Illustration for article titled ​Izé, értitek – megnéztük az X-Faktort, az elejétől a végéig!

Mátrai Nemazaviktor Viktor megnézte tegnap este az X-Faktort, és írt erről a Cinknek egy posztot. Mi meg lehozzuk, mert bár csak Mezzónk van, és azon is csak a magyar válogatottat nézzük, a televízió attól még roppant népszerű dolog. Tényleg, ti pl. nézitek az X-Faktort?

Advertisement

Viszonylag érdemes nézni az X-Faktort. Komolyan beszélek. Az RTL nagyon odatette a fő attrakcióját. Az eddigiekhez képest ez a műsor messze lekörözi az eddigieket. Szikora Róberttől, Tóth Gabi fölösleges megőrüléseitől és néhány rossz számtól eltekintve ez egy abszolút minőségi műsor szerintem, és ha nincs más dolga az embernek, egész jól szórakozhat szombat esténként. Most pedig, hogy lemorzsolódott a banda egy része, már nem is tűnik végtelennek egy adás.

Mi változott az eddigiekhez képest?

 • Szikora Róbert annyira sem tud megfogalmazni egy értelmes mondatot, mint eddig
 • Istenes Bence mellől eltüntették Lilut, és nem kiabál annyira
 • a zsűri nem megy az agyunkra, Little G Weevil a közönséget is leoltja
 • az énekesek tényleg jók
 • látványban egészen európai a színvonal

Óriási (!) promóciós ötlettel kezdődött az e heti X: Istenes betévedt a valóvillába, de rájött, hogy elnézte a naptárt, és rossz helyen van. Erre kifutott, de közben – a helyzet komolyságát érzékeltetve – káromkodott egy isteneset (bocs), amit természetesen kisípoltak. A versenyzők által közösen előadott dal után második beharangozásra beviharzott a helyére, és ha nem lett volna elég egyértelmű, elmondta: kezdődik a VV7. Őrület, ugye?

Advertisement

Kiemelnék néhány fellépőt:

 • Horányi Juli. A Maroon 5 Moves Like Jagger c. számát választotta. Eddig az ő előadásait valamiért szerettem. Ezt erről nem mondhattam el. Ha úgy fogalmaznék, hogy olyan volt, mint egy spicces karaoke-előadás, azzal dicsérném. A végén azt állította, hogy élvezte, ezt én nem hittem el neki. A szavazók sem, párbajoznia kellett. Szikora Róbert küzdelme a mondatokkal itt kezdődött, pedig Horányi csak az első előadó volt.
 • Tha Shudras. Ők az X-Faktor első minőségi bandája. Jó zene, jó hang, értik, amit csinálnak, minden héten színvonalas előadás, humorosak, és nem fáradnak a maszkok, amikben játszanak. Egyáltalán nem érzem – remélem, soha nem jut eszébe egy rendezőnek sem –, hogy le kell majd venni ezeket a dráma kedvéért, mert így teljes a csapat imidzse. Nem tudom, civilben milyen zenét játszanak, de ha az itteni átdolgozásaikkal föllépnének, megnézném őket egy koncerten.
 • Andelic Jonatán. Nagy kedvencem. Neki találták meg a legjobban hozzáillő stílust: kicsit hipszter, de nem byealexi értelemben, a hangja a Blues Brothers 2000 c. film gospeljelenetébe illik. A mentorok valamiért lehúzták, de ezt a srácot tök jó látni és hallani. Igazán üdítő, hogy nem tipikus nyálas maszlagot művel.
 • Spoon. Természetesen idén is van jóképűfiú-banda. Az a különlegességük, hogy nem tudnak nyilatkozni, ami ugye tök cuki. A fiatal lányok szavazataira utazó bandákhoz képest egyébként jók, legalábbis nem szeretnék kiugrani az ablakon tőlük.
Advertisement

A műsorban van még kedvesen bolondos tinilány jó hanggal, szomorú vietnami tinifiú jó hanggal, egy szintén csodás hangú színész, és még egy srác, akiből sajnos Vastag Csaba-imitátort akarnak csinálni.

A szavazás lezárása előtti kortesbeszédek alatt derült ki végleg, hogy Szikora képtelen értelmesen kifejezni, amit gondol. Nem értem, miért próbál magvas gondolatokat elhinteni és érthetetlen allegóriákban beszélni:

 • volt, akinek az éneklése epillálta a szívét
 • kiderült róla, hogy ő volt a magyar rockélet királya
 • az egyik mentoráltja egy "cunamibomba", édeshármasban hátradőltek a lányokkal
 • a legvégére hagyta a legdurvább monológot, amiben végképp elveszett és egy "izé, értitekkel" zárta le
Advertisement

Ha az énekesek pocsékak lennének, Szikora miatt is megérné nézni a műsort. Pláne, mert Alföldi Róbert és Tóth Gabi is folyamatosan rajta röhög, ami azt mutatja, hogy a csikidám mestere nem tudja, "nem szabad fullba nyomni a kretént".

Az eredményhirdetés után kedvenc énekesem, Andelic Jonatán és Horányi Juli párbajoztak. Úgy tűnik, az emberek vagy nem szeretik a Blues Brothers 2000-et, vagy nem ismerik. Jota leénekelte Julit a porondról, szimpatikus volt, hogy nem egy lassú számot választott. Horányi viszont felrobbantotta a demagógiabombát egy Celine Dion-dallal. Az értékelésnél Little G Weevil le is oltotta a közönséget, és közölte, hogy annak tudna örülni, ha az emberek nem szimpátia, hanem tudás alapján szavaznának.

Advertisement

Az élet viszont roppant igazságtalan – így aztán Jonatánnak kellett hazamennie. És ezt én elég nagyon sajnáltam.

Share This Story

Get our newsletter