This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt az év közéleti stílusparódiája

Pintér Bence, a Mandiner publicistája tegnap a Tumblr-en jelentette be, hogy egy ideig visszavonul a közéleti streetfighttól, és inkább megházasodik. Na és hogyan reagált a bloggertársadalom? Sosem látott stílusparódiákkal. Én is írtam párat!

Bence összegyűjtötte a rövid írásokat, és bombát robbantott a Tumblr-en. Teljes terjedelmében közöljük a posztot. Vegyétek ki a mikróból a popcornt, helyezzétek magatokat kényelembe, és olvassátok!

Egy előre bejelentett visszavonulás krónikája

Hogy kik mit reagáltak a visszavonulásomra? Be fogtok szarni.

Bayer Zsolt: Pöczegödör

Messziről érezni lehetett a szalonkereszténynek és magyarnak álcázott balliberális csótányok bűzét, amikor megnyitotta az ember a szebb napokat látott Mandineren Pintér Bence cikkeit. Lakner, Kínai, Kohen, Pintér. Persze a politikai korrektséghez szokott baloldalon, ahol a cél hogy lehessen szidni a valódi értékeket es végső soron Orbán Viktort majd most is kitör a botrány, de mondjuk ki: kár hogy a gerontokráciázó Pintér nem maradt ott jó melyen beásva Orgoványnal. (Prinz)

Deutsch Tamás a twitteren

Ki a fasz az a Pintér Bence (Prinz)

G Fodor Gábor

Látjátok (Prinz)

Bukovics Martin:

Leülök a kurd pékségben vásárolt FAZzal, és azt látom, hogy megint nem írt bele Pintér Bence. Kinyitok egy üveg Kiskunhalasi Furmintot, 2003-as évjárat, pont erre találtak ki ezt a tanninos-szomorkás ízt. A banános-kutyaszaros utóíz és a közepén testes, ugyanakkor nyúlánk bor Bencére emlékeztet. (Prinz)

Szaniszló Ferenc

Köszöntöm a kedves nézőket Répáshutától Marseilles-ig, Marosvásárhelytől Rio de Janeiro-ig. Kis győzelem, de eggyel kevesebben vannak. A magát hellyel-közzel nemzetinek álcázó, a szeretett hazát mételyező liberális fertő egyik gyűlöletharsonása visszavonulót fújt. Nem szabad feladni, kedves nézőim, nem szabad hagyni, hogy tovább mérgezzenek bennünket a háttérhatalom robotrepülőgépei, a vízkészleteinkre ácsingózó idegenek. (mindenekfelett)

Friderikusz Sándor

Örömteli látni, hogy egy fiatal blogger, Pintér Bence megértette, miben különbözik az evolúciós fejlődés a forradalmitól, és most úgy döntött, tanulni és érlelődni fog, hogy később annál nagyobb elismeréssel sorolhassuk őt a legbölcsebbek közé. Itt van velünk Spiró György, akit arról fogom kérdezni: mit gondol, Pintér Bence alternatív történelmi kalandregényei kanonizálódhatnak-e valaha. (Lakner D.)

Bolgár György

Tragikus, hogy úgy döntenek a fiatalok, hogy nincs már értelme kritizálni se az orbáni diktatorikus rezsimet. Ez csak egy dolgot üzenhet a kétharmadnak és talpnyalóinak, hogy bármit megtehetnek, senki nem kéri számon rajtuk. (mindenekfelett)

Szily László, Cink

Nevettél már ma? Drámázva vonul nyugdíjba a mandineres blogger.
Nem más, mint a rajcsányigellérti értelemben vett konzervatív félisten, Pintér "Régenmindenjobbvolt" Bence! Remegek, mint egy kereszténydemokrata falevél, ha seggére csap az északnyugati szél. (Szűcs Donát)

Botos Tamás, 444

Nem foyltatja bloggerkedést a Mandiner szerző, Pintér Bence. Azt írta, nem akar Frkasházy lenni amit én megértek. Krg ghjtr fhg. (Lakner D.)

Pozsonyi Ádám

Miután befejeztem "Miért kell eltörölni a nők jogait?" című tanulmányomat, s irataimat akkurátusan a sublótba helyeztem, fejemre kaptam czilinderemet, majd elégedetten indultam a kávéházba. A Szomszéd Úr és Keskeny Károly már ott ült. Biccentettem, helyet foglaltam mellettük. Percekig ültünk némán egymás mellett. Szomszéd Úrral láttuk a Keskeny Károly arcára kiülő cinkos félmosolyt, tudtuk, hamarosan szólásra emelkedik. "Visszavonult a Pintér" - mormogta elégedetten. Bámultunk ki az ablakon, ahol a sok percember villamossal, kerékpárral, autókkal rohant intézni fontosnak hitt, ám roppant felesleges dolgait. "No persze - folytatta Keskeny - nem kell tudnotok, ki ez a Pintér. Az előbb kinyitottam a számítógépet - mondta, miközben közben szégyenében tarkóját vakargatta - és akkor olvastam. Valami liberális nyikhaj". Újra néma csend következett, persze tudtuk, nem marad adósunk a tanulsággal sem. Nem tévedtünk. Keskeny bíbelődött kicsit az Esti Hírlappal, hörpintett egyet feketéjébe, mutatóujját a magasba emelte és szinte mennydörögni kezdett: "Pintér, kompjúter, autók, emberi jogok - ezek rosszak! Mrozek, Bach, sétapálca, zsebóra! Az már valami! Tudtátok, hogy manapság már áramos készülékekkel is játszanak zenét?" - ingatta fejét csalódottan. Tudtuk, de nem szóltunk semmit. Rendeztük a számlát - Keskeny persze most sem fizetett-, majd elégedetten távoztunk. (ketkisfroccsot)

Skrabski Fruzsina

Én nem tudom, de most, hogy maradt a kormány, nem lehetne elintézni, hogy Pintér Bence mégis megírja a véleményét? A Mandiner nem tudna neki többet fizetni, esetleg megvenni őt? Vagy nem így működik a piacgazdaság? (LD)

Tóta W. Árpád

Most akkor oda kellene állni valakinek Orbán amin Dada és a fejüket a seggükben tároló szolgái elé, megállni a felcsúti gyűrűk ura díszlet kapujában, és bekiabálni, hogy látjátok feleim, mik vogymuk bazmeg, pintér bence abbahagyta. De a kisgömböc nem hallaná meg, elnyomná a zajt, ahogy havasi berci a főnök használt vécépapírjait szárogatja az aranyozott makovecz fejes kézszárítóval (Kiss Ádám)

Kálmán Olga

Mondja meg, Bence, hogy miért? Ezt most miért kellett? Ezt most komolyan gondolja! Indokolja meg! … De még mindig nem indokolta meg! Ez nem válasz! A regényéből legalább hajlandó felolvasni? Nem?! De olvassa! Maga írta! Szégyelli, vagy mi? (Hercsel Adél)

Uj Péter

Ősi magyar népszokás mifelénk ez a díjazgatás, Kossuth, Prima Primissima, Prima Primissima Junior, Pulitzer, Pulitzer Junior, Pulitzer serdülő (U17) etc, a hungarikumterrorról nem is beszélve (ad notam: János gazda kézműves szalámija kiváló a Culinarisban, 26 ezer kilója, de sehol egy ín, a fűszerpaprikának minden miligramjában tökéletes a kapszaicin aránya, erre akkor jön Csányi a Pickkel, nagyobb merénylet, mint a devizahitel), és akkor kiderül, hogy Pintér már nem kap semmiféle díjat, mert újra regényt fog írni (ahogy arról korábban beszámoltunk). Nem meglepő: az ifú tálentum pályája nem írta le a konzervatívet, meg az olvasók sem tudták eldönteni, hogy akkor most a mandiNER, ésatöbbi, ennek kapcsán/mindemellett érdemes leszögezni, hogy a választói akarat semmilyen módon (ízben) nem mehet szembe a választók akaratával. Házunk előtt két zsurn áll. (ketkisfroccsot)

