√Āprilis 12-√©n indul az HBO-n a sorozat √∂t√∂dik √©vada, a napokban kisziv√°rgott hozz√° az elsŇĎ nagyobb elŇĎzetes.

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n √©jjel volt az IMAX-vet√≠t√©s, ahol az elŇĎzŇĎ √©vad utols√≥ k√©t epiz√≥dj√°t mutatt√°k be, majd ut√°na az 5. √©vad jeleneteibŇĎl √∂sszev√°gott trailert. Ezt persze valaki felvette a telefonj√°val, √©s azt√°n felrakta YouTube-ra az eg√©szet. Az HBO nem nagyon tudott m√°st csin√°lni, rendes minŇĎs√©gben is publik√°lta a vide√≥t.

Csom√≥ oldal snittrŇĎl snittre elemzi, hogy mit l√°thatunk a k√©tperces elŇĎzetesben, √©n ezt nem fogom itt le√≠rni. Aki olvasta a k√∂nyveket, az √ļgyis tudja, legal√°bbis sejti, hogy mit l√°t, aki meg nem, az csak bosszankodni fog a spoilerek miatt.

A zeneválasztás viszont nagyon érdekes, David Bowie Heroes c. számának a TV on the Radio-féle feldolgozását rakták a videóba.

A könyvsorozat folytatására pedig még várni kell. A hatodik regény - amely a Winds of Winter címet viseli - nem 2015-ben fog megjelenni, ezt a kötetek kiadója, a HarperCollins jelentette be. A regényciklust egyébként hét részesre tervezik, az utolsó rész A Dream of Spring néven fut.

Advertisement

A HBO-s sorozat k√∂zben lassan utol√©ri a k√∂nyveket, de ebbŇĎl √°ll√≠t√≥lag nem lesz gond, sŇĎt, az elŇĎzŇĎ √©vadban is szerepelt m√°r olyan jelenet, ami a k√∂tetekbŇĎl eddig kimaradt.