Illustration for article titled Itt van végre Simicska igazi bosszúja: a Magyar Nemzet leleplezte az MNB-t

Kevés ilyen kemény leleplezés volt eddig a magyar nyomtatott sajtó történetében.

Advertisement

HÁTTÉRHATALOM BEFOLYÁSOLJA AZ MNB-T? Ezzel a címmel sokkol a mai Magyar Nemzet a címlapja tetején. Leleplező mozgóképen mutatjuk be, milyen gigantikusra sikerült a Simicska-napilap Nagy Átverése.

“Matolcsy György? Matolcsy György csak egy maszk, egy bábu, egy kívülről irányított, ember formájú drón?!” – hasított belém, amikor reggel megláttam a Nemzet címlapját. Bevallom, nem szoktam naponta, sőt hetente sem nyomtatott Magyar Nemzetet venni, de most nem volt kérdés, hogy kivágjam-e a pultra a 195 forintot.

Advertisement

Az utcán bele sem mertem olvasni, csak otthon fogtam bele.

Sajnos – vagy szerencsére? – néhány másodpercen belül kiderült, hogy Óriási Dilis Leleplezés helyett Dilisen Óriási Átbaszással van dolgunk. A cikk ugyanis nyomokban sem tartalmaz még csak utalást sem bármiféle háttérhatalomra, legyen az internacionalista, komcsi, zsidó, gyíkfejű vagy utasszállító gépről magaslégkörbe mérgeket szóró. Mínuszos hírnél nagyobb, de maximum apró cikket érő semmiségről van szó: a jegybank a Lombard Lízinget elparentáló bírósági ítélet után nyilatkozatban jelezte, hogy keményen fel fog lépni a tisztességtelen feltételeket szabó autólízinges cégek ellen, ám fellépése a Nemzet szerzője szerint nem volt igazán kemény. Ugye, milyen unalmas hülyeség? És tényleg, még mellékes utalás szintjén sincs semmi a cikkben arról, hogy ki vagy mi lenne a Háttérhatalom.

Advertisement

De egy jó címmel még nekem is el lehet adni bármit. Még egy simicskista napilapot is.

Share This Story

Get our newsletter