This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Itt az új fideszes kampánytéma, befűtötték az olimpiavonatot

Illustration for article titled ​Itt az új fideszes kampánytéma, befűtötték az olimpiavonatot

Erről lesz szó 2017-ig folyamatosan. Ma Borkai Zsolt MOB-elnök közölte, hogy támogatják a 2024-es budapesti olimpia megrendezését.

Advertisement

Tényleg jó lehet ma Magyarországon sportolónak vagy exsportolónak lenni, megint kreálnak ugyanis nekik pár száz jól fizetett kamupozíciót. Valakinek ugyanis meg kell csinálnia azt az olimpiai pályázatot 2017-re.

A kormányzati kommunikációs gépezet jól láthatólag beindult. A minap Schmitt Pál melegítette föl a budapesti olimpia ötletét, ami még a kilencvenes évek elején volt az akkori vezető jobboldali párt, az MDF kampányeszköze. Később, 2005-ben indult egy civil Budapesti Olimpia Mozgalom is, aminek az egyik alapítója egy egykor SZDSZ-közelinek elkönyvelt tőzsdeelnök és bankár, Szalay-Berzeviczy Attila volt.

Advertisement

Ma Borkai Zsolt MOB-elnök, fideszes képviselő és győri polgármester közölte, hogy:

„A Magyar Olimpiai Bizottság teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére."

Advertisement

A maga nemében pompás és ésszerű ötlet ez az olimpiai pályázat. Mármint a permanens kampány kommunikációs szempontjaiból. Mivel fel sem merül, hogy nyerhetünk – vagy hogy érdemes lenne nyernünk –, a költségek kordában tarthatók, a dolog média- és propagandértéke közben hatalmas, állandó megszólalási lehetőségeket generál, a terv ellenzői pedig nemzetellenes savanyújóskáknak állíthatók be. Én igazából csak azon csodálkozom, hogy nem minden kormány pályázott permanensen az olimpiára.

2024-re a hírek szerint Róma és Isztambul is pályázik, míg a németeknél Berlin és Hamburg közd a lehetőségért, Amerikában pedig Boston, Los Angeles, San Francisco, és Washington.

Advertisement

Most kössünk fogadásokat, hogy Tarlós István mikor ül fel az ötkarikás gőzmozdonyra. Az én tippem az, hogy 24 órán belül.

Share This Story

Get our newsletter