Sas József

Mit szól hozzá, Sajókám, hogy visszavonul a Pintér Sándor? (mindenekfelett)

Kumin Ferenc

Retirement of a well-known government-critical blogger is a sign of growing ecnomic stability as well as of a growing confidence in Orbán's cultural policy. (ludovikashangulat)

Szűcs Donát, Cink

Ha csak egy visszavonuló bloggerről akarsz olvasni ma, akkor ez legyen az (grofjardanhazy)

Obersovszky Péter

Igaz-e, miniszterelnök úr, hogy Pintér Bence visszavonulása annak köszönhető, hogy Magyarországon példátlan a fellendülés, és egyszerűen nincs már probléma, amiről még be lehetne számolni? (mindenekfelett)

Mandiner-kommentelők

épp ideje volt hogy eltakarodjon ez a nyünyüke most jöhet a Lakner is meg a Csunderlik, aztán majd leválassza őket a buzi négerekről a jó édes anyjuk ha tudja (Lakner D.)

Piréz Róbert, Huthiblog

Az értelmisi nyenyergés élő példája volt Pintér Bence, aki Nyilvánvaló Kapitányként rendre tájékoztatott minket, hogy Orbán Viktor nem álomország tengerpartjaira vezeti a magyar népet, sőt, nyaralni sem az álomhajó visz, hanem jobb esetben a lerobbant családi járgány. Mi itt a tutkónál nagyon osztjuk az elitizmust, százemeletes irodaházunkban természetesen összkomfortot biztosít számunkra Palpatine szenátor, de a zemberek (lásd még: büdös prolik) lenézése mellett akkor sem mehettünk el szó nélkül. Hahó, Bence gyerek, az Astorián lévő bankautomata és a munkahelyeden lévő kávégép vonzáskörzetén kívül is vannak ám emberek, ha ez nehezen is hihető! Reméljük, most végre szánsz egy kis időt arra is, hogy világot láss, és kicsit kinézz a Legjobb Világok Legjobbika Tanszék árnyékából. Ölel: Piréz (Lakner D.)

Kuruc.info

Menekül a tetűhintás Izraelbe (mindenekfelett)

Tamás Gáspár Miklós

Mondhatnám, valóban zsenánt lenne valakit úgymond a publikus térben meggyászolni, aki huszonéves létére az ásatag, polgári piaci liberalizmusban hitt, azt hirdette rigorózusan ma. Ma, egy olyan korban, amikor a perifériás kapitalizmus rablóhadjáratának közepette amúgy sincsen hiány a kizökkent időt szolgáló értelmiségi burok szorgos építőiből. Négyymillió éhező, munkanélküli? Faji etnicista gárdák? Mit nekünk mindez, mikor a költségvetési egyensúly lassan helyreáll? A Belváros pedig pas mal. Mondhatnám, hogy kár. Nem tudom ezt mondani. (ludovikashangulat)

Somogyi Zoltán

Pintér Kinnce (Lakner D.)

Heti Válasz

Erre még Orbán sem számított! Itt a vége: Pintér befejezi! (ketkisfroccsot)

Seres László

Pintér Bence vállat von - A mandineren eddig sem volt sok esélye az individuális szabadságok, a kapitalizmus, a nyugati civilizáció és a joguralom igenlésének, a jó értelemben vett (szívem szerint neo) konzervativizmusnak, amelyik elutasítja mind a NER etatista, központosító, hoffmanrózsista bullshitjét, mind pedig a másik oldalon a polkorrekt őrületet, az iszlamizálódáshoz utat nyitó kulturális relativizmust. Most ennyi sem maradt, feladhatjuk a reményt. (Isztin P.)

