This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Jézus, Che Guevara, Kecskeméti Láma vagy szteroidárus lesz Vágó Gáborból?

Illustration for article titled ​Jézus, Che Guevara, Kecskeméti Láma vagy szteroidárus lesz Vágó Gáborból?

Megsértődött, nem indul, a pártból is kilép a legaktívabb LMP-s. Pártpolitikán túli eszközökkel akar erőt adni az embereknek.

Advertisement

Végre megszólalt Vágó Gábor, a magyar Tumblr kedvenc politikusa, a csodabajszú, túlmozgásos képviselő. A hétvége óta csak annyit lehetett tudni, hogy a pártja választmánya nem tette nyerő helyre a listán, sőt egyéniben sem akarták indítani, bár maga Schiffer pártelnök állt ki mellette, és a kérdésnek ez a része még nyitott volt. Az ok állítólag az, hogy a párton belül a bázisdemokraták utálják a parlamenti képviselőket.

Én életemben egyszer találkoztam közvetlen közelről a jelenséggel, és kész csoda, hogy utána nem léptem be egy nemesi kaszinóba, hogy fehér kesztyűben lövöldözzek bázisdemokratákra. Sok-sok évvel ezelőtt pár hónapig benne voltam a Kendermag Egyesület megalapításában, én csináltam volna a weboldalukat. Egy régi gyárcsarnokban gyűltünk néha össze. Leültünk egy hatalmas bázisdemokrata körbe, és elkezdődött a tök értelmetlen tánc. A koreográfia mindig azonos volt: felvetettem valamit, amihez az első 15 percben hozzászólt az a 3-6 ember, aki bármit is értett a témához, majd jött a húsz bázisdemokrata, és órákig fárasztott minket az irreleváns hülyeségeivel, hogy a végére el is felejtsük, amiben majdnem megállapodtunk, aztán hazamentünk. Igazából tök vicces volt megtapasztalni, hogy a bázisdemokrácia az okoskodók, a helyesírásnácik, a sültbolondok, a félpályáról három dekázás után bármikor gólt lövők és a sima trollok uralma a bármiféle ügyintézés fölött. Ja, és ki ne hagyjuk azokat, akikről kiderült, hogy csak azért ültek ott, és keltettek minél nagyobb zavart, hogy el tudják adni az általuk forgalmazott kenderszövet ruhákat.

Advertisement

Több havi vitatkozás után végre legalább annyiban sikerült kínkeservesen megálllapodnunk, hogy milyen rovatok legyenek, amikor felállt egy csávó, és azt mondta, hogy a rovatbeosztás szerinte úgy zárja cellákba a weboldalt, mint a rendőrök a fűszívókat, mire a tömeg fele bólogatni kezdett. Soha többé nem mentem Kendermag-gyűlésre.

Szóval nem csodálom, ha Vágó kiborult, bár a vs.hu-nak adott interjúból igazából nem derül ki több, mint hogy nem szavazták meg az indulását, amin ő berágott. Annyira, hogy a pártból is kilép, de képviselő persze azért marad, hogy a végéig foglalkozhasson a Horváth-féle adócsalás-botránnyal. És hogy mi lesz utána. Ez a legjobb, Vágó tovább akar politizálni, de nem pártban, hanem "együttműködésen és bizalmon alapuló közösségi szerveződéseket" akar kialakítani, hogy "pártpolitikán túli eszközökkel adjon erőt" a népnek. Hát ha ez nem doppingárusítást jelent MLM-rendszerben, akkor Vágó bázisdemokratáskodni fog. Dehát aki mazochista, és kínozzák, azt nem kell sajnálni.

Share This Story

Get our newsletter