Fel a f√≥liasisakot, itt a dilikar√°csony K√∂v√©r "Negyedik Vil√°gh√°bor√ļ" L√°szl√≥val. A h√°zeln√∂k interj√ļt adott a Magyar H√≠rlapnak, amiben el√°rulta, mi zajlik igaz√°b√≥l a H√°tt√©rben.

Nagy ellenfele, L√°z√°r Rolex J√°nos p√°r napja felfedte, hogy buzik √©s a rom√°n b√©kaemberek √°llnak a h√°tt√©rben. Itt a konkurens elm√©let! MielŇĎtt olvasni kezdesz, erŇĎsen szor√≠tsd √∂ssze a homlokod!

Ha m√°r a h√°bor√ļs logik√°n√°l tartunk, vannak olyan elm√©letek, hogy az elsŇĎ vil√°gh√°bor√ļ nem √©rt v√©get, hanem a m√°sodikkal folytat√≥dott. Ezt tov√°bbgondolva a m√°sodik sem √©rt v√©get, a folytat√°sa a hidegh√°bor√ļ volt, √©s visszatekintve az elm√ļlt huszon√∂t √©vre meg√°llap√≠that√≥, hogy a negyedik vil√°gh√°bor√ļ zajlik.

Az internet elterjed√©s√©nek legzavarbaejtŇĎbb k√∂vetkezm√©nye, hogy hirtelen feltŇĪnik, milyen rengeteg chemtrailes, antigravit√°tor, apostoli nemzetvezetŇĎ, rovarl√©nyrettegŇĎ √©s h√°tt√©rhatalom-h√≠vŇĎ √©l k√∂z√∂tt√ľnk, de nem √°m int√©zetekben meg kapualjakban, hanem a civil √©let eg√©szen fontos ter√ľletein.

Tal√°n a CCCP-pul√≥veres, Lenin¬≠-sapk√°s, drogliberaliz√°ci√≥t hirdetŇĎ fi√ļkb√≥l, k√©tes egzisztenci√°kb√≥l √°ll√≥ b√©rt√ľntetŇĎkbŇĎl akarnak mer√≠teni. De lehet, hogy nekik csak a fesz√ľlts√©g folyamatos fenntart√°s√°ban sz√°nnak szerepet, am√≠g ‚Äď a megfelelŇĎ pillanatban ‚Äď sz√≠npadra nem tolj√°k az √ļj Bajnait.

Advertisement

Az Apostoli Korm√°nyz√≥nk p√©ld√°ul nemr√©g m√©g b√ļtorgy√°r-tulajdonos volt, a gravit√°ci√≥ legnagyobb ufol√≥gus tagad√≥ja Sz√©les G√°bor milli√°rdos m√©diamogul, a lapj√°ban ma nyilatkoz√≥ K√∂v√©r L√°szl√≥ pedig az Orsz√°ggyŇĪl√©s eln√∂ke.

Advertisement

K√∂v√©r interj√ļja tartalmilag elsŇĎ blikkre k√∂nnyen √∂sszefoglalhat√≥:

Miért bánt minket Amerika? Hát hogy hatalomra segítse az Új SZDSZ-t, majd vele ránk engedje az antikrisztust, vagyis az Új Bajnait.

Pr√≥b√°lom l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre bemutatni a k√∂v√©ri elm√©letet

