Merthogy ezzel próbálkoznak. Elsőre persze irtó jól hangzik a dolog. Ha van cég, amelyik szinte bármilyen területen sikeres lehet, az a Gooogle. Aztán jönnek a kemény kérdések.

Ha mindenki halhatatlan, és nem tudunk űrugrani, akkor be kell tiltani a gyerekvállalást, hogy ne népesedjen túl a Föld? Talán igen, bár ha tovább engednék a normális szaporodást, az talán ösztönözné az emberiséget, hogy most már tényleg találja meg a féreglyukakon át történő ugrándozás módját. Hogyan döntene az emberiség, ha a saját kényelmes örök életét kéne kockára tennie pár kakás pelenkáért?

Advertisement

Nyomasztó gondolat, hogy nem lesznek többé gyerekek, ráadásul azonnal tönkremenne az Állatkert. Képzeld el, ha már most az az ember érzése, hogy még Budapesten is szinte mindenki egymást, mi lenne itt, ha 500 éve ugyanazokat az arcokat látnád! Ha nincsenek gyerekek és pont kevés a szupertehetség a világban, az emberiség örökre félhülye maradna. Lehet, hogy x évente lenne egy látványos, ezer kamerával közvetített rituális háború, ami megtizedelné az emberiséget, hogy újra engedélyezzenek pár százmillió friss gyereket?

Jó sok kérdés, de mit gondolsz te? Ha valaki megtalálná a Módszert, és csak rajtad múlna, hogy elterjeszted vagy megsemmisíted a fájlokat, mit tennél?

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter