Az Evernote √©s a t√∂bbi hasonl√≥ jegyzetelŇĎ alkalmaz√°s konkurenci√°ja lehet a Google ma √©les√≠tett szolg√°ltat√°sa. √Čn eg√©sz √©letemben szinte m√°st sem csin√°lok, csak jegyzetelek, hasonl√≥ programot viszont nem haszn√°lok, plusz b√©na felhaszn√°l√≥ vagyok, ez√©rt igazi szŇĪz szemmel, √Ātlagos J√°nosk√©nt vetettem al√° nanotesztel√©snek a cuccot.

A Keepnek csak a webes v√°ltozat√°t tudtam kipr√≥b√°lni, a Gizmodo szerint klasszul kin√©zŇĎ √©s kellemes androidos applik√°ci√≥ ugyanis nem kompatiblis az √©n t√∂k √°tlagos Galaxy W okostelefonommal.

A http://drive.google.com/keep c√≠men el√©rhetŇĎ Keepben az felt√©tlen√ľl j√≥, hogy borzaszt√≥ egyszerŇĪen n√©z ki, √©s az ember kap√°sb√≥l l√°tja, hogy mit lehet vele csin√°lni. Vagy jegyzetet √≠rni, vagy feladatlist√°t √∂sszerakni.

Aki bev√°s√°rl√≥ist√°t rak √∂ssze az asztali g√©p√©n, az feltehetŇĎleg elmebeteg vagy minden √©lethelyzetben ragaszkodik a laptopj√°hoz, de az√©rt kipr√≥b√°ltam. ElsŇĎre ment a dolog m√©g nekem is. L√°tatlanban azt gondolom, hogy egyik lista√≠r√≥ program sem t√©rhet el t√ļlzottan ettŇĎl.

A jegyzet√≠r√°s is pont ilyen. Ott egy t√©glalap, abba kell bele√≠rni, azt√°n egyszer csak befejezni, megnyomni a "done" gombot √©s k√©sz is vagyunk. Igaz√°b√≥l annyi vari√°l√°si lehetŇĎs√©g√ľnk van, hogy a feljegyz√©s tetej√©re 7 sz√≠nbŇĎl v√°laszthat√≥ cs√≠kot var√°zsolhatunk. √Čs tehet√ľnk fot√≥t is a feljegyz√©sbe.

Advertisement

√Čn m√©g olyan gombot sem tal√°ltam, amivel a feljegyz√©seket meg lehetne osztani. Az eg√©sz nagyon fest√©k- √©s lakkszag√ļ m√©g, felteszem idŇĎvel egy rak√°s k√©pess√©get pakolnak bele. Ez az elsŇĎ vill√°mpr√≥ba mindenestre nem gyŇĎz√∂tt meg arr√≥l, hogy ilyet k√©ne haszn√°lnom. Ok√©, a telefonos bev√°s√°rl√≥lista fasza lenne, de azt meg nem engedi haszn√°lni a Titkos √Ārny√©khatalom.