This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt találták meg Kínában Kováts Viktor holttestét

Illustration for article titled Itt találták meg Kínában Kováts Viktor holttestét

Kováts Viktor szárnyasugrónak tegnap egy kínai verseny előtti próbaugrásnál nem nyílt ki az ejtőernyője. A holttestét ma találták meg a Tianmen-hegyen, a helyszínen készült fotókat mostanában adták ki a kínai hatóságok.

Advertisement

Kováts a Tianmen-hegyi nemzeti parkban tartott wingsuit-világbajnokságra érkezett Kínába. A világbajnokságot október 11. és 13. között tartják. A versenyt szervező Red Bull egy nyilatkozatban a haláleset kivizsgálását ígérte, hogy az ilyen baleseteket elkerülhessék a jövőben.

Illustration for article titled Itt találták meg Kínában Kováts Viktor holttestét
Advertisement

Kováts holttestét egy 100 méter magas sziklafal aljában találták meg, helyi idő szerint szerda reggel.

A kínai versenyen a világ 16 legjobb wingsuitosa versenyez a 20000 dolláros fődíjért. A résztvevőknek nagyjából 800 méteren keresztül zuhanhatnak és ejtőernyőzhetnek.

Advertisement

Kováts többszörös magyar világbajnok volt, összesen 700-szor ugrott wingsuittal, 1250-szer ugrott ki ejtőernyővel és 250-szer bázisugrott. Korábbi értesülések szerint még az ernyő meghibásodása előtt egy erősebb szél eltérítette az eredeti útvonaláról. A holttest keresését megnehezítette, hogy nem volt nála semmilyen GPS-adó.

Itt egy isztambuli bázisugró dzsemborin készített videó, amiben Kováts is szerepel. Tériszonyosok inkább hagyják ki.

Advertisement

Fotó: Xinhua/Long Hongtao

[Shanghaiist]

Share This Story

Get our newsletter