölnek – kontrázott Cleese. – Az a baj, hogy ha olyan embereken próbálsz élcelődni, akik aztán megölnének, akkor ez egy kicsit hajlamos visszatartani téged, nem igaz?"

Advertisement

Végül Cleese a vallási fanatizmusnak is odaszúrt egyet, mondván, hogy annak minden formáját rendkívül viccesnek találja: "Az a baj a fundamentalizmussal, hogy szó szerint értelmez egy könyvet, legyen az akár a Korán vagy a Biblia. Elég sok okos emberrel találkoztam életemben, de egyik sem tartozott a fentiek közé."

A humoristának egyébként a napokban jelent meg a memoárja So, Anyway címmel.

(via Daily Mail)

Share This Story

Get our newsletter