Megvan a nyerő ötlet, ezzel szinte már bent is vannak a Parlamentben. "A nyertes műnek pozitív, buzdító tartalmúnak, énekelhetőnek és a lehető legszélesebb zenei palettán való megjelenítésre alkalmasnak kell lennie", bármit is jelentsen ez.

Advertisement

Szolidan antikapitalista párthoz képest egy vállalkozás, Szakács Gyula, az LMP megyei elnökének nyomdája írt ki pályázatot a pártinduló megírására. Nem ebből lesz napelemes fűtésű biokunyhód a Balaton-felvidéken: a zenéért és a dalszövegért 60 ezer forint az induló díjazás. Azért az induló, mert a díjlaphoz adományokat is elfogadnak. Az adományok jellegét nem részletezik, remélem belefér egy szürkemarha vagy egy mázsa biokarfiol is.

A felhívást Szakács tette ki a Facebook-oldalára:

A Triton & Print Kft. pályázatot ír ki LMP pártinduló (zene plusz szöveg) szerzeményre.

A nyertes műnek pozitív, buzdító tartalmúnak, énekelhetőnek és a lehető legszélesebb zenei palettán való megjelenítésre alkalmasnak kell lennie. Nyertesnek az a mű tekinthető, amelyet az OPT tagjaiból felkért bírálóbizottság válogatása alapján bekerül az első háromba és a legtöbb támogatást kapja a tagság részéről. A nyertes szerző(k)nek minden szerzői és egyéb jogot (a szerző nevét kivéve) a kiíróra, illetőleg befogadás esetén az LMP-re kell ruháznia további követelési igény nélkül. Csak saját tulajdonú jogtiszta szerzeményekkel lehet pályázni, bármilyen jogvita esetén a szerzőnek kell helytállnia. Egy szerző több művel is pályázhat. A pályázat leadási, beérkezési határideje (a hanganyag és papíralapú dokumentum beérkezése) 2014. február 10. A nyertes pályázat díja 60 ezer forint, melyhez növelő adományokat elfogadunk.

Advertisement

Sose sajnáltam ennyire, hogy nem tudok zenélni, viszont azonnal kitaláltam egy pozitív, buzdító tartalmú, énekelhető, és a lehető legszélesebb zenei palettán való megjelenítésre alkalmas dalszöveget. Vagyis nem én találtam ki, hanem átírtam a Prosectura LMP-himnusznak termett, Kéz nélkül című számának a szövegét, tök ingyen:

Már tudom én, hogy a babát nem a gólya hozza,
Hanem apuka anyukát lepisztolyozza.
Már tudom én, a mikulás a postás bácsi,
És ha okos leszek én, még lehetek bármi.

Jó lenne megpróbálni
Kéz nélkül politizálni
Jó lenne megpróbálni
Kéz nélkül.

Már tudom én, hogy a klotyót muszály lehúzni,
És ha anya kúpot ad, tilos akkor púzni.
Már tudom én, a nagyapó miért nem fürdik,
Mert nincsen betonút a gémeskútig.

Jó lenne megpróbálni
Kéz nélkül politizálni
Jó lenne megpróbálni
Kéz nélkül.

Már tudom én, a Blökinek, miért nincs farka,
Mert leharapta neki egy kóbor macska,
Már tudom én, butaság volt permetet inni,
Ezért kellett, gyomormosásra vinni.

Jó lenne..

Share This Story

Get our newsletter