This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Jogerős: szabad trollface-t ragasztani a magyar rendőrök arcára

Illustration for article titled Jogerős: szabad trollface-t ragasztani a magyar rendőrök arcára

Pert nyert az Index a humortalan rendőrség ellen. A fenti kép legális!

És ilyent is szabad:

Illustration for article titled Jogerős: szabad trollface-t ragasztani a magyar rendőrök arcára
Advertisement

Jó sok közpénzt pazarolt el a rendőrség megint tökéletesen feleslegesen arra, hogy megpróbálja korlátozni a sajtószabadságot, de nem sikerült nekik. Most született meg ugyanis a másodfokú, jogerős döntés abban a perben, amit az Index ellen indítottak becsületsértés miatt.

Egy 2013. októberében megjelent, teljesen jelentéktelen témájú mínuszos hírhez - újfajta sapkát kaptak a készenlétisek - a rendőrök arcának megmutatását szankcionáló bírósági gyakorlat elleni titlakozásból az Index olyan illusztrációkat készített, amin a rendőrök arcát ismert trollpofákkal helyettesítették.

Advertisement

A készenléti rendőrség nem nevetett, vállat sem vont, hanem perelt, majd miután veszett elsőfokon, fellebbeztek, de most jogerősen is vesztettek.

Advertisement

Az ilyen más pénzéből folytatott perelgetésekben az a veszélyes, hogy hiába szinte tuti a győzelem, egy Indexnél kisebb szerkesztőség megijedhet a jogi kiadásoktól, és hosszas perelgetés helyett simán helyreigazíthat olyant, amit nem kellene.

Share This Story

Get our newsletter