JK Rowling írja az új Harry Potter-filmet

Illustration for article titled JK Rowling írja az új Harry Potter-filmet

Harry Potter nem lesz benne. JK Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) című könyvből írja az első forgatókönyvét. A Legendás állatok... egy Roxfortban használt tankönyv volt a sorozatban.

Advertisement

Rowling maga írja a forgatókönyvet. A Legendás állatok... sztorija New Yorkban játszódik, a Harry Potter cselekménye előtt 70 évvel, úgyhogy tuti nem lesz benne egy kanyi Harry Potter vagy Hermione sem. Viszont egészen Inception-szerű a történet azzal, hogy egy könyvben szereplő könyvből ír filmet az első könyv szerzője. Olvasottabb felhasználóinknak azt is mondhatnám, hogy egészen Felhőatlasz-szerű.

Rowling a következőket nyilatkozta az egészről:

Az egész akkor kezdődött, amikor a Warner megkeresett azzal az ötlettel, hogy készüljön film a Legendás állatok és megfigyelésükből. Tetszett az ötlet, de kellemetlen gondolat volt, hogy a regény íróját, Göte Szalamandert egy másik író keltse életre. Annyi ideig éltem a kitalált világomban, hogy már nagyon védelmező vagyok és már elegett tudtam Newtról is. Az alapos Harry Potter-rajongók már biztos tudják, annyira megkedveltem a figurát, hogy az unokáját hozzáadtam az egyik kedvenc karakteremhez, Luna Lovegoodhoz a sorozatban.

Advertisement

[io9, Origo]

Share This Story

Get our newsletter