BefejezŇĎd√∂tt a vil√°gbajnoks√°g elsŇĎ k√∂re, minden csapatot l√°thattunk v√©gre, a brazilokat √©s a mexik√≥iakat pedig m√°r k√©tszer is. √Ėssze is √°ll√≠tottam a v√©b√© eddigi legjobb csapat√°t.

Amennyire nem √©gett v√©b√©l√°zban sem a vil√°g, sem √©n a rajt elŇĎtt, egy-k√©t nap alatt √ļgy beszippantott, hogy magam is meglepŇĎdtem.

Az van, hogy j√≥k a meccsek. Tal√°n csak egy vagy k√©t olyat tudn√©k mondani, ami egy√°ltal√°n nem tudott √©rdekelni, ellenben kimondottan eml√©kezetes t√∂bb is volt: a spanyolok teljes megsemmis√ľl√©se, Uruguay sokkszerŇĪ √∂sszeoml√°sa, az USA meseszerŇĪ gyŇĎzelme a jobban j√°tsz√≥ Gh√°na ellen mind idetartozik. (Az angol‚Äďolaszt csak az√©rt nem mondom, mert √©n azt angolszurkol√≥k√©nt v√©gigidegeskedtem, v√©letlen√ľl sem √©reztem sz√≥rakoz√°snak.)

M√≠g kor√°bban t√∂bbsz√∂r is √ļgy √©reztem, hogy a j√°t√©kosoknak egy ilyen nagy torna m√°r csak nyŇĪg az eg√©sz √©vi hajt√°s ut√°n, itt most mindenki √ļgy megy, mintha az √©lete m√ļlna rajta. Arr√≥l nem is besz√©lve, hogy egyelŇĎre nem hallani elrabolt turist√°kr√≥l, vagy trag√©di√°t okoz√≥, sebt√©ben √∂sszet√°kolt l√©tes√≠tm√©nyekrŇĎl, pedig az elŇĎzm√©nyek ismeret√©ben ezek sem lenn√©nek meglepŇĎek sajnos. √Čs az elsŇĎ k√©t nap ut√°n m√©g a b√≠r√≥k is visszavettek a h√ľlyes√©gbŇĎl, m√°r nem r√≥luk besz√©l mindenki.

A focibuzik megunhatatlan sz√≥rakoz√°sa a k√ľl√∂nf√©le v√°logatottak √∂ssze√°ll√≠t√°sa, √©s egy teljes k√∂r ut√°n most √©n is k√≠s√©rletet teszek r√°. Term√©szetesen nem l√°ttam az √∂sszes meccset, √ļgyhogy n√©zz√©tek el nekem, ha lemaradtam egy hib√°tlan ecuadori jobbh√°tv√©d vagy jap√°n kapus produkci√≥j√°r√≥l, de olyan hatalmasat tal√°n nem t√©vedhetek.

Advertisement

Guillermo Ochoa (Mexikó)

Itt r√∂gt√∂n csal√°s van, mert ŇĎ m√°r k√©t meccset is j√°tszott, de a tegnap esti par√°d√© ut√°n egyszerŇĪen nem lehet m√°s a legjobb kapus.

Serge Aurier (Elef√°ntcsontpart)

A Toulouse jobbh√°tv√©dje bead√°s√°b√≥l sz√ľletett mindk√©t g√≥l a jap√°nok ellen, am√ļgy k√∂nnyen lehet, hogy ŇĎsztŇĎl m√°r az Arsenalban j√°tszik.

Advertisement

Daley Blind (Hollandia)

B√°r a legt√∂bben RobbenrŇĎl √©s Van Persie csukafejes√©rŇĎl besz√©ltek a meccs ut√°n, a balh√°tv√©d labd√°i n√©lk√ľl egyik√ľk se villoghatott volna. (Hasonl√≥an j√≥ volt a sv√°jci Rodriguez is ezen a poszton.)

Geoff Cameron (USA)

Az amerikaiak az elsŇĎ percben lŇĎtt g√≥ljuk ut√°n szinte v√©gigbekkelt√©k a Gh√°na elleni meccset, a k√∂z√©ph√°tv√©d nagy nyom√°s alatt j√°tszva alig hib√°zott.

Advertisement

Oscar Duarte (Costa Rica)

Nem ijedt meg Cavanitól és Forlántól, és még gólt is fejelt Uruguay ellen, tehet egy hátvéd ennél többet?

Andrea Pirlo (Olaszorsz√°g)

R√≥la t√©nyleg mindent elmondtak m√°r, n√°la nincs egyelŇĎre jobb k√∂z√©pp√°ly√°s a v√©b√©n.

Advertisement

Juan Guillermo Cuadrado (Kolumbia)

A Fiorentina jobbsz√©lsŇĎje k√©t g√≥lt is elŇĎk√©sz√≠tett a g√∂r√∂g√∂k ellen ‚Äď b√°r James Rodriguez a nagyobb n√©v, Cuadrado volt a legvesz√©lyesebb.

Arjen Robben (Hollandia)

√Čvek √≥ta mindig ugyanazt csin√°lja, de most v√©gre bej√∂tt neki az is, amit r√©gen mindig elrontott.

Advertisement

Jorge Valdivia (Chile)

Az ŇĎ meccs√ľkbŇĎl keveset l√°ttam, de egyr√©szt minden tŇĎle indult, ami j√≥ volt, m√°sr√©szt v√©gre feltehetem a k√©rd√©st, hogy eml√©kszik-e m√©g valaki arra, hogy ‚Äěa Valdivi√°nak nem kell rekl√°m"?

Thomas M√ľller (N√©metorsz√°g)

H√°rom g√≥l a portug√°lok ellen, ŇĎ meg√°ll√≠thatatlan a v√°logatottban.

Karim Benzema (Franciaorsz√°g)

√Čn m√©g mindig nem √©rzem ŇĎt korszakos nagy j√°t√©kosnak, de ha j√≥l kiszolg√°lj√°k, mint most Honduras ellen, akkor elv√©gzi a piszkos munk√°t. (Mondjuk Joel Campbell lehet, hogy jobban meg√©rdemelte volna, de most m√°r mindegy.)

Advertisement

Fotó: AP Photo/Fernando Vergara