Jack White kikéri magának, hogy saját guacamole-receptje lenne!

Illustration for article titled Jack White kikéri magának, hogy saját guacamole-receptje lenne!

A zenész megelégelte az utóbbi idők legviccesebb médiacirkuszát, és hosszú levélben magyarázza, miért tiltotta ki a banánt a turnéjáról.

Advertisement

Az ügy február elején kezdődött azzal, hogy az oklahomai egyetem újságja megjelentette White teljes szerződését a helyi fellépésére vonatkozóan: ebből kiderült például, 80 ezer dollárért lépett fel és sok egyéb apró részlet, de a média a legtöbbet a rideren rugózott.

Ebben ugyanis volt az alábbi kikötés: "Ez egy banánmentes turné. (Komolyan!) Sehol sem akarunk banánt látni az épületben" – ilyen szigorúan fogalmazott a menedzsment. Még nagyobb figyelmet kapott egy részletes guacamole-recept, amely szintén szerepel a riderben, és aminek az NPR külön cikket is szentelt, megkérdezve róla egy menő londoni perui étterem séfjét.

Advertisement

Ez utóbbi volt az utolsó csepp a pohárban White számára, aki most egy hosszú nyílt levélben vágott vissza mindenkinek. Ebben leírta, hogy igazából köze nincs ahhoz, ami a riderben szerepel, ugyanis neki SEMMILYEN speciális igénye nincs, mert ami neki kell, azt viszi magával. Minden más a zenekara és a menedzsment/kiszolgáló személyzet kérése, így a guacamole is, ami tehát NEM Jack White receptje, hiszen ő magának még egy pohár Kool-Aid üdítőt sem tud csinálni, pedig ahhoz csak némi port kell feloldani vízzel.

Az is kiderült, hogy valakinek a csapatából banánallergiája van, továbbá hosszasan magyarázkodik amiatt is, hogy a hírekkel ellentétben igenis szeretne majd újra Oklahomában játszani, csak nem volt szép dolog kiszivárogtatni a szerződést. "Most már mehetek vissza zenélni?" – kérdezi a végén.

Advertisement

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy pont egy ilyen levéllel sikerült volna azt bebizonyítania, hogy ő egyáltalán nem egy hisztis popsztár, mint amilyennek szeretné mutatni. De mindegy, Jack White-ot sosem azért szerettük, mert normálisnak hittük volna.

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter