Pint√©r Bence, a Mandiner publicist√°ja tegnap a Tumblr-en jelentette be, hogy egy ideig visszavonul a k√∂z√©leti streetfightt√≥l, √©s ink√°bb megh√°zasodik. Na √©s hogyan reag√°lt a bloggert√°rsadalom? Sosem l√°tott st√≠luspar√≥di√°kkal. √Čn is √≠rtam p√°rat!

Bence √∂sszegyŇĪjt√∂tte a r√∂vid √≠r√°sokat, √©s bomb√°t robbantott a Tumblr-en. Teljes terjedelm√©ben k√∂z√∂lj√ľk a posztot. Vegy√©tek ki a mikr√≥b√≥l a popcornt, helyezz√©tek magatokat k√©nyelembe, √©s olvass√°tok!

Egy elŇĎre bejelentett visszavonul√°s kr√≥nik√°ja

Hogy kik mit reag√°ltak a visszavonul√°somra? Be fogtok szarni.

Bayer Zsolt: Pöczegödör

MesszirŇĎl √©rezni lehetett a szalonkereszt√©nynek √©s magyarnak √°lc√°zott balliber√°lis cs√≥t√°nyok bŇĪz√©t, amikor megnyitotta az ember a szebb napokat l√°tott Mandineren Pint√©r Bence cikkeit. Lakner, K√≠nai, Kohen, Pint√©r. Persze a politikai korrekts√©ghez szokott baloldalon, ahol a c√©l hogy lehessen szidni a val√≥di √©rt√©keket es v√©gsŇĎ soron Orb√°n Viktort majd most is kit√∂r a botr√°ny, de mondjuk ki: k√°r hogy a gerontokr√°ci√°z√≥ Pint√©r nem maradt ott j√≥ melyen be√°sva Orgov√°nynal. (Prinz)

Deutsch Tam√°s a twitteren

Ki a fasz az a Pintér Bence (Prinz)

G Fodor G√°bor

L√°tj√°tok (Prinz)

Bukovics Martin:

Le√ľl√∂k a kurd p√©ks√©gben v√°s√°rolt FAZzal, √©s azt l√°tom, hogy megint nem √≠rt bele Pint√©r Bence. Kinyitok egy √ľveg Kiskunhalasi Furmintot, 2003-as √©vj√°rat, pont erre tal√°ltak ki ezt a tanninos-szomork√°s √≠zt. A ban√°nos-kutyaszaros ut√≥√≠z √©s a k√∂zep√©n testes, ugyanakkor ny√ļl√°nk bor Benc√©re eml√©keztet. (Prinz)

Szaniszló Ferenc

K√∂sz√∂nt√∂m a kedves n√©zŇĎket R√©p√°shut√°t√≥l Marseilles-ig, Marosv√°s√°rhelytŇĎl Rio de Janeiro-ig. Kis gyŇĎzelem, de eggyel kevesebben vannak. A mag√°t hellyel-k√∂zzel nemzetinek √°lc√°z√≥, a szeretett haz√°t m√©telyezŇĎ liber√°lis fertŇĎ egyik gyŇĪl√∂letharson√°sa visszavonul√≥t f√ļjt. Nem szabad feladni, kedves n√©zŇĎim, nem szabad hagyni, hogy tov√°bb m√©rgezzenek benn√ľnket a h√°tt√©rhatalom robotrep√ľlŇĎg√©pei, a v√≠zk√©szleteinkre √°csing√≥z√≥ idegenek. (mindenekfelett)

Friderikusz S√°ndor

√Ėr√∂mteli l√°tni, hogy egy fiatal blogger, Pint√©r Bence meg√©rtette, miben k√ľl√∂nb√∂zik az evol√ļci√≥s fejlŇĎd√©s a forradalmit√≥l, √©s most √ļgy d√∂nt√∂tt, tanulni √©s √©rlelŇĎdni fog, hogy k√©sŇĎbb ann√°l nagyobb elismer√©ssel sorolhassuk ŇĎt a legb√∂lcsebbek k√∂z√©. Itt van vel√ľnk Spir√≥ Gy√∂rgy, akit arr√≥l fogom k√©rdezni: mit gondol, Pint√©r Bence alternat√≠v t√∂rt√©nelmi kalandreg√©nyei kanoniz√°l√≥dhatnak-e valaha. (Lakner D.)

