Janu√°rt√≥l a szeg√©nyek maguk mosdatj√°k, √∂lt√∂ztetik √©s temetik a csal√°d halottj√°t. Tisztulnak a r√©szletek: lesz k√∂telezŇĎ munkav√©delmi oktat√°s, a k√∂telezŇĎ s√≠rm√©ret meg akkora, hogy egy prolitemet√©s f√©lnapos kem√©ny kubikusmunk√°t is jelenthet.

- Mikor lesz a Józsi bácsi temetése?

- Pénteken, de ha az Irmáék nem elég fittek, eltarthat szombat délig is.

Tizennyolc √©ves voltam, v√©kony, sz√≠v√≥s √©s ruganyos, de egy f√©l napba ker√ľlt, am√≠g a MezŇĎt√ļr melletti puszta szikes talaj√°b√≥l ki tudta √°sni az egy k√∂bm√©teres t√°bori latrin√°t, pedig M√©sz√°ros ŇĎrmester √∂tpercenk√©nt motiv√°lt olyan sz√≥kapcsolatokkal, amiket a piarist√°kn√°l sose hallottam. Egy k√∂bm√©ter az csak pap√≠ron tŇĪnik kev√©snek! H√°t m√©g a kettŇĎ.

Azok a szeg√©ny magyarok, akik nem tudj√°k kifizetni a legolcs√≥bb temet√©st, janu√°rt√≥l az √ļgynevezett szoci√°lis temet√©st k√©nytelenek v√°lasztani, vagyis ŇĎk temetik el a rokont, √©s ha a kopors√≥s verzi√≥t v√°lasztj√°k, 2 X 1 m√©ter alapter√ľletŇĪ √©s k√©t m√©ter m√©ly lyukat k√∂telezŇĎ √°sniuk, amit egy temetŇĎi alkalmazott ellenŇĎrizni is fog, √©s csak az ŇĎ b√≥lint√°sa ut√°n engedhetŇĎ le a kopors√≥. A H√≠r24 filmj√©bŇĎl t√∂bb m√°s praktikus r√©szlet is kider√ľl a NER eddigi legbizarrabb tal√°lm√°ny√°r√≥l.

P√©ld√°ul az, hogy nem lehet csak √ļgy beletemetni a vakvil√°gba, a r√©sztvevŇĎknek ugyanis 1-2 √≥r√°sra tervezett baleseti √©s munkav√©delmi oktat√°son kell r√©szt venni√ľk. Nem a zombit√°mad√°s elleni v√©dekez√©st gyakorolj√°k, hiszen k√©t m√©ter m√©ly lyukat √°sni nem is annyira nyilv√°nval√≥an egyszerŇĪ dolog, ha el akarjuk ker√ľlni, hogy r√°nk omoljon. A riportb√≥l kider√ľl, hogy az ingyenes fejf√°kat, kopors√≥kat √©s urn√°kat rabok fogj√°k gy√°rtani a B√ľntet√©sv√©grehajt√°s asztalos√ľzemeiben, √°s√≥t √©s lap√°tot pedig ad a temetŇĎ. √Čs Budapesten √©p√≠tenek valami "elhunyt√°tad√≥ helyis√©get" is, ami a legeslegrosszabb nevŇĪ dolog a vil√°gon.

Advertisement

(via nyuzrum)