Az NVI azzal hívta fel az imént az Indexet, hogy nem ők rendelték meg a választásra buzdító videót.

Advertisement

Megint bekerültünk a Tükörlabirintusba, ahol semmi sem az, aminek látszik?

Úgy tűnik. A Nemzeti Választási Iroda azt állítja, visszaéltek a nevével és egy kalózvideóra rakták rá a valasztas.hu URL-t. Elég jó minőségű, drága kalózvideó ez.

Eszerint Valaki Ellenzéki megcsinált volna egy ilyen jó minőségű, drága filmet csak azért, hogy fondorlatos csellel pártos színben tüntesse fel az NVI-t? Kalóz Fidesz-videóval a Fidesz és az állami intézmények befeketítéséért? Most már azt sem tudom, mit gondoljak.

update:

Sok olvasó nem értette, hogy a videó miért buzdít választási regisztrációra, mikor a regisztráció ötletét réges-rég elvetették. A válasz: hát azért, mert a nem Magyarországon lakóknak regisztrálniuk kell magukat a névjegyzékbe. Itt egy hasznos link, ahol táblázatba foglalták, kinek kell regisztrálnia. Ez magyarázza a klipben a kolzsvári főteret meg Böjte Csabát és az egész szétszakítottország-hangulatot. Tehát az utolsó hivatalos verzió szerint valaki csinált egy jó minőségű fideszes kampányfilmet határon túliaknak, majd ráhekkelte az NVI nevét, hogy kalamajkát okozzon. Izgalmasan hangzik!

Advertisement

update 2.: Ezek itt az NVI hivatalos buzdító filmjei.

Share This Story

Get our newsletter