Bolgár György

Tragikus, hogy √ļgy d√∂ntenek a fiatalok, hogy nincs m√°r √©rtelme kritiz√°lni se az orb√°ni diktatorikus rezsimet. Ez csak egy dolgot √ľzenhet a k√©tharmadnak √©s talpnyal√≥inak, hogy b√°rmit megtehetnek, senki nem k√©ri sz√°mon rajtuk. (mindenekfelett)

Szily László, Cink

Nevettél már ma? Drámázva vonul nyugdíjba a mandineres blogger.
Nem m√°s, mint a rajcs√°nyigell√©rti √©rtelemben vett konzervat√≠v f√©listen, Pint√©r "R√©genmindenjobbvolt" Bence! Remegek, mint egy kereszt√©nydemokrata falev√©l, ha segg√©re csap az √©szaknyugati sz√©l. (SzŇĪcs Don√°t)

Botos Tam√°s, 444

Nem foyltatja bloggerked√©st a Mandiner szerzŇĎ, Pint√©r Bence. Azt √≠rta, nem akar Frkash√°zy lenni amit √©n meg√©rtek. Krg ghjtr fhg. (Lakner D.)

Pozsonyi √Ād√°m

Miut√°n befejeztem "Mi√©rt kell elt√∂r√∂lni a nŇĎk jogait?" c√≠mŇĪ tanulm√°nyomat, s irataimat akkur√°tusan a subl√≥tba helyeztem, fejemre kaptam czilinderemet, majd el√©gedetten indultam a k√°v√©h√°zba. A Szomsz√©d √ör √©s Keskeny K√°roly m√°r ott √ľlt. Biccentettem, helyet foglaltam mellett√ľk. Percekig √ľlt√ľnk n√©m√°n egym√°s mellett. Szomsz√©d √örral l√°ttuk a Keskeny K√°roly arc√°ra ki√ľlŇĎ cinkos f√©lmosolyt, tudtuk, hamarosan sz√≥l√°sra emelkedik. "Visszavonult a Pint√©r" - mormogta el√©gedetten. B√°multunk ki az ablakon, ahol a sok percember villamossal, ker√©kp√°rral, aut√≥kkal rohant int√©zni fontosnak hitt, √°m roppant felesleges dolgait. "No persze - folytatta Keskeny - nem kell tudnotok, ki ez a Pint√©r. Az elŇĎbb kinyitottam a sz√°m√≠t√≥g√©pet - mondta, mik√∂zben k√∂zben sz√©gyen√©ben tark√≥j√°t vakargatta - √©s akkor olvastam. Valami liber√°lis nyikhaj". √öjra n√©ma csend k√∂vetkezett, persze tudtuk, nem marad ad√≥sunk a tanuls√°ggal sem. Nem t√©vedt√ľnk. Keskeny b√≠belŇĎd√∂tt kicsit az Esti H√≠rlappal, h√∂rpintett egyet feket√©j√©be, mutat√≥ujj√°t a magasba emelte √©s szinte mennyd√∂r√∂gni kezdett: "Pint√©r, kompj√ļter, aut√≥k, emberi jogok - ezek rosszak! Mrozek, Bach, s√©tap√°lca, zseb√≥ra! Az m√°r valami! Tudt√°tok, hogy manaps√°g m√°r √°ramos k√©sz√ľl√©kekkel is j√°tszanak zen√©t?" - ingatta fej√©t csal√≥dottan. Tudtuk, de nem sz√≥ltunk semmit. Rendezt√ľk a sz√°ml√°t - Keskeny persze most sem fizetett-, majd el√©gedetten t√°voztunk. (ketkisfroccsot)

Skrabski Fruzsina

√Čn nem tudom, de most, hogy maradt a korm√°ny, nem lehetne elint√©zni, hogy Pint√©r Bence m√©gis meg√≠rja a v√©lem√©ny√©t? A Mandiner nem tudna neki t√∂bbet fizetni, esetleg megvenni ŇĎt? Vagy nem √≠gy mŇĪk√∂dik a piacgazdas√°g? (LD)

T√≥ta W. √Ārp√°d

Most akkor oda kellene √°llni valakinek Orb√°n amin Dada √©s a fej√ľket a segg√ľkben t√°rol√≥ szolg√°i el√©, meg√°llni a felcs√ļti gyŇĪrŇĪk ura d√≠szlet kapuj√°ban, √©s bekiab√°lni, hogy l√°tj√°tok feleim, mik vogymuk bazmeg, pint√©r bence abbahagyta. De a kisg√∂mb√∂c nem hallan√° meg, elnyomn√° a zajt, ahogy havasi berci a fŇĎn√∂k haszn√°lt v√©c√©pap√≠rjait sz√°rogatja az aranyozott makovecz fejes k√©zsz√°r√≠t√≥val (Kiss √Ād√°m)

K√°lm√°n Olga

Mondja meg, Bence, hogy mi√©rt? Ezt most mi√©rt kellett? Ezt most komolyan gondolja! Indokolja meg! ‚Ķ De m√©g mindig nem indokolta meg! Ez nem v√°lasz! A reg√©ny√©bŇĎl legal√°bb hajland√≥ felolvasni? Nem?! De olvassa! Maga √≠rta! Sz√©gyelli, vagy mi? (Hercsel Ad√©l)

Uj Péter

Ňźsi magyar n√©pszok√°s mifel√©nk ez a d√≠jazgat√°s, Kossuth, Prima Primissima, Prima Primissima Junior, Pulitzer, Pulitzer Junior, Pulitzer serd√ľlŇĎ (U17) etc, a hungarikumterrorr√≥l nem is besz√©lve (ad notam: J√°nos gazda k√©zmŇĪves szal√°mija kiv√°l√≥ a Culinarisban, 26 ezer kil√≥ja, de sehol egy √≠n, a fŇĪszerpaprik√°nak minden miligramj√°ban t√∂k√©letes a kapszaicin ar√°nya, erre akkor j√∂n Cs√°nyi a Pickkel, nagyobb mer√©nylet, mint a devizahitel), √©s akkor kider√ľl, hogy Pint√©r m√°r nem kap semmif√©le d√≠jat, mert √ļjra reg√©nyt fog √≠rni (ahogy arr√≥l kor√°bban besz√°moltunk). Nem meglepŇĎ: az if√ļ t√°lentum p√°ly√°ja nem √≠rta le a konzervat√≠vet, meg az olvas√≥k sem tudt√°k eld√∂nteni, hogy akkor most a mandiNER, √©sat√∂bbi, ennek kapcs√°n/mindemellett √©rdemes lesz√∂gezni, hogy a v√°laszt√≥i akarat semmilyen m√≥don (√≠zben) nem mehet szembe a v√°laszt√≥k akarat√°val. H√°zunk elŇĎtt k√©t zsurn √°ll. (ketkisfroccsot)

Sas József

Mit szól hozzá, Sajókám, hogy visszavonul a Pintér Sándor? (mindenekfelett)

Kumin Ferenc

Retirement of a well-known government-critical blogger is a sign of growing ecnomic stability as well as of a growing confidence in Orb√°n's cultural policy. (ludovikashangulat)

SzŇĪcs Don√°t, Cink

Ha csak egy visszavonul√≥ bloggerrŇĎl akarsz olvasni ma, akkor ez legyen az (grofjardanhazy)

Obersovszky Péter

Igaz-e, minisztereln√∂k √ļr, hogy Pint√©r Bence visszavonul√°sa annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy Magyarorsz√°gon p√©ld√°tlan a fellend√ľl√©s, √©s egyszerŇĪen nincs m√°r probl√©ma, amirŇĎl m√©g be lehetne sz√°molni? (mindenekfelett)

Mandiner-kommentelŇĎk

√©pp ideje volt hogy eltakarodjon ez a ny√ľny√ľke most j√∂het a Lakner is meg a Csunderlik, azt√°n majd lev√°lassza ŇĎket a buzi n√©gerekrŇĎl a j√≥ √©des anyjuk ha tudja (Lakner D.)

Piréz Róbert, Huthiblog

Az √©rtelmisi nyenyerg√©s √©lŇĎ p√©ld√°ja volt Pint√©r Bence, aki Nyilv√°nval√≥ Kapit√°nyk√©nt rendre t√°j√©koztatott minket, hogy Orb√°n Viktor nem √°lomorsz√°g tengerpartjaira vezeti a magyar n√©pet, sŇĎt, nyaralni sem az √°lomhaj√≥ visz, hanem jobb esetben a lerobbant csal√°di j√°rg√°ny. Mi itt a tutk√≥n√°l nagyon osztjuk az elitizmust, sz√°zemeletes irodah√°zunkban term√©szetesen √∂sszkomfortot biztos√≠t sz√°munkra Palpatine szen√°tor, de a zemberek (l√°sd m√©g: b√ľd√∂s prolik) len√©z√©se mellett akkor sem mehett√ľnk el sz√≥ n√©lk√ľl. Hah√≥, Bence gyerek, az Astori√°n l√©vŇĎ bankautomata √©s a munkahelyeden l√©vŇĎ k√°v√©g√©p vonz√°sk√∂rzet√©n k√≠v√ľl is vannak √°m emberek, ha ez nehezen is hihetŇĎ! Rem√©lj√ľk, most v√©gre sz√°nsz egy kis idŇĎt arra is, hogy vil√°got l√°ss, √©s kicsit kin√©zz a Legjobb Vil√°gok Legjobbika Tansz√©k √°rny√©k√°b√≥l. √Ėlel: Pir√©z (Lakner D.)

