Ez az a film, amiben Matt Damon, a jófej űrhajós a Marson ragad, hogy aztán amolyan bolygóközi Robinson Crusoe-ként megpróbálja túlélni a dolgot.

A könyv nekem nem igazán jött be, ennek az okairól már írtam a korábbi trailerek kapcsán. Akkor eléggé dicsértem, hogy nem a szokványos, a cselekményt összefoglaló, dirr-durr, piff-puff, bamm, robbanás felépítésű előzeteseket mutattak, hát ez most jól megváltozott. Ennek ellenére tetszik a videó, talán nem is baj, hogy kicsit látványosabbra pörgetik a cselekményt.

Az viszont eléggé meglepett, hogy a trailer alá az All Along the Watchtowert rakták be. Igazán szeretem ezt a számot, de csak azért, mert úgy kezdődik, there must be some way outta here, még nem biztos, hogy illik a filmhez. Másrészt már szerepelt egy kultikus sci-fiben, a Battlestar Galactica c. sorozatban. Ott nemcsak központi elem volt, de sokan azonosítják azzal a rengeteg néző által gyűlölt fordulattal, ahogy a kőkemény katonai-politikai sci-fi valami spirituális, angyalos, köldöknézegetős izévé változott. Nem biztos, hogy szerencsés dolog ezt felidézni a sci-fi rajongókban.

A filmet október elején mutatják be, a magyar keresztségben a Mentőexpedíció címet kapta, de erről inkább tudomást sem vennék.