 1. A kitilt√°si botr√°ny term√©szetesen nem arr√≥l sz√≥l, amirŇĎl a felsz√≠nen sz√≥ van.
 2. A kitiltási botrány még csak nem is Magyarországról szól, az amerikaiak két tucat közép- és kelet-európai országban hajtanak végre akciókat.
 3. Hogy mi√©rt? Mert ez a nemzetbiztons√°gi √©rdek√ľk.
 4. De mégis, mit akarnak elérni?
 5. Szabadkereskedelmi meg√°llapod√°st! ‚Äď sz√∂rny√ľlk√∂dik K√∂v√©r, ami az "eur√≥pai nemzet√°llamok szuverenit√°s√°nak √©s a val√≥di demokr√°cia es√©ly√©nek" a v√©g√©t jelenti. (A szabadkereskedelem saj√°t sz√∂vets√©gi rendszer√ľnk, az EU l√©t√©nek egyik alapja, nem besz√©lve a vil√°gban j√≥l√©tet teremtŇĎ kapitalzmusr√≥l.)
 6. Mit tehet√ľnk? AlapvetŇĎen semmit, maximum "higgadtan h√°tradŇĎlhet√ľnk" √©s √ļj sz√∂vets√©geseket kereshet√ľnk.
 7. Kik legyenek ezek? Ruszkik? Nem, hanem hozzánk hasonló kelet-európai rabszolgák, akik szintén az "alsó fedélközben" eveznek az amerikaiak Gályáján!
 8. √Čs a n√©metek. De ha Amerika ellen kell √∂sszefogni, m√©g az EU-n bel√ľli emancip√°l√≥d√°s is sz√≥ba j√∂het, vagyis Amerik√°n√°l m√©g az EU is jobb.
 9. Amerika h√°bor√ļs logika szerint cselekszik. De ez nem puszta metafora, K√∂v√©r kifejti, hogy a vil√°gh√°bor√ļk titokban mindig folytat√≥dtak, √©s most √©pp a Negyedik Folyik!
 10. Amerika n√°lunk mindig az SZDSZ-t szerette meg az "√ļgynevezett civilszervezeteket" is, akiknek Tudjukmi √°ll a h√°tter√©ben!
 11. Mi Amerika célja nálunk? A teljes elitcsere!
 12. Hogy teszik majd meg ezt? A megfelelŇĎ pillanatban sz√≠npadra tolj√°k az √öj Bajnait!
 13. K√©t (!) mondattal a teljes elitcsere √©s az √ļjbajnaiz√°s ut√°n K√∂v√©r k√∂zli, hogy Amerika k√©ptelen lenne 2018-ra √ļj, korm√°nyk√©pes erŇĎt teremteni, a c√©ljuk most m√°r egy olyan √ļj SZDSZ, ami a m√©rleg nyelve!
 14. Amerika azt az √∂rd√∂gi tervet forralja, hogy a megerŇĎs√∂d√∂tt Jobbik miatt a Fidesz k√©nytelen legyen az MSZP m√≥dj√°ra koal√≠ci√≥ra l√©pni ezzel az √ļj SZDSZ-szel!

Advertisement

Ugye, mekkora dili? Az ilyen elm√©letekben az a csod√°latos, hogy nemhogy logikusnak nem kell lenni√ľk, de sim√°n belef√©r, hogy ugyanazon a bekezd√©sen bel√ľl elhangozzon k√©t azonos erejŇĪ, de egym√°ssal sz√∂gesen ellent√©tes √°ll√≠t√°s. Dr√°mai sz√≠nekkel ecseteltem a teljes, gy√∂keres elitv√°lt√°st √©s az Antikrisztus-√öjbajnait? Ugyanakkora el√°nnal magyar√°zom, hogy SOHA nem gyŇĎzhet Amerika kreat√ļr√°ja, sŇĎt ez nekik nem is c√©ljuk, hiszen ŇĎk a M√©rleg Kamp√≥s Orr√ļ Nyelv√©t szeretn√©k megteremteni. √Čs k√©t perccel a Teljes V√°lt√°s ut√°n m√°r ott tartunk, hogy a Fidesz egy√ľtt korm√°nyoz az √öj Bajnai Tudjukkik √Črdekeit Szolg√°l√≥ P√°rtj√°val. De egy ilyen sz√©p Elm√©letet igaz√°b√≥l sportszerŇĪtlens√©g sz√©tsz√°lazni, ez √ļgy t√∂k√©letes, ahogy van.

Csak j√°tsszunk el a gondolattal! Az, hogy most m√°r l√©tezik, √©s sz√°mottevŇĎ t√°mogatotts√°ggal is b√≠rnak a radik√°lisok, kap√≥ra is j√∂het egy ilyen forgat√≥k√∂nyv kiagyal√≥inak. A Jobbik h√ļzott ugyanis hasznot az elm√ļlt h√≥napok t√ľntet√©seibŇĎl √©s a Fidesz gyeng√ľl√©s√©bŇĎl. Min√©l erŇĎsebb a szalonk√©ptelennek, kirekesztŇĎnek, antiszemit√°nak, rasszist√°nak √©s ez√©rt koal√≠ci√≥k√©ptelennek tartott Jobbik, ann√°l k√∂nnyebb olyan korm√°nysz√∂vets√©get √∂sszet√°kolni a m√°sik oldalon, amelyben ak√°r a Fidesz is ott lehet a maga t√ļls√ļly√°val. A l√©nyeg, hogy ne lehessen korm√°nyt alak√≠tani a poszt-SZDSZ n√©lk√ľl a Jobbikkal szemben. Egy ilyen forgat√≥k√∂nyv megval√≥sul√°sa eset√©n sz√°mukra az a j√≥ strat√©gia, ha a radik√°lisok erŇĎs√∂dnek, mi pedig gyeng√ľl√ľnk. Ez persze csak hipot√©zis, de logikai √ļton levezethetŇĎ. Nincs arr√≥l sz√≥, hogy ez a szcen√°ri√≥ bek√∂vetkezik, hiszen a v√°laszt√≥k d√∂ntenek. De mindez kezd vesz√©lyesen nyilv√°nval√≥v√° v√°lni.

Advertisement

A maga m√≥dj√°n egy√©bk√©nt megejtŇĎ, hogy valaki t√©nyleg annyira ne legyen k√©pben az aktu√°lis magyar politik√°ban, annyira b√ļra alatt √©ljen √©s annyira f√©lre√©rtse a legalapvetŇĎbb, nyilv√°nval√≥ mozg√°sokat is, hogy minden lehetŇĎs√©g k√∂z√ľl pont egy √ļj Bajnai r√©mk√©p√©vel akarja mozg√≥s√≠tani a v√°laszt√≥it.

Ezek ut√°n csak egy k√©rd√©s marad: L√°z√°r vagy K√∂v√©r? J√≥ kis v√°laszt√°si lehetŇĎs√©g, mi?

Advertisement

Az interj√ļban egy√©bk√©nt ‚Äď hasonl√≥an K√∂v√©r ut√≥bbi p√°r √©vben tett fajs√ļlyosabb nyilatkozataihoz ‚Äď laz√°n keveredik a tot√°lis zizis√©g a Fidesz fŇĎsodr√°val ellenkezŇĎ k√ľl√∂nutas v√©lem√©nyekkel. Orb√°n keleti nyit√°s√°nak √©s Szijj√°rt√≥ miniszteri kinevez√©s√©nek a f√©ny√©ben ez a bekezd√©s p√©ld√°ul sokkal kem√©nyebb sz√∂veg, mint a L√°z√°rral folytatott sz√°jkarate, vagy a k√≥dolt zsid√≥z√°s szerelmeseinek sz√°nt folyamatos eszd√©eszesez√©s:

A diplom√°ci√°ban sajnos sohasem voltunk t√ļl j√≥k. Most sem azon kell dolgoznunk, hogy az amerikaiak megszeressenek. M√°shol kell sz√∂vets√©geseket tal√°lni. Olyanokat, akikkel ugyanabban a haj√≥ban evez√ľnk, m√©ghozz√° az als√≥ fed√©lk√∂zben. Ňźk a kelet-k√∂z√©p-eur√≥pai orsz√°gok. A szlov√°koknak √©s a rom√°noknak sem a magyark√©rd√©st kellene politik√°juk elsŇĎ sz√°m√ļ rendezŇĎelv√©v√© tenni√ľk. Elgondolkodhatn√°nak azon, hogy a legfontosabb kih√≠v√°sokban ‚Äď gazdas√°gi √©s t√°rsadalmi probl√©m√°kban ‚Äď nem osztoznak-e vel√ľnk.