Kuruc.info

Menek√ľl a tetŇĪhint√°s Izraelbe (mindenekfelett)

Tamás Gáspár Miklós

Mondhatn√°m, val√≥ban zsen√°nt lenne valakit √ļgymond a publikus t√©rben meggy√°szolni, aki huszon√©ves l√©t√©re az √°satag, polg√°ri piaci liberalizmusban hitt, azt hirdette rigor√≥zusan ma. Ma, egy olyan korban, amikor a perif√©ri√°s kapitalizmus rabl√≥hadj√°rat√°nak k√∂zepette am√ļgy sincsen hi√°ny a kiz√∂kkent idŇĎt szolg√°l√≥ √©rtelmis√©gi burok szorgos √©p√≠tŇĎibŇĎl. N√©gyymilli√≥ √©hezŇĎ, munkan√©lk√ľli? Faji etnicista g√°rd√°k? Mit nek√ľnk mindez, mikor a k√∂lts√©gvet√©si egyens√ļly lassan helyre√°ll? A Belv√°ros pedig pas mal. Mondhatn√°m, hogy k√°r. Nem tudom ezt mondani. (ludovikashangulat)

Somogyi Zolt√°n

Pintér Kinnce (Lakner D.)

Heti V√°lasz

Erre még Orbán sem számított! Itt a vége: Pintér befejezi! (ketkisfroccsot)

Seres László

Pint√©r Bence v√°llat von - A mandineren eddig sem volt sok es√©lye az individu√°lis szabads√°gok, a kapitalizmus, a nyugati civiliz√°ci√≥ √©s a joguralom igenl√©s√©nek, a j√≥ √©rtelemben vett (sz√≠vem szerint neo) konzervativizmusnak, amelyik elutas√≠tja mind a NER etatista, k√∂zpontos√≠t√≥, hoffmanr√≥zsista bullshitj√©t, mind pedig a m√°sik oldalon a polkorrekt ŇĎr√ľletet, az iszlamiz√°l√≥d√°shoz utat nyit√≥ kultur√°lis relativizmust. Most ennyi sem maradt, feladhatjuk a rem√©nyt. (Isztin P.)

Galamus

E pur si muove! Elbujdosott a gerontof√≥b Pint√©r (SzŇĪcs dagobertbacsi Don√°t)

Bogár László

A moh√°csi csat√°ban jelentek meg elŇĎsz√∂r, √©s ezek az erŇĎk most Pint√©r Bence kiszor√≠t√°s√°ban is megmutatj√°k magukat. A vil√°g-SZDSZ ism√©t beteljes√≠ti a t√∂rt√©nelmi dikt√°tumot, √©s elpuszt√≠tja a lok√°lis SZDSZ-t, a glob√°lis p√©nzhatalmi rendszer helytart√≥j√°t. Pint√©r Bence elmenek√ľlhet fant√°ziavil√°g√°ba, de r√° kell majd d√∂bbennie, hogy a t√©t itt m√°r a t√ļl√©l√©s, elmenek√ľlni a vil√°ghatalom t√©nyleges birtokosai elŇĎl nem tud. (Lakner D.)

Molnár Péter

T√ľntetŇĎ, t√ľntetŇĎ, mi√©rt is t√ľntet ŇĎ?
√öjs√°g√≠r√≥t kit√ľntetŇĎ, letŇĪnt, eltŇĪnt, figyelem,
Pint√©r Benc√©t kit√ľntetn√©m, ha t√ľntethetn√©m- t√ľntetem
KIMbŇĎl szerkesztgetett, kitett, betett, feltett, letett
Mandiner √©s Szivarhaj√≥- √©rtelmis√©gi reakci√≥ (SzŇĪcs Don√°t)

√Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s

K√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©ssel fordultunk a K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©riumhoz, azt k√©rve, hogy adjanak ki minden szerzŇĎd√©st, ami k√∂zt√ľk √©s a V√°rmegye Kft. k√∂z√∂tt j√∂tt l√©tre. Arra is k√≠v√°ncsiak voltunk, hogy m√°s hivatallal szerzŇĎd√©sben √°ll-e Pint√©r Bence, √©s ez √∂sszef√ľgg√©sben √°ll-e hirtelen j√∂tt visszavonul√°s√°val, √°m egyelŇĎre nem kaptunk v√°laszt az v√°mosszabadi √∂nkorm√°nyzatt√≥l, hogy fizettek-e Pint√©r Benc√©nek a riportjai√©rt. (Lakner D.)

Egyenl√≠tŇĎ TV

Pint√©r Bence nem teljes√≠ti tov√°bb a KIM utas√≠t√°sait. Oszd meg te is, ha szerinted se lehet a p√°rtoknak belesz√≥l√°suk az √ļjs√°g√≠r√°sba! (mindenekfelett)

Hont Andr√°s

Mikor vessz√ľk m√°r v√©gre √©szre, hogy "ezek" okozt√°k, ŇĎk mind, nem egy p√°rt, az eg√©szet? Mikor lesz v√©gre √©rett arra az idŇĎ, hogy olyan emberek is nyugodtan elmondhass√°k, ak√°rmilyen f√≥rumon a v√©lem√©ny√ľket, mint Pint√©r Bence. Ňź most kisz√°ll, meg√©rtem. Konr√°d, Heller, Boross, L√°nczi mikor fog v√©gre nyugd√≠jba menni, √©des istenem, mikor? Lehet hogy addigra m√°r mind nagypap√°k lesz√ľnk. (ludovikashangulat)

Szily L√°szl√≥ m√°sodik cikke egy napon bel√ľl a t√©m√°r√≥l

L√©tezik-e ma nagyobb gy√°va mikronblogger Pint√©r Benc√©n√©l? T√©nyleg szembeunjkci√≥zott lsd-√©lm√©nnyel fel√©rŇĎ h√≠r, mik√∂zben robogtam lefel√© a Fill√©r utc√°b√≥l a Moszkva fel√©, az jutott eszembe, hogy enn√©l kem√©nyebb csak az lenne, ha Vona G√°bor Szanyi Tibor Marx nevŇĪ cic√°j√°t a fej√©re √ľltetve √©nekeln√© el az Internacion√°l√©t a P√°va utcai Holokauszt K√∂zpontban, de nem, ez a h√≠r m√©g ann√°l is sokkal jobb. Mi lehet a h√°tt√©rben? A Lakner megfaszozta a Mandiner szerkesztŇĎs√©g√©ben √©d bepicsogott? Elvesztette a zs√∂miz√©st a Rajcs√°nyi-Balogh √Ākos du√≥val szemben? Net√°n Yahooval (Netanyahu) keresett r√° a liber√°lis sz√≥ra √©s p√©niszpumpa oldalakat dobott neki ki? √ćrtam neki, addig is, am√≠g nem v√°laszol, k√≠nz√≥ k√©rd√©s marad a magyar liberoblogoszf√©ra Flakon Gecij√©nek rejt√©lyes visszavonul√†sa. (socialdance)

Gyurcs√°ny Ferenc

N√©zze, √©n azt gondolom, hogy Bence egy olyan pasi volt, aki bev√°llalta ezt a dolgot. Jobboldali volt, de mer√©szelte b√≠r√°lni ezt a p√∂khendi, rossz√©letŇĪ rezsimet. A h√©tsz√°z√°t, de m√©g mennyire mer√©szelte! √Čn azt gondolom, hogy a k√∂zm√©di√°nak √©s a H√≠rTV-nek is ezt a k√∂vetkezetess√©get kellett volna alkalmaznia, √©s akkor mi is √ļgy √°lltunk volna hozz√°juk. De nem? Olga, most mondja meg, mit kellene csin√°lnunk? (Lakner D.)

Csintalan Sándor, Lánchíd Rádió

"Bence! Most mi lesz?! Ne csin√°lja m√°r! Most mi lesz vel√ľnk Pint√©r Bence n√©lk√ľl! Ne csin√°lja m√°r, Bence! Olyan helyesek ezek a Mandineres fi√ļk, h√°t olyan tehets√©ges ott mindenki! Mag√°nak ott a helye, √≠rnia kell! R√°ad√°sul maga m√©g olvasott √©s mŇĪvelt is, nem √ļgy, mint az analfab√©ta politikusok! Bence, √≠rjon! Ne adja f√∂l!" (Hercsel A.)

