Itt a Trónok harca 5. évados trailere, viszont idén nem lesz új könyv

Illustration for article titled Itt a Trónok harca 5. évados trailere, viszont idén nem lesz új könyv

Április 12-én indul az HBO-n a sorozat ötödik évada, a napokban kiszivárgott hozzá az első nagyobb előzetes.

Advertisement

Csütörtökön éjjel volt az IMAX-vetítés, ahol az előző évad utolsó két epizódját mutatták be, majd utána az 5. évad jeleneteiből összevágott trailert. Ezt persze valaki felvette a telefonjával, és aztán felrakta YouTube-ra az egészet. Az HBO nem nagyon tudott mást csinálni, rendes minőségben is publikálta a videót.

Csomó oldal snittről snittre elemzi, hogy mit láthatunk a kétperces előzetesben, én ezt nem fogom itt leírni. Aki olvasta a könyveket, az úgyis tudja, legalábbis sejti, hogy mit lát, aki meg nem, az csak bosszankodni fog a spoilerek miatt.

Advertisement

A zeneválasztás viszont nagyon érdekes, David Bowie Heroes c. számának a TV on the Radio-féle feldolgozását rakták a videóba.

A könyvsorozat folytatására pedig még várni kell. A hatodik regény - amely a Winds of Winter címet viseli - nem 2015-ben fog megjelenni, ezt a kötetek kiadója, a HarperCollins jelentette be. A regényciklust egyébként hét részesre tervezik, az utolsó rész A Dream of Spring néven fut.

Advertisement

A HBO-s sorozat közben lassan utoléri a könyveket, de ebből állítólag nem lesz gond, sőt, az előző évadban is szerepelt már olyan jelenet, ami a kötetekből eddig kimaradt.

Share This Story

Get our newsletter