Kov√°ts Viktor sz√°rnyasugr√≥nak tegnap egy k√≠nai verseny elŇĎtti pr√≥baugr√°sn√°l nem ny√≠lt ki az ejtŇĎernyŇĎje. A holttest√©t ma tal√°lt√°k meg a Tianmen-hegyen, a helysz√≠nen k√©sz√ľlt fot√≥kat mostan√°ban adt√°k ki a k√≠nai hat√≥s√°gok.

Kov√°ts a Tianmen-hegyi nemzeti parkban tartott wingsuit-vil√°gbajnoks√°gra √©rkezett K√≠n√°ba. A vil√°gbajnoks√°got okt√≥ber 11. √©s 13. k√∂z√∂tt tartj√°k. A versenyt szervezŇĎ Red Bull egy nyilatkozatban a hal√°leset kivizsg√°l√°s√°t √≠g√©rte, hogy az ilyen baleseteket elker√ľlhess√©k a j√∂vŇĎben.

Kov√°ts holttest√©t egy 100 m√©ter magas sziklafal alj√°ban tal√°lt√°k meg, helyi idŇĎ szerint szerda reggel.

A k√≠nai versenyen a vil√°g 16 legjobb wingsuitosa versenyez a 20000 doll√°ros fŇĎd√≠j√©rt. A r√©sztvevŇĎknek nagyj√°b√≥l 800 m√©teren kereszt√ľl zuhanhatnak √©s ejtŇĎernyŇĎzhetnek.

Advertisement

Kov√°ts t√∂bbsz√∂r√∂s magyar vil√°gbajnok volt, √∂sszesen 700-szor ugrott wingsuittal, 1250-szer ugrott ki ejtŇĎernyŇĎvel √©s 250-szer b√°zisugrott. Kor√°bbi √©rtes√ľl√©sek szerint m√©g az ernyŇĎ meghib√°sod√°sa elŇĎtt egy erŇĎsebb sz√©l elt√©r√≠tette az eredeti √ļtvonal√°r√≥l. A holttest keres√©s√©t megnehez√≠tette, hogy nem volt n√°la semmilyen GPS-ad√≥.

Itt egy isztambuli bázisugró dzsemborin készített videó, amiben Kováts is szerepel. Tériszonyosok inkább hagyják ki.

Advertisement

Fotó: Xinhua/Long Hongtao

[Shanghaiist]