Sallai Róbert Benedek

Bocs√°natot k√©rek mindenkitŇĎl, kiss√© k√©sŇĎn √≠rom meg mai bejegyz√©semet a k√∂z√∂ss√©gi port√°lra, ami sz√°momra egy√©bk√©nt is meglehetŇĎsen idegen k√∂rnyezet.

Ma Budapesten j√°rtam, megtekintettem a Parlamentet, ami egy gy√∂ny√∂rŇĪ √©p√ľlet, eltekintve a benne hemzsegŇĎ gazemberektŇĎl √©s utaztam villamossal is, ami nem volt olyan j√≥ √©lm√©ny. Bet√©rt√ľnk egy √©tterembe is (McDonalds, mondanom sem kell, pocs√©k volt az √©tel, meg is b√°ntam, hogy nem hoztam f√∂l magammal szendvicset.)

De nem szeretn√©m h√ļzni az idŇĎt, haza√©rtem, √©s este olvastam a m√©di√°kban, hogy Pint√©r Bence nem szeretne t√∂bbet publik√°lni. Na bumm! Persze, ha egyszer √ļgy √©rzi, hogy k√∂teless√©ge lesz tenni az orsz√°g√©rt, akkor rem√©lem, hogy tenni is fog. √Čn is tenni szeretn√©k, ez√©rt lettem politikus. Holnap √ļjra jelentkezem majd! (ketkisfroccsot)

Ny√°rspolg√°r √ör

√ögymond hallani v√©ltem emerrŇĎl az electromos bag√°zs-m√©di√°n, melyet holmi √°nglius nevezettel illetnek, hogy tudniillik bizonyos Pint√©r Bence elh√°nyja keze √ľgy√©bŇĎl a plajb√°szt, s ink√°bb l√©p a hitveshi √ļtra. M√°rmost h√≠ven rem√©lem, hogy kereszt√©nyi czerem√≥ni√°ban √°ldattatik meg a frigy, s nem holmi pog√°ny d√≠nom-d√°nom √°ltal, mellyel meg is suviczkolja megfertelmesedett lelk√©t, mely szeml√°tom√°st is ama t√©ved√©st hitelezte √∂nn√∂nmag√°nak, miszerint az ultradextroconservativismus √ļtja √ļgymond nevets√©ges, s mindink√°bb a dŇĎre √©s balgatag alma materi de√°kok zsivajg√°sait kell meghallgatni az √öristen szent szava helyett. Mindez ugyanis tudva levŇĎleg abcz√ļg. (pestiresti)

Széles Gábor

K√∂ztudott hogy hossz√ļ hull√°m√ļ sugarakkal lehet befoly√°solni az emberek gondolkod√°s√°t !! √Čn nem lenn√©k abban ,biztos ,hogy Pint√©r Bence mag√°t√≥l vonul vissza ,lehet hogy m√°sok akarj√°k ?! (mindenekfelett)

Kunhalmi √Āgnes, Facebook

"Sajnálom Bence, szerettem a cikkeit olvasni, köszönöm a róla írt szép szavakat. Nagyon élveztem az esti sörözgetéseket is. Sok sikert kívánok a szépirodalmi karrierhez, és sok boldogságot a házassághoz!" (Hercsel A.)

F√°bry S√°ndor

hat kerem szepen pinter bence visszavonult, ugye.kicsit ugy erzem magam mint apam 1965-ben, mikor ket het utan hazajott az nszk-bol, ugye cumbajspil gemajnde mondtak nekunk a nagycsocsu jenai csajok balatonkenesen 75-ben, szoval fater megjon, belep az izabella utcai felszuteren ajtajan - tudjak mit mondott kadar elvtars 72-ben, mikor ellatogatott egy nagyfuvaros utcai levalasztott szoba konyhaba? - azt mondta kedves eeevtaarsak hat a horthy idejebe is ekkoraba laktunk, de most legalabb a munkasor csenget be hajnalban nem a csendor - szoval fater belep anyam ramnez - svab ver volt a szentem - apam kezeben egy uveg gruz konyak - szpassziba darogaja konakicski - mondtak nekunk a szovjet pionircsajok 66-ban galyateton, mikozben a feknyomos klottgatyeszt mostuk a patakban- szoval anyam igy szol: sandor tejet hoztal? (Kiss √Ā.)