Galamus

E pur si muove! Elbujdosott a gerontofób Pintér (Szűcs dagobertbacsi Donát)

Bogár László

A mohácsi csatában jelentek meg először, és ezek az erők most Pintér Bence kiszorításában is megmutatják magukat. A világ-SZDSZ ismét beteljesíti a történelmi diktátumot, és elpusztítja a lokális SZDSZ-t, a globális pénzhatalmi rendszer helytartóját. Pintér Bence elmenekülhet fantáziavilágába, de rá kell majd döbbennie, hogy a tét itt már a túlélés, elmenekülni a világhatalom tényleges birtokosai elől nem tud. (Lakner D.)

Molnár Péter

Tüntető, tüntető, miért is tüntet ő?
Újságírót kitüntető, letűnt, eltűnt, figyelem,
Pintér Bencét kitüntetném, ha tüntethetném- tüntetem
KIMből szerkesztgetett, kitett, betett, feltett, letett
Mandiner és Szivarhajó- értelmiségi reakció (Szűcs Donát)

Átlátszó Oktatás

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, azt kérve, hogy adjanak ki minden szerződést, ami köztük és a Vármegye Kft. között jött létre. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy más hivatallal szerződésben áll-e Pintér Bence, és ez összefüggésben áll-e hirtelen jött visszavonulásával, ám egyelőre nem kaptunk választ az vámosszabadi önkormányzattól, hogy fizettek-e Pintér Bencének a riportjaiért. (Lakner D.)

Egyenlítő TV

Pintér Bence nem teljesíti tovább a KIM utasításait. Oszd meg te is, ha szerinted se lehet a pártoknak beleszólásuk az újságírásba! (mindenekfelett)

Hont András

Mikor vesszük már végre észre, hogy "ezek" okozták, ők mind, nem egy párt, az egészet? Mikor lesz végre érett arra az idő, hogy olyan emberek is nyugodtan elmondhassák, akármilyen fórumon a véleményüket, mint Pintér Bence. Ő most kiszáll, megértem. Konrád, Heller, Boross, Lánczi mikor fog végre nyugdíjba menni, édes istenem, mikor? Lehet hogy addigra már mind nagypapák leszünk. (ludovikashangulat)

Szily László második cikke egy napon belül a témáról

Létezik-e ma nagyobb gyáva mikronblogger Pintér Bencénél? Tényleg szembeunjkciózott lsd-élménnyel felérő hír, miközben robogtam lefelé a Fillér utcából a Moszkva felé, az jutott eszembe, hogy ennél keményebb csak az lenne, ha Vona Gábor Szanyi Tibor Marx nevű cicáját a fejére ültetve énekelné el az Internacionálét a Páva utcai Holokauszt Központban, de nem, ez a hír még annál is sokkal jobb. Mi lehet a háttérben? A Lakner megfaszozta a Mandiner szerkesztőségében éd bepicsogott? Elvesztette a zsömizést a Rajcsányi-Balogh Ákos duóval szemben? Netán Yahooval (Netanyahu) keresett rá a liberális szóra és péniszpumpa oldalakat dobott neki ki? Írtam neki, addig is, amíg nem válaszol, kínzó kérdés marad a magyar liberoblogoszféra Flakon Gecijének rejtélyes visszavonulàsa. (socialdance)

Gyurcsány Ferenc

Nézze, én azt gondolom, hogy Bence egy olyan pasi volt, aki bevállalta ezt a dolgot. Jobboldali volt, de merészelte bírálni ezt a pökhendi, rosszéletű rezsimet. A hétszázát, de még mennyire merészelte! Én azt gondolom, hogy a közmédiának és a HírTV-nek is ezt a következetességet kellett volna alkalmaznia, és akkor mi is úgy álltunk volna hozzájuk. De nem? Olga, most mondja meg, mit kellene csinálnunk? (Lakner D.)

