Mibe √©rdemes manaps√°g fektetni? Aranyba? Olajba? F√∂ldbe? Prostit√ļci√≥ba? Politol√≥gi√°ba! Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s korm√°nypolitol√≥gusb√≥l lett korm√°nykommunik√°tor bevallott vagyona az egymilli√°rd forintot nyalogatja. Mekkora vagyona lehet ehhez k√©pest az igazi nagykuty√°knak?

A gyakran lefitym√°lt magyar k√∂lts√©gvet√©s √©letk√©pess√©g√©t bizony√≠tja, hogy egy olyan √©rtelmis√©gi szakm√°ban, mint az elemz√©s meg a tanulm√°ny√≠r√°s-tan√°csad√°s, Gir√≥-Sz√°sznak - nem kis r√©szben k√∂zvetlen korm√°nyzati megrendel√©sekbŇĎl - √∂sszej√∂tt az elsŇĎ milli√°rd.

Advertisement

A milli√°rdos Fidesz-kommunik√°tor vagyon√°nak t√ļlnyom√≥ r√©sze a c√©g√©ben, a Strategopolis Kft-ben fekszik, amennyiben Gir√≥-Sz√°sz nemr√©g megv√°lt a tulajdonr√©sz√©tŇĎl, aminek fej√©ben a k√∂vetkezŇĎ k√©t √©vben 750 milli√≥ forintot kap az √ľzlett√°rsait√≥l.

Ez azt is jelenti, hogy az √ľzlett√°rsak abszol√ļte b√≠znak a NER hossz√ļ t√°v√ļ fennmarad√°s√°ban. A c√©get ugyanis a n√©ha eg√©szen abszurd k√∂lts√©gvet√©si p√©nzszivatty√ļ teszi k√ľl√∂n√∂sen pazar √ľzlett√©. A kedvencem az, hogy az MTVA √©vi nett√≥ 42 milli√≥ forintot utal √°t nekik az√©rt, hogy az MTI k√∂zp√©nzbŇĎl legy√°rtott h√≠rei k√∂z√ľl kiv√°logass√°k azokat, amiket azt√°n az MTVA elad a kereskedelmi r√°di√≥knak. Az az MTVA, amely szerkesztŇĎk sz√°zait alkalmazza.

Advertisement

Giró-Szász teljes vagyonáról, például a híres elektromos yachtról a témát robbantó Index-cikkben olvashatsz további pompás részleteket.

Advertisement

Nagyon elŇĎremutat√≥ egy√©bk√©nt, hogy a korm√°ny v√©get vetett egy nyomaszt√≥ magyar trad√≠ci√≥nak, a mag√°t fill√©rek√©rt elad√≥ √©rtelmis√©gi jelens√©g√©nek. Azt meg ezek ut√°n el sem merem k√©pzeli, mi csillog mondjuk Habony √Ārp√°d kincsesl√°d√°j√°ban.

Update: Eln√©z√©st, v√©letlen√ľl elfelejtettem ide√≠rni, hogy a k√©t illusztr√°ci√≥ nem Gir√≥-Sz√°sz haj√≥j√°t mutatja meg, hanem annak a rekl√°mja az elektromosyacht.hu-n. De pont errŇĎl a modellrŇĎl van sz√≥, csak nem errŇĎl a p√©ld√°nyr√≥l.