Mondta Bajnai Gordon, majd beismerte, hogy nem egy nagy n√©psz√≥nok. Az elm√ļlt napok n√©mafilmbe illŇĎ majdnemcastingja, Gyurcs√°ny "Comeback Kid" Ferenc visszat√©r√©se ut√°n a Cink √©lŇĎben k√∂zvet√≠t az Egy√ľtt-PM programj√°nak bemutat√≥j√°r√≥l.

16:50 Bajnai programot villantott. M√°r le lehet t√∂lteni PDF-ben az eg√©szet, megtettem. ElsŇĎre feltŇĪnŇĎ, hogy a design itt az√©rt rendben van. Bajnai b√ľszke volt r√°, hogy 150 oldalban mondj√°k meg a tutit, de az igazs√°ghoz hozz√°tartozik, hogy ez egyetemi tank√∂nyv form√°j√°ban kb. 20 lenne.

16:58 Polg√°rs√°g, k√∂z√©poszt√°ly, jogok √ČS felelŇĎss√©gek. Fidesz 1998.

17:00 Nem kell az eur√≥pais√°got √©s a magyars√°got szembe√°ll√≠tani egym√°ssal. Orb√°n ki akarja vezetni haz√°nkat az uni√≥b√≥l. Ezt nem engedj√ľk.

17:04 Bajnaiék az önkormányzatoknak visszaadnák az autonómiát, az iskolákat. Mindennapos tetnevelés helyett több angolt és informatikát!

Advertisement

17:07 K√©t ad√≥kulcsot javasol az Egy√ľtt, ugyanis Bajnai szerint a szolidarit√°s elve is fontos. J√≥l√©t n√©lk√ľl nincs halad√°s, ahogy azt kor√°bban mondta.

17:12 Barab√°s Ricsi mŇĪsort vezet. Egy √©ve m√©g a HaHa sz√≠neiben foglalt egyetemet √©s tiltakozott bŇĎszen a rendezv√©nyeiken megjelenŇĎ p√°rtlog√≥k ellen. Az oktat√°s t√©m√°j√°val kezdŇĎdik a program bemutat√°sa. Vekerdy Tam√°s is r√©szt vett az Egy√ľtt oktat√°spolitik√°j√°nak kidolgoz√°s√°ban. Ňź pszichol√≥gus √©s a Waldorf-m√≥dszer egyik magyar z√°szl√≥vivŇĎje.

17:17 Vissza kell hozni a fiatalokat, mivel most a pszeudo-tand√≠jjal el√ľld√∂zte ŇĎket Orb√°n. Az elsŇĎ hat f√©l√©v mindenkinek legyen ingyenes. A mesterk√©pz√©st Bajnai sokkal szŇĪkebb elitk√©pz√©sk√©nt k√©pzeli el. Itt eg√©szs√©ges tand√≠j-√∂szt√∂nd√≠j rendszert vezetne be.

Advertisement

17:22 Ferge Zsuzsa szociol√≥gus nehezm√©nyezi, hogy a v√°laszt√°sokon d√∂nteni kell a nemzetis√©gi √©s az orsz√°gos lista k√∂z√∂tt a magyarorsz√°gi kissebs√©geknek. Szab√≥ T√≠mea besz√©lget vele, az Egy√ľtt szoci√°lpolitik√°j√°nak kidolgoz√°s√°n√°l volt jelen.

17:27 A l√©nyeg, hogy a kit√∂r√©s lehetŇĎs√©g√©t kell megteremteni. Ha j√≥l hallom, Bajnai most hivatkozik elŇĎsz√∂r elŇĎzŇĎ korm√°nyz√°s√°ra, ahol m√°r ind√≠tott egy programot, ami ezt c√©lozta.

17:32 Megváltoztatnák a családtámogatást is. A GYES vagy a GYED egy része helyett lehetne óvoda-utalványokat igényelni, valamivel nagyobb értékben, mintha a pénzt vennék fel. Ezt a kisgyermekes anyukák gyermekelhelyezésre költhetnék, ami segítené, hogy ne kelljen választaniuk munka és gyerek között.

Advertisement

17:39 Foglalkoztat√°spolitika, Herzog L√°szl√≥ k√∂zgazd√°sz besz√©l. M√©gpedig K√≥ny√°val, az arcomr√≥l lehervadt a mosoly. Herzog szerint a k√∂zmunka legfeljebb kieg√©sz√≠tŇĎ megold√°s helyett. Kiemelte, hogy nem minden munka k√∂zmunka, amit az √∂nkorm√°nyzatok rendelnek meg. Szerintem errŇĎl Simicska Lajos tudna mes√©lni.

17:45 30 √©v alatti fiataloknak vagy garant√°lt munk√°t, vagy garant√°lt k√©pz√©st √≠g√©rnek. Bajnai azt mondja, nem csak √≠g√©rget, sz√°mol is. Barab√°s Rich√°rd megk√©rdezte, honnan lesz erre p√©nz. Bajnai szerint a munkahelyet nem teremtik, hanem az TEREM. Kisv√°llalkoz√≥k t√≠zezrei nem tudnak alkalmazni, pedig szeretn√©nek. Azt, hogy tudjanak, √ļgy lehet el√©rni, hogy kisz√°m√≠that√≥ ad√≥szab√°lyoz√°st teremt√ľnk. Ez√©rt ad√≥alkotm√°ny lenne, √©vente maximum egyszer lehetne ad√≥jogszab√°lyokat v√°ltoztatni.

17:49 Korrupci√≥. A k√∂zbeszerz√©si szerzŇĎd√©sek onnant√≥l lesznek √©rv√©nyesek, mikor kiker√ľlnek az internetre. A Trasparency International javaslatait egy az egyben √°t√ľltetn√©k a szab√°lyoz√°sba.

Advertisement

17:51 Megkezdik a kamp√°nyt, mindenki a sz√≠npadon. Valami borzaszt√≥ r√°di√≥konform zene megy, Bajnai, Barab√°s, Teket Melinda, Szigetv√°ri a sz√≠npadon. Se Himnusz, se Internacion√°l√© nem volt, csak √°lltak √©s tapsoltak kicsit. √Čn itthonr√≥l n√©ztem, az ATV-n most v√©ge a k√∂zvet√≠t√©snek.

A bemutat√≥ alapj√°n ez egy v√°llalhat√≥ programnak tŇĪnik. K√©rd√©s, hogy mi √©rtelme volt ennek, hogyha az ellenz√©k m√©g nem egyezett meg k√∂z√∂s programban. Ha az MSZP √©s a DK √°ltal fazonra ny√≠rt k√∂z√∂s verzi√≥nak lesz is k√∂ze ehhez, amit Bajnai most felv√°zolt, √°rukapcsol√°sk√©nt akkor is kapunk egy Gyurcs√°nyt √©s egy MSZP-t mell√©. A napokban programelemz√©s a Cinken!