Csintalan Sándor, Lánchíd Rádió

"Bence! Most mi lesz?! Ne csinálja már! Most mi lesz velünk Pintér Bence nélkül! Ne csinálja már, Bence! Olyan helyesek ezek a Mandineres fiúk, hát olyan tehetséges ott mindenki! Magának ott a helye, írnia kell! Ráadásul maga még olvasott és művelt is, nem úgy, mint az analfabéta politikusok! Bence, írjon! Ne adja föl!" (Hercsel A.)

Sallai Róbert Benedek

Bocsánatot kérek mindenkitől, kissé későn írom meg mai bejegyzésemet a közösségi portálra, ami számomra egyébként is meglehetősen idegen környezet.

Ma Budapesten jártam, megtekintettem a Parlamentet, ami egy gyönyörű épület, eltekintve a benne hemzsegő gazemberektől és utaztam villamossal is, ami nem volt olyan jó élmény. Betértünk egy étterembe is (McDonalds, mondanom sem kell, pocsék volt az étel, meg is bántam, hogy nem hoztam föl magammal szendvicset.)

De nem szeretném húzni az időt, hazaértem, és este olvastam a médiákban, hogy Pintér Bence nem szeretne többet publikálni. Na bumm! Persze, ha egyszer úgy érzi, hogy kötelessége lesz tenni az országért, akkor remélem, hogy tenni is fog. Én is tenni szeretnék, ezért lettem politikus. Holnap újra jelentkezem majd! (ketkisfroccsot)

Nyárspolgár Úr

Úgymond hallani véltem emerről az electromos bagázs-médián, melyet holmi ánglius nevezettel illetnek, hogy tudniillik bizonyos Pintér Bence elhányja keze ügyéből a plajbászt, s inkább lép a hitveshi útra. Mármost híven remélem, hogy keresztényi czeremóniában áldattatik meg a frigy, s nem holmi pogány dínom-dánom által, mellyel meg is suviczkolja megfertelmesedett lelkét, mely szemlátomást is ama tévedést hitelezte önnönmagának, miszerint az ultradextroconservativismus útja úgymond nevetséges, s mindinkább a dőre és balgatag alma materi deákok zsivajgásait kell meghallgatni az Úristen szent szava helyett. Mindez ugyanis tudva levőleg abczúg. (pestiresti)

Széles Gábor

Köztudott hogy hosszú hullámú sugarakkal lehet befolyásolni az emberek gondolkodását !! Én nem lennék abban ,biztos ,hogy Pintér Bence magától vonul vissza ,lehet hogy mások akarják ?! (mindenekfelett)

Kunhalmi Ágnes, Facebook

"Sajnálom Bence, szerettem a cikkeit olvasni, köszönöm a róla írt szép szavakat. Nagyon élveztem az esti sörözgetéseket is. Sok sikert kívánok a szépirodalmi karrierhez, és sok boldogságot a házassághoz!" (Hercsel A.)

Fábry Sándor

hat kerem szepen pinter bence visszavonult, ugye.kicsit ugy erzem magam mint apam 1965-ben, mikor ket het utan hazajott az nszk-bol, ugye cumbajspil gemajnde mondtak nekunk a nagycsocsu jenai csajok balatonkenesen 75-ben, szoval fater megjon, belep az izabella utcai felszuteren ajtajan - tudjak mit mondott kadar elvtars 72-ben, mikor ellatogatott egy nagyfuvaros utcai levalasztott szoba konyhaba? - azt mondta kedves eeevtaarsak hat a horthy idejebe is ekkoraba laktunk, de most legalabb a munkasor csenget be hajnalban nem a csendor - szoval fater belep anyam ramnez - svab ver volt a szentem - apam kezeben egy uveg gruz konyak - szpassziba darogaja konakicski - mondtak nekunk a szovjet pionircsajok 66-ban galyateton, mikozben a feknyomos klottgatyeszt mostuk a patakban- szoval anyam igy szol: sandor tejet hoztal? (Kiss Á.)

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter