A szegedi nyomozó ügyészség szóvivője szerint ezt mondta szombat éjjel a kubai származású fiú, amikor beléjük kötött a nagydarab börtönőr és társasága. Az őrizetbe vett férfi, aki a gyanú szerint brutálisan megverte Sz. Tímeát, tagad, előzetes letartóztatásáról holnap döntenek.

Szanka Ferenc csoportvezető ügyész-szóvivő sajtótájékoztatóján a Délmagyar tudósítása szerint elismételte: múlt szombaton a sértett, annak testvére és 20 éve Magyarországon élő barátja hazafelé tartott, amikor egy legalább három főből álló társaság megszólította, beléjük kötöttek. “A hölgy barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a sértett kubai férfi azt válaszolta, jobban beszélek magyarul, mint ti” – mondta az ügyész.

Advertisement

Az ügy miatt már leszerelt börtönőrt csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével is meggyanúsították. A férfit kihallgatták, vallomást tett, tagadta a támadást. Az ügyészség csütörtökön dönt arról, kérik-e a verekedő exbörtönőr előzetes letartóztatását.

Szanka Ferenc elmondta még: egyelőre egy embert gyanúsítottak meg, de tettestársakat is keresnek. Az ügyész megjegyezte, az eddigi adatok alapján rasszista támadásról van szó.

Share This Story

Get our newsletter