A 21. sz√°zad szuperhŇĎsei szem√ľvegesek, nincsenek strandlabda m√©retŇĪ bicepszeik √©s minigun helyett laptoppal k√ľzdenek a gonosz ellen. Egy dolog nem v√°ltozott: a gyerekeknek ma is kellenek p√©ldak√©pek, √©s hozz√°juk √ľzeneteket legjobban j√°t√©kokkal lehet eljuttatni. Ez√©rt mint√°zott akci√≥figur√°t a ThatsMyFace.com kor√°bban Julian AssangerŇĎl, most pedig Edward SnowdenrŇĎl.

Ha libert√°rius obamaellenes sz√ľlŇĎ vagy, nem fogod olcs√≥n meg√ļszni a dolgot: a j√°t√©kfigura 100 doll√°rba ker√ľl, a k√ľl√∂nf√©le ruh√°k hozz√° pedig 35 √©s 60 doll√°r k√∂z√∂tt mozognak. De tal√°n megnyugtat√≥, hogy a ThatsMyFace minden bev√©telt a Freedom of Press Foundationnek utal √°t, ami egy sajt√≥szabads√°g√©rt k√ľzdŇĎ amerikai alap√≠tv√°ny. Obamap√°rti anyuka/apuka, esetleg regn√°l√≥ amerikai eln√∂k vagy? Snowden fej√©t k√ľl√∂n is meg lehet rendelni, cirka 60 doll√°r! Vagy vedd meg a teljes Snowdent, √©s akkor mehet az eszeveszett vuduz√°s.

A Vice pár tippet is ad, mire használható:

Haszn√°lhatod, mint egy rendes akci√≥figur√°t, elj√°tszhatod vele a szŇĎnyegen, ahogy t√°rs√°val, Mr. Laptoppal megmenti a vil√°got a gonosz NSA-t√≥l, vagy egyszerŇĪen csak beviheted az irod√°ba √©s pap√≠rnehez√©kk√©nt teheted a titkos dokumentumaidra.

M√°sr√©szt viszont t√∂k√©letes aj√°nd√©k lehet a kem√©nyvonalas Snowden-gyŇĪl√∂lŇĎknek is. Dobd a Snowdened a v√©c√©be, mintha fojtogatva k√≠nozn√°d, z√°rd b√∂rt√∂nbe egy cipŇĎsdobozva t√©ve, vagy √ľltesd be a sarokba, √©s adj r√° egy sapk√°t, amire a "vil√°g legrosszabb sziv√°rogtat√≥ja" felirat van √≠rva.

Advertisement

V√©g√ľl itt egy vide√≥, amin Assange √©s Snowden kilencvenes √©vek beli stock techn√≥ra veretik:

Ha tizedennyi lenne, √©n tuti rendeln√©k egyet az EbayrŇĎl. Csak azt√°n ne lepŇĎdj√∂n meg senki, ha a gyerek nagyon √°rulkod√≥ss√° v√°lik.

Advertisement

[Vice, Kép: Youtube]