This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Izgalmas részletek a "Temesd magad!" mozgalomról

Illustration for article titled ​Izgalmas részletek a Temesd magad! mozgalomról

Januártól a szegények maguk mosdatják, öltöztetik és temetik a család halottját. Tisztulnak a részletek: lesz kötelező munkavédelmi oktatás, a kötelező sírméret meg akkora, hogy egy prolitemetés félnapos kemény kubikusmunkát is jelenthet.

- Mikor lesz a Józsi bácsi temetése?

- Pénteken, de ha az Irmáék nem elég fittek, eltarthat szombat délig is.

Tizennyolc éves voltam, vékony, szívós és ruganyos, de egy fél napba került, amíg a Mezőtúr melletti puszta szikes talajából ki tudta ásni az egy köbméteres tábori latrinát, pedig Mészáros őrmester ötpercenként motivált olyan szókapcsolatokkal, amiket a piaristáknál sose hallottam. Egy köbméter az csak papíron tűnik kevésnek! Hát még a kettő.

Advertisement

Azok a szegény magyarok, akik nem tudják kifizetni a legolcsóbb temetést, januártól az úgynevezett szociális temetést kénytelenek választani, vagyis ők temetik el a rokont, és ha a koporsós verziót választják, 2 X 1 méter alapterületű és két méter mély lyukat kötelező ásniuk, amit egy temetői alkalmazott ellenőrizni is fog, és csak az ő bólintása után engedhető le a koporsó. A Hír24 filmjéből több más praktikus részlet is kiderül a NER eddigi legbizarrabb találmányáról.

Például az, hogy nem lehet csak úgy beletemetni a vakvilágba, a résztvevőknek ugyanis 1-2 órásra tervezett baleseti és munkavédelmi oktatáson kell részt venniük. Nem a zombitámadás elleni védekezést gyakorolják, hiszen két méter mély lyukat ásni nem is annyira nyilvánvalóan egyszerű dolog, ha el akarjuk kerülni, hogy ránk omoljon. A riportból kiderül, hogy az ingyenes fejfákat, koporsókat és urnákat rabok fogják gyártani a Büntetésvégrehajtás asztalosüzemeiben, ásót és lapátot pedig ad a temető. És Budapesten építenek valami "elhunytátadó helyiséget" is, ami a legeslegrosszabb nevű dolog a világon.

Advertisement

(via nyuzrum)

Share This Story

Get our newsletter