Jack Warner kiborult, bizonyítékokat ígér Sepp Blatter ellen

A FIFA elleni korrupciós vádak főszereplője bekattant, és – egészen bizarr módon – fizetett politikai hirdetésben állt ki Trinidad és Tobago meg a világ elé. Azt állítja, dokumentumokat helyezett el megbízható helyeken, amik a FIFA legfőbb vezetőinek viselt dolgait bizonyítják.

Advertisement

Jack Warner, politikai vezető

Ez a felirat látható az irodában ülő öltönyös férfi mellett a videón, amit ma, csütörtökön láthattak a trinidadi tévénézők, hamarosan pedig a világ internetezői is.

Advertisement

Warner a FIFA egykori alelnöke, a CONCACAF régió volt vezetője, akit az amerikai nyomozás során rövid időre előzetesbe zártak, de óvadék ellenében egy nappal később szabadlábra került.

A vádirat szerint mások mellett ő volt az, aki egy konferencia minden résztvevőjének 40 ezer dollárral tömött borítékot adott át, és ez csak a kis színesek közül való hír vele kapcsolatban.

Advertisement

A meghökkentő videóban Warner azt mondja, félti az életét, de a kocka el van vetve, és nemsokára előtárja a bizonyítékait, ami dokumentumokból, számlákból, átutalási bizonylatokból áll, és több megbízható embernél helyezte el őket.

Advertisement

Olyan lavina indult el, amit a halál sem állíthat meg – közölte sokat sejtetően. Olyan utalást is tett, hogy bizonyítéka van a FIFA beavatkozására a trinidadi belpolitikába is.

A Guardian közben kitette Chuck Blazer teljes vallomását, ami kiváló szórakoztató olvasmány, forrón ajánlom mindenkinek!

Advertisement

Ez itt a mai posztunk Blazerről, a koronatanúról.

Advertisement

(A fenti Youtube-videóról hiányzik Warner szövegének legeleje, ha a teljes verzióra vagy kiváncsi, a Guardian lejátszójában nézd meg!)

Share This Story

Get our newsletter