A tavalyi Comic Conon jelentett√©k be, hogy a vil√°g egyik legt√ļl√©rt√©keltebb legjobb sorozata online j√°t√©k form√°j√°ban fog felt√°madni. Most kider√ľlt, az √∂sszes fontosabb sz√≠n√©sz visszat√©r, hogy megsz√≥laltassa sorozatb√©li karakter√©t. √Ėr√ľl√∂k ‚Äď de nem vagyok meglepve.

Joss Whedon (Buffy, Avengers) legend√°s ŇĪrcowboyos sorozat√°t 14 epiz√≥d ut√°n kasz√°lta el a Fox, n√©pharagot v√°ltva ki a geek szubkult√ļra tagjaib√≥l. Maguk a szereplŇĎk is rosszul viselt√©k a d√∂nt√©st, mindig, mindenhol elmondj√°k, mennyire kir√°ly dolog volt a Firefly-t csin√°lni, meg hogy b√°rmikor hajland√≥ak lenn√©nek folytatni. A legkev√©sb√© tal√°n a fŇĎhŇĎst j√°tsz√≥ Nathan Fillion volt k√©pes elengedni a dolgot, aki az√≥ta amikor csak lehet, megeml√©kezik a sorozatr√≥l. P√©ld√°ul m√°s sorozatokban:

A Firefly Online-r√≥l egyelŇĎre annyit tudni, hogy egy MMO, azaz t√∂megesen, az interneten tolhat√≥ j√°t√©kr√≥l van sz√≥, √©s mindenki a saj√°t haj√≥j√°t √©s leg√©nys√©g√©t ir√°ny√≠thatja majd. Windowson, Macen √©s hordozhat√≥ k√©sz√ľl√©keken is futni fog. A megjelen√©srŇĎl annyit, hogy "coming soon".

Serenity c√≠men kor√°bban k√©sz√ľlt egy, a sorozat esem√©nyeit lez√°r√≥ mozifilm is. Ez gyeng√©re siker√ľlt, pedig alapb√≥l nagy rajong√≥ vagyok √©n is.

Advertisement

Aki nem tudja, mi az a Firefly, vagy tudja, de k√≠v√°ncsi p√°r √©rdekess√©gre a sorozat sz√ľlet√©s√©vel kapcsolatban, annak aj√°nlom az io9 angol nyelvŇĪ posztj√°t.