​Itt az év hivatalosan legszebb 3 gólja

Teljes a FIFA listája, megvan a három jelölt a Puskás-díjra és az Aranylabdára. A legmenőbb góllövök: Roche, James és RVP, a legmenőbbb játékosok: Ronaldo, Messi és Neuer.

Advertisement

Harmadikként egy női focista került be ma a Puskás-esélyesek közé. Stephanie Roche a franciás neve ellenére ír, a gólt még az ír Peamount United játékosaként lőtte a Wexford ificsapata elleni meccsen, azóta Franciaországba igazolt. Szóval link meccsen lőtte, de tényleg klassz gól, amit két dekázás után, fordulásból nyomott be. Itt van videón is:

A két másik gól - ezekről már tudni lehetett, hogy rajta vannak a listán - egyformán híres. Az egyik az, ami világsztárrá tette a kolumbiai James Hamesz Rodriguezt a vébén.

Advertisement

Uruguay ellen lőtte, és ha alkategóriákra bontjuk a természesen eldönthetetlen témát, ennél szebb levétel és lövés nem nagyon képzelhető el:

A másik Robin van Persie szintén legendás csukafejese, ami a legjobb helyzetfelismerés és a legtechnikásabb fejes nemlétező díjára is esélyes lenne:

Advertisement

Ugyanaz videón:

Az Aranylabdát pedig, mint most kiderült, vagy Messi, vagy Ronaldo vagy Neuer fogja nyerni, vagyis ezen a fronton nem volt semmi meglepetés. A legjobban Ronaldo érdemelné meg, de a Real olyan hisztérikus, izzadságszagú, szívózós köcsögkampányt nyom mellette, hogy én teljes szívemből Neueurnek drukkolok.

Advertisement

A gólokra - ellentétben az aranylabdással - a rajongók szavazhatnak, méghozzá itt. De engem külön érdekel, hogy a Cink-olvasók is azt gondolják-e, mint a legtöbb szakértő, vagyis hogy Roche fogja nyerni, úgyhogy itt a mi szavazógépünk:

Share This Story

Get our newsletter