Kubatov G√°bor orsz√°gos p√°rtigazgat√≥ √ľgyes ember, azonnal kapcsolt a Fidesz-sz√©kh√°z cs√ľt√∂rt√∂ki ostroma ut√°n, √©s az alant olvashat√≥ levelet k√ľldte sz√©t a Fidesz-tagoknak. Manaps√°g azok nyernek v√°laszt√°st, akiknek sok √©s mozg√≥s√≠that√≥ aktivist√°juk van. A Kubatov-lev√©l nyilv√°nval√≥ c√©lja, hogy az ostromlotts√°g √©rz√©s√©t keltse minden fideszesben, ezzel aktiviz√°lva ŇĎket. Mi, nem √©rintett olvas√≥k csak √∂r√ľlhet√ľnk annak, hogy egy√©vesn√©l is hosszabb v√°laszt√°si kamp√°ny kezdŇĎdik, mert √≠gy j√≥ es√©llyel naponta robban egy √ļjabb h√ľlys√©gbomba.

Kubatov level√©ben a cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Kocsis M√°t√© fideszes kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ √°ltal elŇĎvezetett cifra √∂sszesk√ľv√©s-elm√©let minden pontj√°t felsorolja, a baloldal, vagyis Bajnai Pat√°s Gordon √°ltal a h√°tt√©rbŇĎl mozgatott, szakszerŇĪen kik√©pzett di√°kmilici√°kr√≥l. Kubatov az√©rt tov√°bb is megy, amikor - term√©szetesen b√°rmi alap n√©lk√ľl - arr√≥l √≠r, hogy "a j√∂vŇĎben minden Fidesz-iroda sz√°m√≠that hasonl√≥ t√∂rv√©nytelen megmozdul√°sukra". A lev√©lbŇĎl k√∂zvetetten kider√ľl, mi f√°j a legjobban a Fidesznek: az, hogy nem p√°rtok, hanem val√≥ban civil di√°kok t√ľntetnek ellen√ľk, ez√©rt sulykolj√°k ilyen intenzit√°ssal, hogy a tiltakoz√°sokat "a baloldal" szervezi.

Kedves Bar√°taink!

Szeretn√©nk t√°j√©koztatni titeket a tegnapi esem√©nyekrŇĎl.

Radik√°lis di√°kok egy csoportja a d√©lelŇĎtti √≥r√°kban megt√°madta a Fidesz Lendvay utcai sz√©kh√°z√°t. √Ātm√°sztak az √©p√ľlet ker√≠t√©s√©n, √©s be akartak jutni az √©p√ľletbe. K√∂zben az elŇĎre √©rtes√≠tett baloldali √ļjs√°g√≠r√≥k kamer√°kkal k√≠s√©rt√©k ŇĎket. Munkat√°rsaink hat√°rozott fell√©p√©s√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen csak p√°ran jutottak be, a t√∂bbiek az udvaron maradtak. A f√∂ldre telepedŇĎ aktivist√°k idŇĎrŇĎl idŇĎre megpr√≥b√°ltak √ļjra bet√∂rni az √©p√ľletbe. Ek√∂zben t√∂rtek-z√ļztak, b√°ntalmazt√°k a sz√©kh√°z dolgoz√≥it, t√∂bbek k√∂z√∂tt megr√ļgtak egy nŇĎi munkat√°rsat is. Nem voltak tekintettel a h√°z idŇĎs dolgoz√≥ira sem, akik megr√©m√ľltek a soha nem l√°tott durvas√°g l√°tt√°n. Dokumentumok ut√°n kutatva elvitt√©k a kuk√°k tartalm√°t. A radik√°lis fiatalok p√©ld√°tlan akci√≥ja t√∂rv√©nybe √ľtk√∂zik, birtokh√°bor√≠t√°snak minŇĎs√ľl. A Fidesz, mik√∂zben megtehette volna, nem k√©rte a rendŇĎrs√©g beavatkoz√°s√°t (ezzel szemben 2006-ban a b√©k√©s t√ľntetŇĎk szem√©t is kilŇĎtt√©k a rendŇĎr√∂k).

A di√°kokat azok a j√≥l ismert arcok vezett√©k, akik az elm√ļlt h√≥napokban folyamatosan heccelt√©k a magyar fiatalokat. Ňźk azok, akik maguk is bevallott√°k, r√©szt vettek egy amerikai tan√°csad√≥k √°ltal tartott k√©pz√©sen, amelyen agressz√≠v utcai kamp√°nyok szervez√©s√©re oktatt√°k ŇĎket. Azokr√≥l a radik√°lis fiatalokr√≥l van sz√≥, akik maguk sem tagadt√°k, hogy egyeztettek a Bajnai Gordon vezette Egy√ľtt 2014 Mozgalommal. Azokr√≥l van sz√≥, akik a di√°ks√°g k√©pviselŇĎinek √°ll√≠tj√°k be magukat, de k√∂zben a baloldal b√≠ztat√°s√°ra provok√°ci√≥kat szerveznek a magyar v√°rosok utc√°in. Be nem jelentett t√ľntet√©seket tartanak, hidakat √©s √©p√ľleteket foglalnak, rong√°lnak.

A j√∂vŇĎben minden Fidesz-iroda sz√°m√≠that hasonl√≥ t√∂rv√©nytelen megmozdul√°sukra. √Čppen ez√©rt arra k√©r√ľnk benneteket, hogy ennek megfelelŇĎen alak√≠ts√°tok ki irod√°itok biztons√°gos, de b√©k√©s v√©delm√©t. Amint az tegnap is bebizonyosodott, politikai ellenfeleink nem fognak v√°logatni az eszk√∂z√∂kben.

A K√∂zponti Hivatal v√©delm√©ben v√°rjuk azon Fidesz-tagok jelentkez√©s√©t, akik a tegnapihoz hasonl√≥ agresszi√≥ eset√©n 1 √≥r√°n bel√ľl a helysz√≠nen tudnak lenni. A jelentkez√©seket k√©rj√ľk, juttass√°tok el a riadolanc@fidesz.hu c√≠mre, nevetek, tagk√°rtya-sz√°motok √©s mobilsz√°motok felt√ľntet√©s√©vel.

Sok munka √°ll elŇĎtt√ľnk, de addig is, szeretn√©nk k√∂sz√∂netet mondani minden munkat√°rsnak √©s szimpatiz√°nsnak, akik seg√≠tettek megv√©deni a sz√©kh√°zat √©s az itt dolgoz√≥ embereket.

Üdvözlettel:

Kubatov G√°bor

pártigazgató