Jó nagy erdőirtás készülhet a Normafán

A vonatkozó törvényjavaslat mentesítené a kormányzati Meganormafa építőit attól, hogy fizetniük kelljen vagy máshol telepíteni, ha fákat vágnak ki. A Fidesz most fogja legyőzni az időjárást!

"A beruházással érintett és az erdőtörvény hatálya alá tartozó ingatlanok esetében az erdővédelmi járulék megfizetése, illetve csereerdősítés alól mentesül az ingatlan mindenkori tulajdonosa." Ez a kulcsmondata annak a törvénytervezetnek, amit Pintér Sándor készül benyújtani a Normafa kormányzati átalakításáról. Erre a paragrafusra nem lenne szükség, ha nem készülnének nagyszabású erdőpusztításra a Fideszes Alpok felépítésekor.

Advertisement

A most publikált javaslatból kiderül, hogy a kormány hatalmas sícentrummá és szabadidőparkká alakítaná a Normafát. Igazi vízpróbája lesz ez a kabinetnek, most válik majd el, hogy rengeteg összefogással és egy jó kampánnyal tényleg képesek-e megváltoztatni az időjárást is. Ha nem, akkor nyilvánvalóan nincs szükség azokra a fogadóépíületekre és egyéb síházakra, amiket a törvény szerint fel fognak építeni. Bár ezt a véleményt a szocilista-liberális kormányok időjárására alapozom. Megnyugtató mondjuk, hogy a törvényszövegben nevesítve szerepelő legnagyobb új épület egy kápolna és egy zarándokház. Ha rangsoroljuk a megoldandó problémákat, kétségtelenül egy közpénzből épült budai templom volt a legégetőbb aktuális kérdés.

A törvényjavaslat jó recsegős gátmetszés után új szörnyszülött politkuskifejezést szült, ami úgy hangzik, hogy "történelmi sportterület". A törvényhozás nevetségessé válását jelzi, hogy az új normafai síházakról szóló törvény egyik bekezdése egyesen sarkalatos törvény lesz! Az, ami ingyen Pokorni Zoltán önkormányzatának kezébe adja a területet. Jó, hogy nem az alkotmányba emelték bele, hogy hol kell állnia a sílifteknek.

Share This Story