A zen√©sz megel√©gelte az ut√≥bbi idŇĎk legviccesebb m√©diacirkusz√°t, √©s hossz√ļ lev√©lben magyar√°zza, mi√©rt tiltotta ki a ban√°nt a turn√©j√°r√≥l.

Az √ľgy febru√°r elej√©n kezdŇĎd√∂tt azzal, hogy az oklahomai egyetem √ļjs√°gja megjelentette White teljes szerzŇĎd√©s√©t a helyi fell√©p√©s√©re vonatkoz√≥an: ebbŇĎl kider√ľlt p√©ld√°ul, 80 ezer doll√°r√©rt l√©pett fel √©s sok egy√©b apr√≥ r√©szlet, de a m√©dia a legt√∂bbet a rideren rug√≥zott.

Ebben ugyanis volt az al√°bbi kik√∂t√©s: "Ez egy ban√°nmentes turn√©. (Komolyan!) Sehol sem akarunk ban√°nt l√°tni az √©p√ľletben" ‚Äď ilyen szigor√ļan fogalmazott a menedzsment. M√©g nagyobb figyelmet kapott egy r√©szletes guacamole-recept, amely szint√©n szerepel a riderben, √©s aminek az NPR k√ľl√∂n cikket is szentelt, megk√©rdezve r√≥la egy menŇĎ londoni perui √©tterem s√©fj√©t.

Ez ut√≥bbi volt az utols√≥ csepp a poh√°rban White sz√°m√°ra, aki most egy hossz√ļ ny√≠lt lev√©lben v√°gott vissza mindenkinek. Ebben le√≠rta, hogy igaz√°b√≥l k√∂ze nincs ahhoz, ami a riderben szerepel, ugyanis neki SEMMILYEN speci√°lis ig√©nye nincs, mert ami neki kell, azt viszi mag√°val. Minden m√°s a zenekara √©s a menedzsment/kiszolg√°l√≥ szem√©lyzet k√©r√©se, √≠gy a guacamole is, ami teh√°t NEM Jack White receptje, hiszen ŇĎ mag√°nak m√©g egy poh√°r Kool-Aid √ľd√≠tŇĎt sem tud csin√°lni, pedig ahhoz csak n√©mi port kell feloldani v√≠zzel.

Az is kider√ľlt, hogy valakinek a csapat√°b√≥l ban√°nallergi√°ja van, tov√°bb√° hosszasan magyar√°zkodik amiatt is, hogy a h√≠rekkel ellent√©tben igenis szeretne majd √ļjra Oklahom√°ban j√°tszani, csak nem volt sz√©p dolog kisziv√°rogtatni a szerzŇĎd√©st. "Most m√°r mehetek vissza zen√©lni?" ‚Äď k√©rdezi a v√©g√©n.

Advertisement

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy pont egy ilyen lev√©llel siker√ľlt volna azt bebizony√≠tania, hogy ŇĎ egy√°ltal√°n nem egy hisztis popszt√°r, mint amilyennek szeretn√© mutatni. De mindegy, Jack White-ot sosem az√©rt szerett√ľk, mert norm√°lisnak hitt√ľk volna.

Fotó: Getty Images